انتشار گزارشی تکان دهنده درباره افغانستان

۲۴ بهمن ۱۳۹۱ | ۱۵:۵۰ کد : ۱۹۱۲۶۹۲ سرخط اخبار

یک رسانه غربی با انتشار گزارش تکان دهنده ای درباره افغانستان از افزایش شمار کودکان معتاد، 12 سال پس از اشغالگری آمریکا پرده برداشت.
درحالی که 12 سال از جنگ افغانستان می گذرد، هنوز پیشرفت قابل توجهی در نبرد علیه طالبان حاصل نشده و هر روز شاهد بدتر شدن اوضاع در این کشور و کشته شدن غیرنظامیان بسیاری هستیم.

با توجه به بالاگرفتن اختلافات میان مشاوران اوباما درباره آینده این جنگ شک و تردیدهای بسیاری درباره تحقق وعده خروج نظامیان از افغانستان وجود دارد که اگر رئیس جمهوری آمریکا نتواند به وعده خود جامه عمل بپوشاند چهره این کشور در جهان بیش از پیش مخدوش تر می شود.

شمار بزرگسالان معتاد در میان جمعیت 30 میلیونی افغانستان از مرز 1.3 میلیون نفر فراتر رفته است که در این میان تقریبا 300 هزار کودک افغانی آلوده به مواد مخدر هستند.
 
آمریکا از سال 2001 تاکنون پس از اشغال افغانستان و سپس عراق با شکست های امنیتی و سیاسی زیادی مواجه شد و به دلیل عدم آگاهی از فضای این دو کشور وارد باتلاق کشنده ای شد که تاکنون هزینه های سیاسی و نظامی فراوانی را برای ایالات متحده به همراه داشته است.

دخالت آمریکا در عراق در هر ثانیه 5 هزار دلار هزینه در بر دارد، درحالیکه تعداد کشته های آمریکا در این کشور به 5 هزار نفر رسیده و در افغانستان نیز طرح امنیتی ایالات متحده در برابر طالبان با شکست مواجه شده است.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی با اشاره به استفاده از کودکان در قاچاق مواد مخدر پس از اشغال افغانستان توسط ناتو به رهبری آمریکا در سال 2001 نوشت: کارشناسان بر این باورند که هم اکنون کودکان سه تا 12 ساله افغانی تحت معالجه برای ترک اعتیاد هستند که این موضوع نشان می دهد شمار معتادین به مواد مخدر در این کشور افزایش یافته است.

این رسانه غربی در ادامه می نویسد: شمار مراکز بازپروری برای ترک اعتیاد کودکان افغانی نیز افزایش یافته است که هدف از گسترش این مراکز افزایش امید به زندگی به مردم افغانستان است که 90 درصد تریاک مورد استفاد در هروئین جهان را تولید می کند.

کارشناسان نیز بر این باورند: درحالیکه هیچ آمار مشخصی برای ترک اعتیاد کودکان وجود ندارد، والدین افغانی در مقایسه با کودکان، در ترک اعتیاد موفق ترند.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، افرادی که از اسهال، یبوست و یا سردرد به عنوان یکی از عوارض جانبی اعتیاد رنج می برند، نیز تحت معالجات پزشکی در این مراکز قرار دارند.

شمار معتادین در افغانستان در سالهای 2005 تا 2010 به میزان 53 درصد افزایش یافته است.

 
بیشتر معتادین که از اعتیاد شدید رنج می برند، به خصوص بزرگسالان با آب درمانی درمان می شوند و در این روش عمدتا از دوش آب سرد برای ترک اعتیاد استفاده می شود.

ضربدشاه جبارخیل پزشکی که در دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل کار می کند، می گوید: بیشتر کودکان افغانی اعتیاد به موادر مخدر را از والدین خود هنگام استنشاق دود تریاک پدران خود در خانه به ارث می برند.

از سوی دیگر مادران افغانی نیز برای آرام نگاه داشتن کودکان خود هنگام قالی بافی یا برداشت محصول تریاک، به آنها مواد مخدر می دهند.

بر اساس گزارش اخیر وزارت خارجه آمریکا درباره استفاده از مواد مخدر در افغانستان، شمار بزرگسالان معتاد در میان جمعیت 30 میلیونی افغانستان از مرز 1.3 میلیون نفر فراتر رفته است که در این میان تقریبا 300 هزار کودک افغانی آلوده به مواد مخدر هستند.

از سوی دیگر شمار معتادین به مواد مخدر در افغانستان در سالهای 2005 تا 2010 به میزان 53 درصد افزایش یافته است.

مقامات سازمان ملل اعلام کرده اند که بیش از 90 مرکز بازپروی در سراسر افغانستان برای ترک اعتیاد 16 هزار نفر وجود دارد که این میزان بیش از 40 مرکز درمانی در سال 2009 بوده و در این مراکز تنها یک سوم از افراد مراجعه کننده زنان و کودکان هستند.

بر اساس این گزارش 60 درصد جمعیت افغانستان زیر 25 سال و 52 درصد زیر 18 سال هستند که در حقیقت اکثر جمعیت این کشور را جوانان تشکیل می دهند.

 

کلید واژه ها: افغانستان مخدر اعتیاد کودکان مواد مواد مخدر افغانی ترک اعتیاد آمریکا برای ترک برای ترک اعتیاد جمعیت به مواد مخدر مراکز به مواد معتادین


نظر شما :