سلاحهای شیمیایی سوریه تحت کنترل مسکو است
از چند ماه پیش تاکنون، اظهار نگرانی نسبت به آینده سلاح های شیمیایی سوریه و احتمال افتادن این سلاح ها به دست گروه های افراطی، به یکی از مباحث محوری اخبار مربوط به سوریه تبدیل شده است؛ هرچند برخی بر این باورند، آمریکا تلاش دارد با این بهانه راه حمله احتمالی به سوریه را هموار کند، اخبار حاکی از در اختیار گرفتن کنترل این سلاح ها از سوی مسکو است.
به گزارش «تابناک»، روز گذشته، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: «با وجود حملات شورشیان، دولت سوریه سلاح های شیمیایی خود را در یک یا دو محل امن مستقر کرده و این سلاح ها اکنون در کنترل هستند».
وی افزود: مشاوران نظامی روس ارتش سوریه، از نزدیک بر سلاح های شیمیایی سوریه نظارت دارند.
سایت خبری ـ تحلیلی «دبکا فایل»، وابسته به محافل اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، به نقل از منابع اطلاعاتی خود می نویسد: اظهارات وزیر خارجه روسیه در حقیقت پیامی به واشنگتن بوده، مبنی بر این که انتقال سلاح های شیمیایی سوریه به یک یا دو مرکز حفاظت شده، با کنترل روسیه انجام گرفته است.
به این ترتیب، لاوروف تأکید کرده که خطر افتادن سلاح های شیمیایی سوریه به دست «جبهه النصره»، گروه شورشی افراطی که روز جمعه حملات خود را تا نزدیکی انبارهای سلاح های شیمیایی سوریه نیز گسترش داده بود، از میان رفته است.
به نوشته دبکا فایل، هرچند لاوروف به جزییات این که دقیقاً چه سلاح هایی در این نقل و انتقال وجود داشته و این سلاح ها به کدام مرکز منتقل شده اند، اشاره نکرده، ولی اشاره وی به این که «مشاوران نظامی روس، ارتش سوریه را آموزش می دهند»، به روشنی بیانگر آن است که نیروهای روس مستقیم در انتقال این سلاح ها مشارکت داشته اند.
افزون بر این، تأکید وی بر این که این سلاح ها «تحت کنترل» هستند، بیانگر آن است که روسیه در نگهداری از این سلاح ها نیز نقش دارد.
تحلیل منابع روسی دبکا فایل این است که حضور نظامی روسیه در بحران سوریه، موجب دستیابی این کشور به چهار هدف شده است:
۱ ـ جلوگیری از اقدام نظامی غرب یا رژیم اسرائیل برای تحت کنترل درآوردن زرادخانه سلاح های شیمیایی و بیولوژیک سوریه.
۲ ـ جلوگیری از مداخله نظامی غرب در حمایت از نیروهای مخالفی که در پی برکنار کردن بشار اسد هستند. هم اکنون ارتش روسیه مأموریت دوگانه ای برای محافظت از سلاح های شیمیایی سوریه و نیز دولت این کشور دارد.
۳ ـ حضور نظامی روسیه در سوریه، ضربه سنگینی به شورشیان می زند.
۴ ـ مداخله و حضور نظامی روسیه، این زمینه را برای مسکو و واشنگتن فراهم کرده تا در راستای دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ داخلی در سوریه همکاری کنند.
به این ترتیب، به نظر می رسد، دست کم برای کوتاه مدت، بهانه مداخله نظامی در سوریه از دست غرب گرفته شده باشد، زیرا تاکنون مهمترین تهدیداتی که از سوی کشورهای غربی، به ویژه آمریکا علیه سوریه مطرح می شد، بر این اساس استوار بود که در صورت استفاده دولت سوریه از سلاح های شیمیایی و یا افتادن این سلاح ها به دست گروه های افراطی، نیاز به مداخله نظامی در سوریه جدی خواهد شد.
افزون بر این، سخنان لاوروف را می توان تأکیدی دوباره بر این امر دانست که مسکو در موضوع سوریه موضع انفعالی در پیش نگرفته و همچنان به ایفای نقش فعال خود در این کشور ادامه می دهد.
نظر شما :