تبليغات انتخاباتى در ترکيه با هشتصدمين سال تولد مولانا
اینجا قونیه است. شهر مولانا، جایی که رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه به این شهر برای انتخابات روز یکشنبه امید زیادی بسته است. شهر در جنوب شرقی آنکارا است. شهری تمییز و مذهبی که در طی سالهای اخیر به سرعت رشد کرده است.
یونسکو به مناسبت هشتصدمین سال تولد مولانا، امسال را به نام او، سال مولانا نام گذاری کرده است و اگر فکر می کنید که ترکها این فرصت را از دست خواهند داد سخت در اشتباهید.
شهر در کنار تبلیغات انتخابات، تبلیغات سال مولانا را نیز آغاز کرده است. افتتاح چند هتل بزرگ 5 ستاره، آغاز به کار فروشگاههای بزرگ، رستورانها و مراکز تفریحی تنها قسمتی از آمادگی این شهر برای سال مولانا است.
وجود یکی از بزرگترین دانشگاه های ترکیه، دانشگاه سلجوق، در این شهر یکی دیگر از عوامل رشد و پشرفت این شهر به شمار می رود.
آیدین دانشجوی ایرانی که در دانشگاه سلجوق دندانپزشکی می خواند چهار سال است که مهمان مردم مهربان قونیه است. وی می گوید که سال 2002 که به این شهر آمدم دولت اردوغان تازه بر سر کار آمده بود.
در این چهار سال و نیم چهره شهر به طور کلی تغییر کرده است. به خصوص از زمانی که سازمان یونسکو امسال را سال مولانا نام گذاری کرده است همه چیز روز به روز تغییر می کند. تمام مردم شهر خود را برای پذیرایی از توریست هایی که از سراسر دنیا برای هشتصدمین سال تولد مولانا به این شهر خواهند آمد آماده می کنند.
تفاهمنامه گازی بین ایران و ترکیه این روزها تیتر اول اخبار را تشکیل می دهد، وقتی امروز خبر مخالفت آمریکا با این طرح را می شنویم، ایهان، 41 ساله که یک شرکت ساختمانی را اداره می کند می گوید که ما به ایران افتخار می کنیم چرا که در منطقه تنها کشوری است که روی پای خود ایستاده است و به دولتهای خارجی وابسته نیست.
او می گوید در انتخابات شرکت نخواهد کرد چرا که هیچکدام از احزاب به فکر استقلال ترکیه نیستند، حزب عدالت و توسعه به آمریکا و اروپا وابسته است و حزب جمهوری خواه خلق به ارتش، دیگر احزاب نیز قابلیت اداره کشور را ندارند، بنابراین بهتر است که در انتخابات شرکت نکنم.
نزدیکی انتخابات و همراه شدن آن با تصویب تغییر قانون اساسی باعث شده است تا گمانه زنی ها در مورد حوادث آتی ترکیه موضوع بحث تمامی اقشار جامعه ترک شود.
این در حالی است که این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا با تمام قدرت تلاش می کند اما شاید پیوستن ترکیه به اتحادیه تنها رویایی باشد که مردم کوچه و بازار خواب آن را می بینند.
اینجا قونیه است. جایی که اکثر زنان آن حجاب اسلامی دارند، توریستها روسری سر می کنند تا به آرامگاه مولانا بروند. وارد آرامگاه می شوم اشعار مولانا به فارسی بر دیوارها نقش بسته است.
می گویم مولانا ایرانی است. کسی با صدای بلند می گوید مولانا متعلق به تمام جهان است . اما فعلا نخست وزير فعلى ترکيه پاى مولانا را به انتخابات پارلمانى ترکيه باز کرده است.
نظر شما :