هواپیمای امریکایی روز دوشنبه به ایران می آید
شنبه ١١ مرداد ١٣٦٥/ ٢٥ ذيقعده ١٤٠٦/ ٢ آگوست ١٩٨٦
آقای کنگرلو اطلاع داد که هواپیمای امریکایی حامل ٢٤٠ قطعه هاگ در مقابل آزادی یک گروگان امریکایی از لبنان روز دوشنبه به ایران میآید؛ مطمئن نیست. بنا بود ٢٤ ساعت پس از آزادی گروگان بیاورند. اگر اینها را بدهند، نشانه کم شدن خصومت آمریکاییهاست، چون توان پدافند هوایی ما را زیاد میکند. بررسی اسناد نشان میدهد متعاقب آزادی « لونس جنکو»، سرهنگ «نورث» در نامهای به «پونتد کستر» که حاکی از تماس نورث با طرف ایرانی بعد از آزادی جنکو بوده است، توقعات رابط ایرانی در قبال آزادی جنکو و ادامه ارتباط را چنین اطلاع داده است: «در مقابل آزادی پدر جنکو، مقام ایرانی (محسن کنگرلو) انتظار داشت تا اکثر قطعات یدکی «هاگها» را که تا به حال تحویل نشده به اضافه تجهیزات نظامی دیگر تحویل شود. مقام ایرانی میگفت در صورت تحویل این اقلام، ایران مقدمات آزادی یکی دیگر از گروگانها را فراهم خواهد ساخت و باقی پولی را که باید برای قطعات یدکی هاگ به واسطه ایران بپردازد، پرداخت خواهد کرد.»
نورث در ادامه گزارش خود به پویندکستر نوشته است: «بر اساس اطلاعات حاصله، مقام ایرانی ظاهرا انتظار دارد که دو رادار هاگ و بقیه قطعات یدکی این موشکها را نیز دریافت نماید، به علاوه وی تمایل خود را برای ملاقات مجدد با مقامات آمریکایی- در مورد این موضوعات- در تهران یا جایی دیگر ابرازداشت»
شب دکتر وحید دستجردی (رئیس سازمان هلال احمر) آمد که بخواهد در مورد سختگیری به پزشکان محرک اعتصاب نظام پزشکی کوتاه نیاییم و گفت آقای منتظری را هم تا حدودی قانع کرده است. در مورد آمدن اعضای صلیب سرخ جهانی به ایران استمداد کرد. آقای محمدعلیج نظران مخالفت میکند. شرحی از واگذاری کتابخانه چهارهزار جلدی پدرزنش به آستان قدس رضوی داد.
آقای سالاری سفیرمان در آلمان آمد و از آمادگی آلمان برای انتقال تکنولوژی به ایران و همکاری در ساخت سلاح ضدتانک تی ٧٢ روسی و مطالب دیگر از جمله بیانضباطی ارتباط ارگانهای ایرانی با مراکز آلمانی گفت.
یکشنبه ١٢ مرداد ١٣٦٥ / ٢٦ ذیعقده ١٤٠٦/ ٣ آگوست ١٩٨٦
رئیسجمهور تلفنی طرح پیشنهاد صیاد را برای شرح وظایف سمت جدید عضویت شورایعالی دفاع گفت. گزارشها را خواندم. بوی خوبی از نشست جاری اوپک نمیرسد. سرویس اقتصادی روزنامه کیهان به نقل از منابعی که آنها را موثق خواند، نوشت: «در حالی که هفتادونهمین کنفرانس وزرای نفت کشورهای عضو اوپک در ژنو برگزار میشود، آخرین گزارش از میزان تولید و سهمیه و درآمدهای اعضای اوپک در نیمه اول سالهای ١٩٨٥ و ١٩٨٦ میلادی انتشار یافت. بنابراین گزارش، به موازات بالا رفتن سطح تولید اعضای مختلف اوپک، قیمتها روندی نزولی گرفته است...
جناح مرتجع کارشکنی میکند. عراقیها بعد از اخطار روز پنجشنبه من موقتا جا زدهاند و با شعار و حرف برخورد میکنند. روزنامه عراقی الثوره امروز بار دیگر تاکید کرد که عراق از این پس به هیچ وجه سهمیه تولید نفت خام خود را که در اوپک تعیین میشود، اگر کمتر از سهمیه ایران باشد، نخواهد پذیرفت. این روزنامه در آستانه کنفرانس اوپک در ژنو، اظهار عقیده کرده است که چنانچه تفاوت میان سهمیههای ایران و عراق تداوم یابد، اوپک بهطور غیرمستقیم مسئول ادامه تجاوز تهران علیه عراق خواهد بود. الثوره افزوده است: «این سهمیه بالا که توسط اوپک برای ایران تعیین شده است، به رژیم تهران فرصتهای دیگری میدهد تا هزینه جنگ خود را علیه عراق تامین نماید».
از سوی دیگر، معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت ایران (حسین کاظمپور اردبیلی) در ژنو تقاضای رژیم بغداد برای داشتن سهمیه تولید نفت به میزان تولید ایران را یکی از مواضع غیرواقعبینانه آن رژیم خواند و گفت: «اتخاذ چنین مواضعی از سوی بغداد برای ایران تازگی ندارد. ایران اگرچه برای موفقیت اجلاس اوپک از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد اما این به معنای پذیرش هرگونه موضع غیرواقع بینانه از سوی برخی اعضا نیست... تولید نفت ایران در طول تاریخ ٢٥ ساله اوپک به میزان دو برابر تولید عراق بوده است». چند نفر از کارکنان مجلس آمدند درباره تاسیسات و کمیسیون اصل ٩٠ و.... مطالبی مطرح کردند.
آقای محسن (مجتهد شبستری) رئیس کمیسیون امور بازرگانی و توزیع مجلس از عدم توجه سپاه به حفاظت ایشان گله داشت. نمایندگان اصناف آمدند و از عدم همکاری وزارت بازرگانی در تشکیل شورای مرکزی اصناف و اتمام آييننامه شاکی بودند. آقای شبستری را مامور رسیدگی کردم. غلامرضا- همشیرزاده- کارمند مجلس برای خداحافظی سفر حج آمد.
آقایان سرهنگ ترابی و سنجقی آمدند و درباره امور جنگ و سپاه و ارتش، بسیج نیرو، عملیات، نیازهای ارتش و سپاه، قرارگاه رمضان، نیازهای طالبانیها و بارزانیها و حفاظت از مراکز صنعتی و کشتیها مذاکره کردند. سردبیران مجلات العالم و افکار آمدند و درباره سیاست ایران در امور مهم مثل جنگ و نفت و... سوالاتی کردند. (رجوع کنید به کتاب «هاشمی رفسنجانی، مصاحبههای سال ١٣٦٥» دفتر نشر معارف انقلاب، ١٣٨٧)
آقازاده از ژنو تلنفی گفت اوپک به طرف تثبیت سهام قبلی پیش میرود. فقط میخواهند عراق را استثناء نمایند. مسئولان اتحادیه حملونقل آمدند و از سختگیری وزارت راه در تعرفهها و حق گاراژها شاکی بودند.
آقای (غلامرضا) حدادی کاردارمان در پاریس آمد. درباره سیاست برخورد با فرانسه و مسائل گروگانها سوالاتی داشت. سرهنگ قناعتی رئیس اداره گذرنامه آمد. گزارش آماری داد و از کوچکی ساختمان اداره و نیاز به توسعه گفت..
نظر شما :