ژنرال مايک مولن: به رغم افزايش تنشها فعلا به ايران حمله نمى کنيم
دیپلماسی ایرانی: تنشهای بینالمللی علیه ایران همچنان رو به افزایش است. پس از تصویب قطعنامه تحریم علیه ایران و فاش شدن این موضوع که عربستان سعودی به اسرائیل اجازه استفاده از حریم خاک خود برای حمله به ایران داده است، همزمان انتشار اظهارات ملک عبدالله پادشاه عربستان مبنی بر این که ایران لیاقت موجودیت ندارد و ادعای سیا مبنی بر نزدیک شدن ایران به تولید بمب هستهای، بحث امکان استفاده از گزینه نظامی علیه ایران بالا گرفته است.
با این حال ژنرالهای امریکایی همچنان از استفاده از گزینه نظامی علیه ایران اجتناب میکنند. گرچه استفاده از طوق امنیتی در اطراف ایران هر روز تنگتر میشود و آمدن دیوید پترائوس به جای مککریستان فرمانده نیروهای نظامی امریکا در افغانستان نشان از جنگی شدن دولت اوباما دارد.
ژنرال مایکل مولن، رئیس ستاد ارتش امریکا حین دیدار خود از اسرائیل نسبت به بالا گرفتن بیش از پیش مناقشه اتمی با دولت ایران هشدار داد. وی خواستار ادامه تلاشهای سیاسی و برقراری تحریمهای شدید برای رفع کشمکش و حفظ ثبات منطقه شد.
به گزارش منابع ارتش اسرائیل، مایکل مولن، رئیس ستاد ارتش امریکا در روز دوشنبه (۲۸ ژوئن) در سفارت ایالات متحده امریکا در تلآویو گفت: «جنگ با ایران مشکلی بزرگ برای همه خواهد بود. من نگران پیامدهای ناخواسته حمله به ایران هستم.»
رئیس ستاد ارتش امریکا موضوع حمله به ایران را کاملا منتفی ندانست، اما همزمان تأکید کرد که هنوز لزوم این اقدام دیده نمیشود و تلاشهای سیاسی باید ادامه یابد.
اسرائیل که از سوی دولت ایران احساس خطر میکند به همراه ایالات متحده امریکا، در سالهای اخیر بارها هشدار دادهاند که امکان حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران وجود دارد.
مایکل مولن تصریح کرد که طبق برآورد کارشناسان امریکایی ایران بین یک تا سه سال دیگر قادر به ساخت بمب اتم خواهد بود. وی گفت: «من از شیوه سخنگویی و برنامه دولت ایران برای غنیسازی اورانیوم احساس نگرانی میکنم.»
مولن افزود که ایران ثبات منطقه را به خطر میاندازد. وی همچنین گفت: «ایالات متحده امریکا تصمیم جدی دارد که تحریمهایی شدیدی را مقرر کند و من بسیار امیدوارم که این اقدام موجب پایان کشمکش شود.»
در این میان بنیامین نتانیاهو، رئیسجمهوری اسرائیل سفر خود به روسیه را بر سر مناقشه اتمی ایران آغاز کرده است. نتانیاهو در دیدار خود با دمیتری مدودیف، رئیس جمهوری روسیه کوشید تا موافقت روسیه را برای برقراری تحریمهای شدید علیه ایران جلب کند. روسیه نیز چندی پیش به تاکید از ایران خواسته بود انعطاف نشان دهد و جلوی بالا گرفتن کشمکش را بگیرد.
نظر شما :