سفیر ایران در چین: 91 بیش از یکصد سفر میان دو کشور انجام شد
ˈمهدی صفریˈ روز شنبه درگفت وگو با ایرنا با ابراز رضایت از توسعه روابط با چین ابراز امیدواری کرد که این روند در عرصه های مختلف با شکل گیری دولت جدید دراین کشور ادامه یابد.
وی افزود: ملت بزرگ ایران با تمام فشارهای وارده از سوی غرب به پیشرفت خود ادامه می دهد و خوشبختانه با مدیریت و درایت مسوولان، جمهوری اسلامی در عرصه های مختلف رشد خوبی داشته است .
سفیر ایران با اشاره به اینکه کشورمان پتانسیل لازم را برای رسیدن به جایگاه واقعی خود درعرصه منطقه ای و جهانی دارد، افزود: ما درفناوریهای جدید مانند نانو، بیو و آی.تی در سطح بالایی قرار داریم.
صفری که اخیرا با تصویب دولت برای دریافت نشان خدمت به خاطر فعالیت موثر در عرصه دیپلماسی انتخاب شده، تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب بارها اعلام کرده اند که ما باید در تولید علم و فناوری جدید به جایگاه واقعی خود برسیم.
به باور وی، دولت احمدی نژاد نیز در این مسیر قدمهای مهمی را برداشته است.
صفری ضمن محکوم کردن تحریمهای یکجانبه، درعین حال آن را یک فرصت برای خودکفایی دانست و تصریح کرد: ما علاوه بر موفقیت درتولید، در تقویب نیروی انسانی نیز خوب عمل کرده ایم .
وی اظهارداشت: دولت چین می خواهد با ما کار کند اما اگر مشکلاتی پیش می آید به خاطر بخشهای میانی است که منافع خود را در نظر می گیرند.
سفیر ایران در پکن، سال 1391را دارای نقاط مثبت بسیار در روابط دو کشور دانست و گفت که بنا به دعوت رسمی آقای ˈهو جین تائو ˈ احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران خرداد ماه امسال به پکن سفر کرد که این دیدار دستاورهای بسیاری برای توسعه روابط داشت.
وی افزود: همچنین ˈووبانگواˈ به عنوان رییس کنگره ملی خلق چین (مجلس) نیز پس از 13سال به ایران سفر داشت و این نشان دهنده آن است که برای گسترش روابط یک اراده قوی سطح بالا بین دو کشور حاکم است .
سفیر ایران که صادرات کالاهای ایرانی به چین را سرلوحه کار مجموعه خود می داند باردیگر دراین مصاحبه به این موضوع اشاره کرد و گفت: شاید ابتدا این حرف زیاد خریداری نداشت اما اکنون خوشبختانه ما رشد خوبی در صادرات فرش، صنایع دستی و زیور آلات و حتی برخی فناوریها به بازار چین داشته ایم.
وی با اشاره به پررنگ تر شدن موضوع تولید غذاهای حلال در چین و جمعیت میلیونی مسلمانان دراین کشور گفت: مواد غذایی، خشکبار و میوه جات ایرانی براحتی می توانند به چین صادر شوند و ما اگر درست برنامه ریزی کنیم می توانیم بیش از 50 میلیارد دلار به این کشور که در سال بیش از یک هزار و750 میلیارد دلار واردات دارد، صادرات داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه بازار چین از صادرات کالاهای با کیفیت ایرانی استقبال می کند، افزود: اگر ما بتوانیم صادرات خوب داشته باشیم بر حل مساله ایجاد شغل در داخل کشور نیز تاحدود زیادی فائق خواهیم آمد.
ˈ من پیشنهاد دارم پولی که ما می گوییم برای ایجاد شغلهای زود بازده داریم به تعاونی های صنایع دستی با 20 میلیون عضو وام بدهیم بدون شک کالاهای آنها قبل از تولید متقاضی خواهد داشت.ˈ
سفیر ایران در چین با تاکید براینکه ما هیچ وقت نمی گوییم که بیایید واردات از چین داشته باشیم زیرا این زیر ساخت ایجاد شده و کار خودش را می کند، اظهارداشت: ما فکر و هدفمان این است که به این بازار میلیاردی صادرات داشته باشیم و فضا نیز برای کار باز است.
ˈ صادرات فرش ایران با دوسال تلاش از 300 هزار دلار به 7/5 میلیون دلار رسیده و اگر با همین روند بالا برود بازار خوبی فقط برای این کالای ایرانی ایجاد شده است.ˈ
صفری درادامه با اشاره به سرمایه گذاری چین درایران و فاینانس های انجام شده به رغم مشکلات افزود: اگر درکارها اراده وجود داشته باشد، بدون شک به نتیجه می رسیم و این شرایط در چین به صورت دو طرفه وجود دارد.
وی در مورد قراردادهای منعقد شده با چین در سال 91 نیز گفت: طرحهایی در زمینه عمران، ساخت و ساز و فولاد در دست اجرا داریم که می توان از جمله به برنامه ساخت راه آهن پر سرعت بین تهران و اصفهان اشاره کرد.
وی به نتیجه رسیدن مذاکرات با طرفهای چینی برای ساخت کارخانه های فولاد ازجمله در تربت حیدریه و سبزوار، کارخانه تولید سیمان و آلومینیوم را نیز از دیگر موارد عنوان کرد.
سفیر ایران در پکن، جذب جهانگردان چینی را نیز مهم دانست و تصریح کرد: ما اگر بتوانیم تسهیلات لازم را ایجاد کنیم باید سالانه بیش از یک میلیون جهانگرد چینی را برای سفر به ایران جذب کنیم .
وی با اشاره به اینکه درسال گذشته میلادی 86 میلیون نفر چینی به خارج از کشورشان و با هدف جهانگردی سفر کرده اند، افزود: چرا ما نباید بتوانیم یک میلیون نفر از این جمعیت را به شهرهای زیبا و تاریخی ایران از جمله تبریز، شیراز، اصفهان و مشهد جذب کنیم.
سفیر ایران در چین در باره چشم انداز روابط دو کشور گفت: آینده روشن است. درک مردم و مسوولان ایرانی و چینی از یکدیگر هر روز بیشتر می شود و سفارت ایران در پکن همه تلاش خود را بکار می گیرد که مردم و نخبگان فکری و رسانه ای دو کشور شناخت بیشتری از یکدیگر داشته باشند.
صفری تاکید کرد: شناخت بیشتر نه تنها باعث توسعه روابط و استفاده بیشتر از ظرفیتهای دوجانبه می شود بلکه باعث همفکری بیشتر برای مقابله با تهدیدهای مشترک نیز خواهد شد.
وی تصریح کرد: ایران بی تردید شریک و دوست مطمئن چین در خاورمیانه است و پکن نیز دوست و همکار خوبی در شرق خواهد بود.
نظر شما :