ابومازن از مصایب فلسطینی می گوید

۲۰ فروردین ۱۳۸۶ | ۲۲:۵۳ کد : ۴۰ اخبار اصلی
اکنون زمان آن رسیده است که تمام تلاش های خیرخواهانه خود را به کاربریم تا صلح رادر اراضی مقدس به یک واقعیت تبدیل کنیم و همین امروز مذاکرات جدی را آغاز کنیم. من به عنوان رئیس کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین و به نمایندگی از سوی خلق فلسطین برای گفتگو به نیابت از این ملت آمادگی کامل را دارم.
ابومازن از مصایب فلسطینی می گوید

محمود عباس معروف به ابومازن رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین در اجلاس اخیر مجمع جهانی اقتصاد در داوس در سوییس در یک سخنرانی مواضع و آرمان های خود را در قبال مسایل فلسطین مطرح کرد. آقای عباس در این سخنرانی به شکای موجز به مسایل و منوانع یک صلح پایدار اشاره کرده و در عین حال آمادگی خود و ملت اش رابرای به دست آوردن صلحی پایدار اعلام کرده است. مطالعه سخنرانی آقای عباس درکی دقیق تر از مساله فلسطین از زبان یکی از رهبران درگیر در این مسئله به دست می دهد.

 

ضمن درود،تشکر و سپاس عمیق خود را نثار رئیس کنفرانس می کنم به خاطر دعوت بزرگوارانه ایشان از ما به منظور شرکت در برنامه این کنفرانس که به یک تریبون جهانی تبدیل شده است و جمع کثیری از رهبران سیاسی و بازرگانان و اقتصاددانان را گرد آورده است.کسانی که در تکوین شرایط انسانی کنونی ما سهیم بوده و نقش دارند.آرزومندم که بحث ها و دیدارهای انجام یافته در اینجا بتواند منجر به درک بهتر از مشکلات و دغدغه های سیاسی و اقتصادی جهان ما شود تا بتوانیم رؤیایی را تحقق دهیم که مدت هاست انسان را به خود مشغول داشته و در آرزوی جهانی است که روح محبت و احترام متقابل و منافع مشترک برآن حاکم شود.

 

لازمه از بین بردن عوانل تشنج و نگرانی کنونی،این است که امید برای یک زندگی بهتر در بین ملت ها برانگیخته و اردوگاه صلح و اعتدال در برابر نبروهای افراط گرا تقویت شود.معتقدم شما با من توافق نظر داشته باشید که خاورمیانه منطقه ای است که در حال حاضر بیش از هر جای دیگر احتیاج به آن دارد که عوامل تشنج موجود در آن برطرف شود و مساله فلسطین و اسرائیل در پیشاپیش این درگیری ها بوده و نیازمند یک راه حل است.

 

با وجود دشواری هایی که به چشم می خورد،من براین باورم که شرایط برای از سر گرفتن روند سیاسی مناسب بوده و باید این روند به برپایی یک دولت مستقل فلسطین در مرزهای سال1967،یعنی کرانه باختری و قدس شرقی و باریکه غزه منجر شود.دولتی که با همسایگانش از جمله اسرائیل در امنیت و صلح زندگی می کند و بر اساس قطعنامه 194سازمان ملل راه حلی عادلانه و مورد توافق طرفین برای مساله پناهندگان فلسطینی پیدا شود.

 

دست یافتن به این هدف نیازمند پیشنهادات و یا قطعنامه های جدید نیست.زیرا در این باره قطعنامه ها وتوصیه های متعدد سازمان ملل و شورای امنیت وجود دارد.همچنین توافقاتی هست که دو طرف فلسطین واسرائیلی آنها را امضا کرده اند.از سوی دیگر طرح نقشه راه پیشاروی ماست که به وسیله اعراب نیز تائید شده است.دیدگاه رئیس جمهوربوش پیرامون راه حل دو دولت را هم می توان به اینها اضافه کرد پس بهتر است که با صراحت تمام آغاز و پایان این راه را مشخص کرده و گفت و گوها را آغاز کنیم. توافق بر سر یک مرجعیت قانونی و خقوقی،یعنی اصل زمین در برابر صلح،می تواند در پایان این تونل پرتوی را نشان دهد.به ویژه پس از آنکه تجارب گذشته به ما نشان داد که شیوه توافقات جزئی و اقدامات یک جانبه به معنای وارد شدن در تونلی است که پایان آن نامعلوم خواهدد بود.ما پیشنهاد تاسیس یک کانال پشتی کردیم که از طریق یک مشارکت بین المللی با قضایای مربوط به مرحله نهایی برخور کند.زیرا چنان مسائلی احتیاج به راه حل های خلاقانه ای دارد و لازمه آن این است که این نزاع به صورتی عادلانه و همه جانبه و متفق پایان یابد.

 

اصرار من بر رهبری ملتم به سوی صلح و آشتی مرا برآن می دارد تا هرچند به صورت مختصر دربارهاوضاعاقتصادی و معیشتی فاجعه بار اراضی اشغالی فلسطین سخن بگویم.زیرا این اوضاع منجر به یاس ونومیدی شده و تمام تلاش های صادقانه برای تحقق صلح را به نابودی می کشاند.بیکاری و فقر در فلسطین به میزان های بی سابقه ای رسیده است.در حال حاضر 79درصد از ساکنان غزه زیر خط فقر زندگی میکنندو51 درصد آنها در فقر شدید به سر می برند.در کرانه باختری نیز تقریبا وضع به همین منوال است.علت این امر به سلطه کامل اسرائیل به سلطه کامل اسرائیل بر ومحدودیت های تحمیلی برحمل ونقل واندام زیرساخت ها و روند افزایش تجزیه اراضی فلسطین و در ادامه آن از هم گسیختگی بافت اجتماعی واقتصادی منطقه و نیز به کاهش درآمدهای مالیاتی محلی باز می گردد که به خاطر کثرت قیود تحمیلی برفعالیت اقتصادی و محروم ساختن ما از حق اعطای تسهیلات و جذب سرمایه های عربی یا خارجی و توقف روند تسهیلات اسرائیل از سال 1999 تاکنون است.

 

یکی از پیامدهای این وضع، افزایش شکاف بین درآمد یک اسرائیلی و همسایه اش یک فلسطینی است. زیرا سهم یک فلسطینی از مجموع درآمد داخلی کمتر از (800) دلار است حال آنکه سهم یک فرد اسرائیلی درجامعه اش به بیست هزار دلار می رسد. از آنجا که بازار فلسطینی درعمل و از نظر بهای کالاها و تولیدات تابع بازار اسرائیل است و تحریم  ها پرداخت حقوق کارمندان نهادهای دولت فلسطین را متوقف ساخته و این تحریم بر پروژه های بخش خصوصی و راکد شدن فعالیت جهانگردی و حج نیز اثر گذاشته است ، بحران کنونی به خانه هر فلسطینی و به همه بخش های ملت فلسطین سرایت کرده است.

 

  اگر کمک های جامعه بین المللی نبود که به طور نسبی این فاجعه راکاهش دهد، وضعیت اقتصادی واجتماعی فلسطین به کلی فروپاشیده بود. دراین رابطه بیشترین سهم به کشورهای اروپایی و عربی باز می گردد که کمک های اضطراری خود را از طریق دفتر من ارسال کردند. همچنین کشورهای دیگری که ما از همه آنها تشکر و سپاسگزاری می کنیم.

 

  همه شما می دانید که این مشکلات منحصر به بخش های اقتصادی نمی شود. بازداشت های روزانه و تخریب اراضی و توهین به شهروندان بخاطر دهها مانع و توسعه شهرک سازی و تداوم بنای دیوار نژاد پرستانه حایل که به مثابه یک افعی در کرانه باختری پیش می رود و هر روزه اراضی بیشتری را از شهروندان فلسطینی می بلعد، هم وجود دارد. کما اینکه اسرائیل در شهر اشغالی قدس واطراف آن دست به خطرناک ترین کارها زده و این شهر را از محیط فلسطینی خود جدا می کند. اسرائیل بسرعت می کوشد با طرح ها و اقدامات خود این منطقه را اسرائیلی کند تا پیش از گفتگو ها یک واقعیت موجود را بیافریند.

 

 با اینهمه ، برای اینکه اینگونه اقدامات منجر به یأس ونومیدی کامل نشود، تلاش کردیم تا این شعله امید باقی بماند و به منظور اینکه مبارزه ما در راهی درست و مطابق با قوانین و عرف بین المللی جریان یابد، تمام عملیاتی که شهروندان راهدف قرار می دهد محکوم و رد کردیم. تروریسم باتمام اشکال و انواع آن را ریشه کن کردیم و پرتاب موشک هایی که جز باعث تشنج و تحریم های بیشتر نمی شود محکوم کردیم. ما برتقویت فرهنگ صلح تأکید می ورزیم ومعتقدیم مقابله با اشغالگری از طریق مبارزه توده ای و مسالمت آمیز ممکن است و به همین دلیل دست ما برای آغاز گفتگوها دراز شده است.

 

  در اینجا مایلم به تلاش ها و موفقیت هایی اشاره کنم که بطور نسبی آرامش را برقرار کرد و منجر به کاهش تقریباً کامل عملیات مسلحانه از جمله موشک پرانی از غزه شد و امیدوارم این آرامش تداوم یافته و کرانه باختری را هم فراگیرد. مشروط بر آنکه اسرائیل هم عملیات دستگیری و بازداشت ها را متوقف سازد. تعداد بازداشت شدگان فلسطینی هم اکنون فراتر از دهها هزار نفر می باشد که در بین آنها کودکان ، زنان، بیماران و سالخوردگان بسیاری وجود دارند. همچنین تعداد زیادی از کارمندان اداری بازداشت شده هستند که تاکنون هیچ حکمی درمورد آنها صادر نشده است.

 

مسئولیت مادرقبال ملت هایمان و آینده شان ایجاب می کند که این شرایط موجود دگرگون شده و به جای ترس و نگرانی وتردید، اعتماد و تسامح جایگزین شود و آنچه را با احترام به یک شریک برسرآن توافق شده است به اجرا در آید.

 

   اخیراً من دیدار خوبی با اولمرت ، نخست وزیر اسرائیل، داشتم و در خلال آن با صراحت تمام درباره همه قضایا سخن گفتیم و برگام هایی توافق شد که اسرائیل برای کاهش رنج های ملت فلسطین برخواهد داشت.  امیدواریم که درباره اعطای تسهیلات چه در رابطه با موانع یا اموال ما ازجمله درآمدهای مالیاتی و غیره اعلام می شود به اجراء در آید.

 

  اجازه بدهید در پایان توجه شما را به موضوع دولت فلسطین جلب کنم که پس از انتخاب سالم وآزاد مجلس قانونگذاری تشکیل شد. من از همان ابتداء از این دولت خواستم براساس سند تکلیف دولت، به توافقات واسناد فلسطینی، عربی و بین المللی که سازمان آزادیبخش فلسطین آنها را بعنوان تنها نماینده قانونی ملت فلسطین و مرجع دولت ملی و نهادهایش از جمله دولت امضاء کرده است بپذیرد و نسبت به آنها متعهد باشد.

 

 

 هر دولت جدیدی چه از سوی سازمان های سیاسی باشد یا کادرهای ملی باید در برنامه هایش تعهد نسبت به آنچه را که امضاء شده گنجانده باشد و بتواند این تحریم را برطرف و چشم اندازهای جدیدی را فراروی روند سیاسی صلح بگشاید. اگر ما نتوانیم چنین دولتی را تأسیس کنیم دوباره به انتخابات زودرس ریاست جمهوری و قـانـونگذاری روی خـ,واهیم آورد تا ملت فلسطین ما با آزادی برنامه ها و رهبری را که می خواهد تعیین کند.

 

  اکنون زمان آن رسیده است که تمام تلاش های خیرخواهانه خود را به کاربریم تا صلح رادر اراضی مقدس به یک واقعیت تبدیل کنیم و  همین امروز مذاکرات جدی را آغاز کنیم. من به عنوان رئیس کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین و به نمایندگی از سوی خلق فلسطین و به تمام سخنگوی آن برای گفتگو به نیابت از این ملت آمادگی کامل را دارم. من آمادگی خود را به دکتر رایس و ریاست اتحادیه اروپا و سایر اعضای کمیته چهار جانبه نیز اعلام کرده ام.

 

  هیچ چیز مهم تر از صلحی نیست که بتواند زندگی فرزندانمان را اعم از عرب و یهودی دراراضی مقدس و خاورمیانه تضمین کند و این منطقه استراتژیک جهان را به واحدای مبدل سازد که در آن همزیستی و رواداری باشد نه تشنج و خشونت .

 


نظر شما :