رقابت القاعده و جبهه النصره برای جذب تروریست های اروپا
منابع آگاه از رقابت سازمان تروریستی «القاعده» با گروه «جبهه النصره» در منطقه شمال آفریقا جهت سیطره بر شبکه های جذب تروریست در کشورهای اروپایی خبر می دهند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه الجزایری الفجر، گزارش های اطلاعاتی و امنیتی به این نکته اشاره می کند که سازمان تروریستی القاعده در منطقه مغرب عربی اقدام به ایجاد اردوگاه هایی برای تمرین و آموزش فرانسوی ها و غربی تبارهایی در شمال کشور مالی کرده تا در زمان مناسب اقدام به عملیات هایی در کشورهای اروپایی بزند.
این گزارش ها در ادامه توضیح می دهند که اطلاع رئیس جمهوری فرانسه از این موضوع وی را مجبور کرد تا در آغاز سال جاری میلادی تصمیم به دخالت نظامی در شمال کشور آفریقایی مالی بزند و البته این دخالت نه برای نجات مالی از دست گروه های سلفی جهادی بود که تقریبا نیمی از خاک این کشور را به کنترل خود در آورده بودند، بلکه برای نجات خود از عملیات های تروریستی و حضور عناصر وابسته به سازمان القاعده در منطقه مغرب عربی و نفوذ آنها به شهرهای فرانسه بود که در نزدیکی منطقه مغرب عربی قرار دارد.
به گزارش این منابع اطلاعاتی، «فرانسوا هولندا»، رئیس جمهوری فرانسه فورا بعد از دریافت گزارش های اطلاعاتی و امنیتی نگران کننده به کاخ «الیزیه» اوامرش را در پایان سال 2012 میلادی برای دخالت نظامی در شمال مالی صادر کرد.
این گزارش های اطلاعاتی و امنیتی به فعالیت شبکه های سری سازمان تروریستی القاعده در مغرب عربی اشاره می کردند که درصدد جذب عناصر سازمان القاعده مقیم کشورهای اروپای غربی و آموزش آنها در اردوگاه های سری بودند که برای آموزش این عناصر در شمال مالی ایجاد شده بود.
این موضوع موجب شد تا مشاوران امنیتی رئیس جمهوری فرانسه به وی توصیه کنند که هرگونه تاخیر در دخالت نظامی فرانسه در کشور مالی به معنای آموزش تعداد بیشتری از عناصر سازمان القاعده مقیم اروپایی در شمال کشور مالی است و این موضوع تهدید جدی برای امنیت داخلی فرانسه به شمار می آید.
سایت مرکز پژوهشی آمریکایی «میلیتاری نیزو اونور» که مدیریت آن را شماری از سیاستمداران سابق کشورهای غربی برعهده دارند و از جمله پایگاه های اطلاع رسانی و پژوهشی نزدیک به محافل امنیتی غربی است، در این ارتباط افشا کرد که هدف واقعی دخالت نظامی فرانسه در شمال مالی، آزادسازی شمال این کشور از تسلط گروه های سلفی جهادی و یا مقابله با پیشروی عناصر مسلح جنبش «انصار الدین» مالی به رهبری «ایاد غالی» نبود که در ژانویه سال 2013 به نزدیکی «باماکو»، پایتخت کشور مالی رسیده بودند، بلکه گزارش های سرویس های اطلاعاتی و امنیتی فرانسه بود.
این مرکز پژوهشی در ادامه توضیح داده بود که گزارش سرویس های اطلاعاتی و امنیتی فرانسه بر این نکته تاکید می کردند که «دروکدال»، امیر سازمان تروریستی القاعده در مغرب عربی تلاش بسیاری داشت تا عناصر مسلح گروه تروریستی «جبهه النصره» که در سوریه علیه نظام این کشور مبارزه می کنند، را جذب سازمان القاعده در مغرب عربی کند و در این راه با دادن فراخوانی از این سلفی های جهادی دعوت کرده بود تا به جای جهاد در سوریه با پیوستن به گروهش در شمال مالی بجنگند و برای عملیات تروریستی و انفجاری آموزش ببینند.
گزارش سرویس های اطلاعاتی و امنیتی فرانسوی ادامه می دهند که عناصر وابسته به گروه جبهه النصره در سوریه به شدت از فراخوان ها و دعوت های سازمان القاعده در میان عناصر این جبهه و همچنین اعضای این سازمان در غرب اروپا برای جنگ در شمال مالی و غرب آفریقا و دیدن دوره های آموزشی برای جنگ در اردوگاه های القاعده و جنبش «توحید و جهاد» و کتیبه «الملثمین» خشمگین شدند.
این گزارش ها می افزایند: سرکرده های سازمان القاعده در مغرب عربی از شرایط امنیتی و تساهل سرویس های امنیتی غربی با عناصر جهادی در آن دوره که راهی سوریه می شدند، استفاده کرده و با دادن فراخوان ها و دعوت هایی در اکثر این کشورهای به بهانه جهاد در سوریه اقدام به جمع آوری اموال و جذب نیرو برای خود می کردند.
به همین دلیل این گزارش های محرمانه به دولت فرانسه نسبت به هرگونه تاخیر در دخالت نظامی فرانسه در مالی هشدار داده و تاکید کرده بودند، در صورتی که دولت فرانسه در مالی وارد عمل نشود، بسیاری از این عناصر جهادی سلفی به جای رفتن به سوریه به شمال مالی ملحق خواهند شد.
به نظر می رسد، حضور اتباع فرانسه در حمله «تن تورن» و کارخانه گاز الجزایر در نیمه ماه ژانویه 2013 چندان غافلگیر کننده و غیر منتظره نبود، چون مسئولان غربی پیش تر از گزارش های تهیه شده توسط دستگاه های اطلاعاتی و خود مطلع شده بودند.
این سرویس های اطلاعاتی و امنیتی از وجود اتباع غربی در صفوف شبکه های جهادی سلفی در شمال مالی خبر داده و پیش از دخالت نظامی فرانسه در کشور مالی مسئولان کشورهای غربی از پیوستن عناصر القاعده به این مناطق مطلع بودند.
نظر شما :