احمدی نژاد و کاسترو هر دو ضد غربند اما این کجا و آن کجا
دیپلماسی ایرانی: روزنامه الحیات چاپ لندن، در شمار روز شنبه 11 سپتامبر خود یادداشتی به قلم حازم صاغیه، چاپ کرد که در آن به انتقاد فیدل کاسترو، رهبر کوبا از محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران که منکر واقعه هولوکاست شده، پرداخته است.
در این یادداشت آمده است: نباید فراموش کنیم که رهبر کوبا که این روزها خود را از فعالیت سیاسی کنار کشیده قبل از هر چیز مارکسیست است و مارکسیستها به رغم تمامی وقایع همچنان معتقدند که در راستای مبارزه با امپریالیست امریکایی باید قوم یهود و یهودیت را که از امپریالیسم حمایت میکنند، در گوشه عزلت باشند. اما با این حال چندان هم با احمدی نژاد یا اندیشههای طالبان یا آن چه در عراق مقاومت نامیده میشود نیز تمایل ندارد. مقاومتی که فیدل کاسترو در برابر امریکا ترویج میکند کاملا با آن چه محمود احمدی نژاد، طالبان یا القاعده میگویند متفاوت است. فیدل کاسترویی که به دموکراسی اعتقاد ندارد و برای نخستین بار در نظامهای غیر شرقی و در قالب نظام کمونیستی حکومت را موروثی کرد و برادرش را جانشین خود ساخت.
در ادامه این یادداشت میخوانیم: به رغم چبرویهای کاسترو در مقاومت شدید در برابر غرب و دولتهای غربی اما کاسترو هیچ وقت علیه ادیان برنخواسته مگر در مقاطعی که ادیان وارد سیاست شده و در قالب موسسه یا جریان سیاسی به ایجاد مزاحمت برای او برخواستهاند. اما موضعگیری صرفا دینی در برابر ادیان دیگر که مثلا افراد القاعده یا طالبان که برای مسیحیان واژه صلیبی به کار میبرند و به کشتن مردم میپردازند یا حادثه اخیر کشیش دیوانه مسیحی برای سوزاندن قرآن کریم از دید کاسترو کاملا مردود است. او به هیچ عنوان نمیپذیرد که پیروان یک دین علیه پیروان دین دیگر موضعگیری کرده، ساز جنگ سر دهند یا به تحریک جنگ میان ادیان برخیزند.
در ادامه این یادداشت آمده است که کاسترو فردی است که همواره با سکوت یا با موضعگیری علنی از مقاومت در برابر اشغال در فلسطین، لبنان، افغانستان و حتی عراق حمایت کرده است به شرطی که این مقاومت تفسیر به رویارویی مذهبی در برابر مذهب دیگر نشود. کاسترو هر گونه موضع رادیکالی در این راستا را رد میکند.
نویسنده این یادداشت، نوشته خود را این گونه به پایان میرساند که نیروهای رادیکال شناختی از دنیای امروز ندارند و بدون آگاهی مواضعی را اتخاذ میکنند یا نظراتی در این زمینه میدهند که بیش از هر چیز عدم آگاهی از حقایق یا رویدادهای جاری در دنیای امروز است. انکار واقعه هولوکاست یا حوادث 11 سپتامبر فارغ از این که مرتکبین آن چه کسانی هستند و تاوان آن را باید چه کسانی پرداخت کنند یا هزینههای آن به حق یا به ناحق متوجه چه کسانی شده است، موضوعی نیست که قابل انکار باشد یا اساس آن را رد کرد. این در حالی است که خود کاسترو از تندروها و رادیکالیستهای ایالات متحده محسوب میشود و خود از پرچمداران رادیکالیست چپ مبارزه با غرب و امپیریالیست امریکا است. اما کاسترو کاری به ادیان ندارد و صرفا میخواهد زمین را از ایادی امپریالیستها کوتاه کند در حالی که دیگران با ادبیاتی متفاوت به تنشهای قومی و دینی میافزایند.
نظر شما :