دولت عراق اتهامی را به دیپلماتهای ایرانی وارد نمیداند
حسن کاظمى قمى، سفير جمهورى اسلامى ايران در بغداد گفت که قرار است در چارچوب توافق دولت عراق و امريکا روزانه 1500 زندانى تحت اختيار نيروهاى امريکايى به عراقىها تحويل داده شود که براى ديپلماتهاى ايرانى نيز بايد در اين چارچوب عمل شود.
گفت و گوی دیپلماسی ایرانی با محسن حکیم، مشاور سياسى رييس مجلس اعلاى اسلامى عراق:
از امروز خروج نیروهای امریکایی از شهرهای عراق آغاز می شود، وضعیت انتقال تصدی برخی امور عراق به دولت این کشور را چطور ارزیابی می کنید؟
طبق توافق نامه امنیتی دولت عراق و نیروهای امریکایی در تاریخ 30/6/2009 که همین امروز باشد، باید تمامی امور امنیتی عراق به دولت این کشور منتقل شود و نیروهای امریکایی تنها در پادگانها مستقر خواهند بود و حق خروج از پادگانها را بجز با اجازه دولت عراق ندارند.ضمنا باید کلیه زندانیان در بند نیروهای امریکایی به طرف عراقی تحویل داده شود مگر این که طرف عراقی با توجه به شرایطی که دارد، درخواست تمدید حبس آنها را به مدت معینی داشته باشد.
در غیر این صورت از امروز کلیه فضای سرزمینی، مرزها، امنیت شهرها و روستاها در اختیار طرف عراقی قرار میگیرد و نیروهای امریکایی تنها به درخواست دولت عراق میتوانند پشتیبانی لژستیک و همچنین کارهای آموزشی را انجام دهند.
آیا دولت عراق برای تامین امنیت شهرها و مردم پس از خروج این نیروها آمادگی کامل را دارد؟
ارزیابی مسئولان امنیتی دولت عراق با توجه به فعالیتهایی که در طول شش ماهه اخیر و فعالیتهایی که قبل از آن البته با هماهنگی نیروهای چند ملیتی انجام داده بودند این است که در حال حاضر توانایی ایجاد امنیت را دارند، این به این معنی نیست که از این پس هیچ گونه حادثه تروریستی در عر اق را شاهد نخواهیم بود.
فعالیتهای تروریستی در عراق سابقه دارد حتی در دوران گذشته و به ویژه در طول شش سال گذشته فعالیتهای گسترده ای از سوی تروریستها در خاک عراق انجام شد که البته به تدریج از میزان آنها کاسته شد، امیدواریم با تلاش گسترده نهادهای امنیتی و همکاری عمیق مردم با آنها شاهد خشکاندن ریشههای تروریست در عراق باشیم.
بحث چگونگی تامین امنیت عراق پس از خروج نیروهای امریکایی چه تاثیری بر آینده سیاسی آقای نوری مالکی دارد؟
این موضوع بزرگ و خطیر را باید در محدوده عملکرد دولت وحدت ملی عراق مورد بررسی قرار داد. همانطور که میدانیم آقای مالکی رئیس دولت وحدت ملی عراق است که در آن همه گروههای سیاسی عراق سهیم هستند بر این اساس این دولت یک گام به جلو و یک موفقیت بزرگ برای دولت وحدت ملی عراق است که کلیه نیروهای سیاسی عراق در آن حضور دارند.
به طور قطع محدود شدن نیروهای خارجی در محدوده معین جغرافیایی - که همان پادگانهاست - و عدم اجازه خروج آنها مگر با مجوز دولت عراق میتواند گام مهمی در راستای بازگرداندن حاکمیت ملی، استقلال سیاسی و شکوه ملی عراق باشد.
مشخصا در ارتباط با تحویل دیپلماتهای ایرانی به دولت عراق چه از اطلاعاتی در دست دارید؟
تمامی زندانیان در بند نیروهای امریکایی بر طبق توافقنامه مذکور از امروز باید تحویل دولت عراق داده شوند مگر اینکه دولت عراق درخواست تمدید مدت حضور آنها در زندان را داشته باشد، بنابراین کلیه زندانیان از جمله این عزیزان باید تحویل دولت عراق داده شوند چراکه مسئولیت اداره زندانها و زندانیان از تاریخ امروز به بعد با مسئولین عراقی است.
اما به طور مشخص در مورد دیپلماتهای ایرانی تلاشهای گستردهای از سوی دولت عراق و گروههای سیاسی از قبل انجام شده است و امیدواریم این افراد هرچه سریعتر آزاد شوند، از سوی دولت عراق هیچ گونه اتهامی متوجه این افراد نیست ضمن آن که آنها به عنوان مهمان دولت و مردم عراق بودند، حق هم این است که این افراد هر چه سریعتر آزاد شوند.
نظر شما :