واکنش کاسترو به دست دادن برادرش و اوباما
رئیس جمهوری کوبا هنگامی که در مراسم تشیع جنازه نلسون ماندلا، رهبر ضدآپارتاید آفریقای جنوبی با باراک اوباما دست داد، خودش را معرفی کرده و گفت: آقای رئیس جمهور، من کاسترو هستم.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، فیدل کاسترو، رئیس جمهوری سابق کوبا سکوت خود را پس از ماه ها شکسته و در رسانه های خبری درباره روابط کوبا با نلسون ماندلا، نماد صلح، رهبر ضدآپارتاید و رئیس جمهوری سابق آفریقای جنوبی و همچنین سفر برادرش رائول کاسترو، رئیس جمهوری کوبا به ژوهانسبورگ برای شرکت در مراسم یادبود ماندلا سخن گفت.
مصافحه ی باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و رائول کاسترو در تاریخ 10 دسامبر سال جاری میلادی باعث گمانه زنی هایی شد که آیا این حرکت به معنای بهبود روابط میان این دو کشور پس از سال ها دشمنی است یا خیر. اما مقام های واشنگتن و هاوانا این مساله را رد کرده و گفتند، این دست دادن تنها ابراز "ادب و احترام" بوده است.
فیدل کاسترو در مقاله ای به برادرش به خاطر استواری، بزرگی و وقارش هنگامی که با اوباما سلام و احوال پرسی کرد و به زبان انگلیسی گفت: آقای رئیس جمهور، من کاسترو هستیم" تبریک گفت.
فیدل کاسترو 87 ساله پس از خونریزی شدید روده در سال 2006 میلادی زمام امور کوبا را به دست برادرش سپرد. هنگامی که ماندلا جان باخت و فیدل کاسترو درباره از دست دادن متحد نزدیکش در ملاءعام ظاهر نشد و نامه ای ننوشت، بسیاری در داخل و خارج کوبا گمان کردند شاید این نشانه ای است از اینکه وضعیت سلامتی فیدل کاسترو وخیم تر شده است.
دولت کوبا برای از بین بردن این گمانه زنی ها روز دوشنبه تصویر فیدل کاسترو با یک روزنامه نگار اسپانیایی را منتشر کردند.
ایگناسیو رامونت، روزنامه نگار اسپانیایی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: من با فیدل کاسترو درباره موضوعاتی از جمله ماندلا، سیاست های ونزوئلا و تغییرات آب و هوا صحبت کردم و فهمیدم که او از نظر جسمی، روحی و روانی در سلامت کامل به سر می برد.
فیدل کاسترو در مقاله خود درباره رابطه اش با ماندلا نیز نوشت و درباره حمایت کوبا از مبارزان آنگولایی که نیروهایشان توسط دولت حامی آپارتاید آفریقای جنوبی در دهه 1980 حمایت می شدند، صحبت کرد. وی آمریکا را به خاطر حمایت از نیروهای مخالف محکوم کرد.
نظر شما :