افغانستانی که ما نمی خواهیم
انتخابات در افغانستان سرانجامی پیچیده پیدا کرده است. کرزای با حکم کمیسیون انتخابات و بدون برگزاری انتخابات رئیس جمهور شده است و دکتر عبدالله نماینده بخش عظیمی از افغانها است که کرزای و دولتش را مشروع نمیدانند. هنوز نشانهای از درگیری و خشونت به چشم نمیخورد اما واضح است که همه از جمله خود افغانها و همسایگانشان نگران جرقهای در انبار احساسات و خشم فرو خفته بخش عظیمی از رأی دهندگان افغان هستند.
در این شرایط پیچیده و پرابهام، منافع ما ایرانیها در چیست؟ بدون تردید و بیهیچ اما واگری، منافع ما در حفظ ثبات و آرامش افغانستان است.
دفاع از حق تعیین سرنوشت افغانها، موضوعی مرتبط با تمام بشریت از جمله ما ایرانیها است اما اینکه افغانها چه راهحلی برای بحران اخیرشان پیدا میکنند، موضوعی است مربوط به خود آنها وهیچ کس ذی حقتر از خود افغانها برای تعیین تکلیف این موضوع نیست. اما به عنوان همسایهای که سه دهه است بیشترین تأثیر را از بیثباتی و ناامنی در افغانستان پذیرفتهایم، حق داریم و باید در برابر هر نوع بیثباتی و ناامنی احتمالی در همسایه غربی خود نگران باشیم، ما نمیتوانیم شاهد هرج و مرج و جنگ داخلی جدید بین افغانها باشیم، چون دیگر نمیتوانیم بیش از این میزبان آوارگان و پناهندگان جدید باشیم. ما نمیتوانیم شاهد دولتی ضعیف و بدون حاکمیت بر سراسر افغانستان باشیم چون در مبارزه با مواد مخدر دولتی مسؤولیتپذیر در کابل میخواهیم.
افغانستان با ثبات به ما فرصت میدهد که توان وانرژی خود را صرف مردم خویش کنیم، نه اینکه هوش و حواس مان را به بحرانی دیگر در کنار مرزهایمان بدهیم. بیثباتی و ناامنی بیشتر در افغانستان یعنی فراهم شدن فضایی بیشتر برای زیست و رشد افراطگرایان و ما امروز بیش از هرکس دیگر باید نگران رشد افراط در عراق و پاکستان و افغانستان و آتشافروزی افراطیون و ارهابیون در خیابانهای بغداد و کابل و اسلامآباد و جوار مرزهای خود باشیم.
منبع: روزنامه فرهیختگان
نظر شما :