نيويورک تايمز: افتادن در مارپیچ حلزونی
روزنامه نیویورک تایمز سرمقاله امروز خود را به بحران افغانستان اختصاص داده و با موضوع افتادن در مارپیچ حلزونی نوشته است، پس از آن که 7 سال از اشغال افغانستان گذشته و دوران ریاست جمهوری جورج بوش نیز رو به پایان است، پرزیدنت بوش و همکارانش ناگهان از خواب بیدار شدهاند و خود را در یک مخمصه مجهول در افغانستان میبینند. مخمصهای که خود ساختهاند و اکنون گرفتار آن شدهاند. آنها اکنون انتخابهای کمی دارند از این رو زنگهای هشدار از همه گوشههای دنیا به صدا در آمده است. رئیس جمهور در بد مخمصهای افتاده است.
در ادامه این یادداشت آمده است، در حالی که به زمان امضای توافقنامه امنیتی بسیار نزدیک هستیم، 16 سازمان امنیتی امریکا همگی متفقالقولند که امریکا در یک پیچ حلزونی خطرناک گیر افتاده است. به اعتقاد ژنرال مایک مولن، فرمانده نیروهای امریکایی در افغانسان سال بعد سال بسیار بدتری خواهد بود. سالی که گرههای ما در افغانستان بیشتر و کورتر خواهند شد.
روزنامه الحیات سرمقاله امروز خود را همانند بسیاری از روزنامههای بینالمللی جهان به بحران مالی اختصاص داده و در یادداشتی با عنوان حروف ابجدی برای دنیای سرمایهداری نوشته است، حروف قاموس روح و عاطفه و فکر بشر است. در دنیای اقتصاد و داد و ستد ارقام جای حروف را میگیرند. بشر نمیتواند با حروف به تنهایی یا با اعداد به تنهایی زندگی کند زیرا هر کدام از آنها از دیگری پشتیبانی میکند. اما امروز که هر چه دنیا وسیعتر میشود استفاده از اعداد و حروف نیز افزایش مییابد. تا چند سال پیش هیچ کس نمیپرسید در دنیا چه میگذرد اما گویی امروز از خواب بیدار شدیم و میبینیم دنیا با چه حجمی از اعداد و حروف سر و کار دارد. دقیقا دردسرهای اقتصادی نیز از همین جا آغاز شدهاند.
روزنامه الاهرام سرمقاله امروز خود را به بحران مالی جهانی اختصاص داده و ضمن توصیف ارتباط آن با بحران مالی مصر با عنوان رعایت محدوده دخل و خرج در سایه بحران مالی نوشته است، قضایای مربوط به دخل و خرج، بهبود وضعیت معیشیتی هم وطنان، حمایت از تولید کنندگانی که در حال تعطیلی هستند و افزایش دستمزدها همگی مسائلی است که این روزها ذهن همه اقتصاددانان را مشغول کرده است. اما این ذهن مشغول گویا با بحران مالی جهانی به مرز سکته رسیده است. گرجه دولتمردان کشور تلاش دارند، تاثیر آن را بر کشور ناچیز جلوه دهند اما همان طور که نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه گفته راه زیادی تا نتیجه گیری نهایی وجود دارد. هیچ کس نمی داند روزی که دنیا بحران مالی را از سر رفع میکند کشورهای خاورمیانه گرفتار چه بحرانهایی خواهند بود.
روزنامه فایننشال تایمز نیز سرمقاله امروز خود را به بحران مالی جهانی اختصاص داده و در یادداشتی با عنوان پائولسون در نهایت نظام مند میشود، نوشته است، بسیار بهتر است که شما بانکداری در امریکا باشید تا در بریتانیا. نجات مالی که ایالات متحده در برابر بانک ها اتخاذ کرده بسیار موثرتر از نجات مالی است که دولت بریتانیا در اینجا در پیش گرفته است. هر دو به سمت یک تعادل مالی حرکت میکنند اما با این تفاوت که وزیر خزانه داری امریکا با خیالی آسوده خبر از بهبود اوضاع مالی می دهد در حالی که دولت بریتانیا هنوز نمی داند چه میکند و به هیچ عنوان نمیتواند آیندهای را پیش بینی کند.
نظر شما :