آنگلا مرکل الگوى زنان حسرت به دل عربستان

۰۸ خرداد ۱۳۸۹ | ۲۱:۰۶ کد : ۷۶۷۱ اخبار اصلی
آنگلا مرکل به تازگی منطقه را در نوردیده است. او و وزیر امور خارجه اش سفرهای تازه ای به خاورمیانه انجام داده اند. اما سفر مرکل به خاورمیانه خصوصا کشورهای حاشیه خلیج فارس حواشی داشت که بیشتر مورد توجه زنان عرب بود.
آنگلا مرکل الگوى زنان حسرت به دل عربستان

دیپلماسی ایرانی: آنگلا مرکل به تازگی منطقه را در نوردیده است. او و وزیر امور خارجه اش سفرهای تازه ای به خاورمیانه انجام داده اند. اما سفر مرکل به خاورمیانه خصوصا کشورهای حاشیه خلیج فارس حواشی داشت که بیشتر مورد توجه زنان عرب بود. مرکل در حالی برای زنان عربستان الگوی برابری زن و مرد است که در کشورش از سوی جامعه زنان به دلیل عدم برخورداری از ظرافت های زنانه و گرفتن ژست های مردانه بسیار مورد انتقاد است.

زنان کارفرمای عربستانی در گفت‌و‌گوی‌شان با صدراعظم آلمان او را به خاطر موفقیت‌هایش به عنوان الگوی همه زنان موفق دانستند. ملک عبدالله از این امر خوشحال است. او در کشورش به عنوان هوادار برابری زنان و مردان مشهور است.

هنوز چند دقیقه از گفت‌و‌گوی خانم آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، با زنان کارفرمای عربستان سعودی در مورد شرایط زنان در این کشور نگذشته بود که درهای سالن باز و شوهران سه زن وارد شدند.

زنان عربستانی از خانم مرکل پرسیدند که او چگونه موفق شده تا این حد پیشرفت کند و صدراعظم آلمان شود. مرکل پاسخ داد: «من هیچ گاه به هنگام بروز مشکل تسلیم نشدم و نگفتم به خاطر این که یک زن هستم نمی‌تونم مشکل را حل کنم. به تلاشم ادامه دادم تا به حل مشکل رسیدم.»

اگرچه شرایط زندگی اجتماعی در عربستان سعودی تغییرات فراوانی کرده، اما هنوز در این کشور زنان با کنترل شدید مردان روبه‌رو هستند. در این کشور زنان فقط با اجازه همسران‌شان می‌توانند در بخش اقتصادی کشور فعالیت کنند. آنها فقط با اجازه خانواده خود می‌توانند به تحصیلات عالی بپردازند. حق رانندگی به آنها نمی‌دهند و علائمی که نشانگر برابری زنان و مردان باشد تنها این است که کمی روسری خود را عقب بزنند و خلاف هنجارهای متداول جامعه گام بردارند.

زنان عربستان سعودی به صدراعظم آلمان به عنوان الگو می‌نگرند. خانم مرکل کسی است که توانسته است مردان عربستان را در بالاترین سطح به تکاپو وا دارد و آنها را وادار به احترام به یک زن کند. ملک عبدالله، پادشاه عربستان شخصا از صدراعظم آلمان استقبال کرد و یک ساعت با او در مورد ایران و بحران یورو به گفت‌و‌گو نشست. این در حالی ست که او سه سال پیش ولیعهد خود را برای استقبال از خانم مرکل فرستاده بود.

در عربستان سعودی، ملک عبدالله به طرفداری از برابری زن و مرد مشهور است. به دستور این پادشاه ۸۶ ساله بود که دانشگاهی ساخته شد که در آن زنان و مردان با هم و با حقوق برابر تحصیل می‌کنند. ملک عبدالله این دانشگاه را در خارج جده بنا کرده و بر این نظر است که تا ۲۰ سال دیگر شهر جده آن قدر بزرگ می‌شود که به این دانشگاه می‌رسد و مردم عربستان این ۲۰ سال را احتیاج دارند تا بفهمند که زنان و مردان با هم برابرند و می‌توانند با هم به تحصیل مشغول شوند.

خانم آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، پس از گفت‌و‌گو با زنان سوار ماشین لوکس میباخی شد که برایش آماده کرده‌اند تا به سوی فرودگاه برود. قبل از حرکت یک زن کارفرمای عربستانی به او می‌گوید که زنان این کشور نیز سرانجام اجازه رانندگی خواهند یافت و همین که اجازه رانندگی در این کشوربه زنان داده شد، او گواهینامه می‌گیرد، خودرویی می‌خرد و عکسی پشت فرمانِ خودرو برای صدراعظم آلمان خواهد فرستاد.


( ۱ )

نظر شما :