رئيس مجلس عراق در آستانه برکنارى
پارلمان عراق ظهر سهشنبه 23 دسامبر جلسه فوقالعادهای تشکیل میدهد تا درباره استعفا یا برکناری محمود المشهدانی، رئیس پارلمان عراق تصمیم بگیرد.
قضیه از آنجا آغاز شد که محمود المشهدانی، رئیس پارلمان عراق در جلسه دیروز پارلمان به شدت با نمایندگان عراقی درگیری لفظی پیدا کرد و آنها را مورد اهانت قرار داد. این موضوع که یک اتفاق نادر در نوع خود محسوب میشود پارلمان عراق را وارد بحران تازهای کرد.
در همین رابطه گزارشها حاکی از آن است که نمایندگان ائتلاف یکپارچه عراق و کردها که اکثریت پارلمان را در اختیار دارند به همراه عدهای از نمایندگان جبهه توافق از جمله حزب اسلامی بر برکناری یا استعفای وی توافق کردهاند. بدین معنا که در صورتی که مشهدانی نخواهد استعفا دهد نمایندگان پارلمان بر سر برکناری وی رایگیری خواهند کرد.
اختلاف زمانی بروز پیدا کرد که مشهدانی پس از اختلاف نظر با نمایندگان مجلس بر سر مناقشه پرتاب کفش توسط منتظر الزیدی، خبرنگار شبکه البغدادیه به جورج بوش، رئیس جمهوری امریکا تهدید به استفعا کرد و آنها را مورد اهانتهای شدید قرار داد. یکی از مشاجرات تند وی با فواد معصوم، نماینده پیمان کردستان در پارلمان عراق بود که خطاب به وی گفت: «شما (کردها) حق تعیین مسیر (سیاسی) در بغداد را ندارید، برگردید اربیل اینجا چه می کنید!»
وی در ادامه خطاب به مثال الآلوسی، دیگر نماینده پارلمان عراق که سفرش به اسرائیل جنجال گستردهای را در عراق به وجود آورد نیز گفت: «تو نماینده عرب سنی نیسی..تو نماینده اسرائیلی.»
مشهدانی سپس رو به نمایندگان ائتلاف یکپارچه کرد و گفت: «همه شما جاسوس و دست نشاندهاید.»
مشهدانی حزب اسلامی یکی از احزاب سنی همپیمان با حزب توافق العراقیه را نیز توطئهچینیان و دسیسهسازان توصیف کرد.
مشهدانی پس از این مشاجرههای لفظی پارلمان را تعطیل کرد و آن را تا روز سهشنبه یعنی امروز به تعویق انداخت. وی پس از گذشت مدتی که آرامش خود را بازیافت به نزد نمایندگان آمد و از آنها عذرخواهی کرد و رفتارش را ناشی از عصابنیت دانست. اما نمایندگان عذرخواهی او را نپذیرفتند و خواستار تشکیل جلسهای فوقالعاده برای برکناریش از سمت ریاست مجلس شدند.
محمود عثمان، یکی از نمایندگان کرد پارلمان در این باره گفت: «نمایندگان ائتلاف یکپارچه، همپیمانان کرد و حزب اسلامی اصرار دارند که محمود المشهدانی همین امروز برکنار شود.»
مشهدانی پیش از این نیز در یکی از جلسههای پارلمان با یکی از نمایندگان ائتلاف یکپارچه مشاجره سختی را انجام داده بود و پس از جلسه پارلمان نیز به محافظان خود دستور داده بود، آن نماینده را به باد کتک و ضرب و شتم بگیرند. در آن موقع نیز بحث برکناری وی بسیار جدی شد که با حمایت جبهه توافق نیز همراه بود اما وی مقاومت کرد و تا کنون توانسته پستش را حفظ کند. اما مشاجره دوشنبه که شدیدترین مشاجره در نوع خود بود کار را برای او بیش از هر وقت سخت کرده است.
در همین رابطه دو گروه در درون پارلمان عراق تشکیل شده است تا درباره چگونگی برکناری مشهدانی با مقامهای ارشد عراقی قبل از برگزاری جلسه پارلمان گفت و گو کند. قرار است این دو گروه تصمیمهای خود در جلسه فوقالعاده امروز را به اطلاع نخستوزیر و حزب اسلامی برساند.
این در حالی است که برخی از نمایندگان پارلمان عراق از موضع نمایندگان مبنی بر برکناری مشهدانی ابراز تعجب کردهاند. سمیره الموسوی، یکی از نمایندگان زن پارلمان عراق و رئیس کمیسیون زن و خانواده این مجلس در این باره گفت: «توهینهای رئیس مجلس جدید نیست. ما دیگر با رفتارهای غیر معمول وی عادت کردهایم و به نوعی الفتی با آن داریم. من نمیدانم برای چه این بار این قدر اصرار دارند وی را برکنار کنند. آیا تصفیه حسابهای سیاسی در کار است یا این که میخواهند بحرانی در درون پارلمان ایجاد کنند.»
اسامه النجیفی، یکی دیگر از نمایندگان نیز گفت: «نمایندگان اختلاف چندانی بر سر برکناری مشهدانی ندارند. گرچه هنوز برخوردها میان طرفداران برکناری مشهدانی و مخالفان این کار ادامه دارد. اما نمایندگان ائتلاف یکپارچه، همپیمانان کردستان و حزب اسلامی برکناری وی را خواستارند اما نمایندگان دیگر خواهان دادن فرصت بیشتر برای بررسی بیشتر این موضوع هستند. با این حال به نظر میرسد بحث برکناری وی بسیار جدی است و ظاهرا یک جریان سیاسی از آن حمایت میکند.»
این در حالی است که جلسه پارلمان دیروز پارلمان عراق که قرار بود در آن لايحه حضور نيروهاى غير امريکايى در اين کشور تا 7 ماه ديگر تصويب شود، به دليل همین اختلافها به تاخير افتاد.
حسن الشمرى، رئيس حزب فضیلت اسلامی عراق تاکيد کرد، احزاب سياسى عراق نتوانستند در نشست روز دوشنبه اين لايحه را به تصويب برسانند و تصويب آن به نشستهاى ديگر مجلس موکول شد.
نظر شما :