سايه جنگ بر مرزهاى لبنان و اسرائيل سنگينى مىکند
دیپلماسی ایرانی: این روزها بحث جنگ در خاورمیانه همزمان با چهارمین سال حمله اسرائیل به لبنان و شکست آن از حزب الله، دوباره مطرح شده است.
روزنامه آلمانی زود دویچه در مقالهای با عنوان آرامش پیش از جنگ، به نظرات بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، در باره اسرائیل و اسرائیلیها میپردازد و مینویسد، اسد انتظار یک جنگ جدید را دارد و در این رابطه دولت و مردم اسرائیل را مقصر میداند. اسد معتقد است که دولتمردان اسرائیل آتشافروز هستند و کسانی که یک دولت افراطی را انتخاب میکنند خواهان صلح نیستند بلکه به بحران با سوریه و لبنان دامن میزنند.
البته این فقط بشار اسد نیست که در رابطه با جنگ تازهای در خاور میانه هشدار میدهد. کارشناسان امریکایی، اروپایی و اسرائیلی نیز همین نظر را دارند. با این تفاوت که آنها تحریککنندگان را نه در اسرائیل بلکه در فلسطین و لبنان و ایران میبینند.
زود دویجه در ادامه مینویسد، که ایران برای منحرفکردن افکارعمومی از برنامه هستهای خود تلاش میکند از طریق حزبالله لبنان به اسرائیل فشار بیاورد.
این روزنامه سپس این گونه تحلیل میکند که خبر ارسال سیستمهای رادار ایرانی به سوریه در همین راستا است؛ سیستمهایی که قادرند، برتری هوایی اسرائیل به سوریه و لبنان را محدود کنند.
اما نویسندگان مقاله در ادامه میپرسد اگر انتقال رادار از ایران به سوریه صحت دارد پس چرا ارتش اسرائیل درست در این زمان از مرزها عقبنشینی میکند؟ مقامات اسرائیلی پاسخ میدهند که هنوز سیستمهای رادار ایرانی به سوریه نرسیدهاند و اسرائیل معتقد است که نه سوریه و نه لبنان، هیچ کدام قصد حمله به اسرائيل را ندارند.
با وجود تمامی تناقضهایی که در سخنان مقامات اسرائیلی وجود دارد، هم اسرائيل و هم حزبالله برخورد نظامی تازهای در مرزهای لبنان را محتمل میدانند.
حزب الله تا کنون این خبر را که دارای ۲۰ هزار موشک با بردهای متفاوت است، تکذیب نکرده است. یک کارشناس امریکایی معتقد است که حزبالله تاکنون از موشکهای خود به عنوان تیری در تاریکی استفاده کرده، اما با سیستمهای رادار و مدرن، این موشکها با هدف مشخص پرتاب خواهند شد.
زود دویچه به نقل از محافل امنیتی غرب مدعی شده است که حزبالله به احتمال زیاد هماکنون از طریق ارتش لبنان به سیستم رادار نیروهای محافظ صلح سازمان ملل در لبنان دسترسی دارد و میتواند از فعالیتهای جنگندههای اسرائیل آگاهی یابد.
افسران بلندپایه ارتش لبنان ابراز نگرانی کردهاند که ممکن است حزبالله از این امکان استفاده کند و به بمبافکنهای اسرائیلی حمله کند. چنین اقدامی بیشک بهانهای برای آغاز یک جنگ تازه در منطقه خواهد شد.
مقامات اسرائیلی حضور بمبافکنهای این کشور در حریم هوایی لبنان را اقدامی برای جلوگیری از ارسال جنگافزارهای سوری به لبنان مینامند. اما چنین برمیآید که تا کنون نه بمبافکنهای اسرائیلی توانستهاند از ایجاد انبارهای مهمات در جنوب لبنان جلوگیری کنند و نه ۱۲ هزار نیروی محافظ صلح سازمان ملل متحد توانستهاند جلوی فعالیتهای حزب الله را بگیرند.
نظر شما :