نگاهی به سرمقالههای مطبوعات جهان - ۱۵ سپتامبر
روزنامه فایننشال تایمز سرمقاله امروز خود را به موضوع انتخابات ریاست جمهوری امریکا اختصاص داده و با عنوان رقابت یک جنگ سرد، نوشته است، انتخاب سارا یپلین به سمت معاونت جان مککین، وی را پیشتاز انتخابات امریکا کرد. وی از بسیاری جهات شایستگی دارد که به این سمت انتخاب شود. پیلین توانست به جان مککین اعتبار تازهای دهد علاوه بر آن خود نیز از جایگاه مردمی برخوردار است و این میتواند این امیدواری را به جمهوریخواهان بدهد که با امید بیشتری به فکر پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری امریکا باشند.
در ادامه این یادداشت آمده است، یکی از بدترین اشتباهات در دنیای سیاست این است که نسبت به مخالفانت بیاعتنا باشی. به نظر میرسد دموکراتها اکنون مرتکب چنین اشتباهی شدهاند. همزمان تصور کنید که پیلین مسئولیت هدایت کمپ مککین را در یک راه پرپیچ و خم و خطرناک بر عهده گرفته باشد. هنگامی که وی تلاش میکند حرکت تازهای برای مککین به وجود آورد، مککین نیز باید یک سری تعدیلات را انجام دهد تا دموکراتها اجازه نیابند، سوء استفاده کرده و جلو بزنند. خانم پیلین یک جایگاه اجتماعی ممتازی دارد که با تکیه به ایمان مسیحی این اجازه را به جمهوریخواهان میدهد که به یک سمت صحیح و خوشآتیه حرکت کنند. مککین باید از این لحاظ بسیار مراقب باشد و اجازه ندهد که این فرصت از بین برود. امریکا یک جامعه مذهبی و سنتی است که دموکراتها از آن غافل شدهاند.
روزنامه لس آنجلس تایمز نیز سرمقاله امروز خود را به انتخابات ریاست جمهوری امریکا اختصاص داده و با عنوان احزاب بزرگ و قدیمی برگ برنده دارند، نوشته است، آیا این لطیفه قدیمی را به یاد دارید که میگفتند اگر محافظه کاری بخواهد لیبرال شود، اصل خود را فراموش میکند؟ بله، این خیلی خندهدار است ولی باید بگویم درست گفتهاند. محافظهکاران معمولا خیلی سخت حقایق را درک میکنند. برخلاف رهبران لیبرال که همواره دنیا را در بهترین خود تصور میکنند در حالی که آن فرد محافظه کار به این رفتار فرد لیبرال شک میبرند و گمان میکنند، کاسهای زیر نیم کاسه است. این را گفتم تا به وضعیت کنونی حزب جمهوریخواه امریکا برسیم.
در ادامه این یادداشت آمده است، اما ظاهرا جمهوریخواهان امریکا این بار قربانی خوش باوریهای خود شدهاند. به گونهای که این غرق در شادی دیگر نگران کننده شده است. اگر نگاهی به دورن واشنگتن بیندازیم، میبینیم که جمهوریخواهان حتی در فیلمهای هالیوودی نیز احساس شعف از پیروزی میکنند و در آنجا نیز مشغول قربانی کردن خود هستند. آیا واقعا آنها گمان میکنند که در طول این مدت پیروز شدهاند. گرچه آنها خود را برای یک پیروزی دیگر در انتخابات ریاست جمهوری امریکا آماده میکنند ولی باید بگوییم، آنها هیچ سیاست موفقیتآمیزی ایجاد نکردهاند و بسیاری از فرصتها را از دست دادهاند.
روزنامه بوستون گلاب نیز سرمقاله امروز خود را به موضوع انتخابات ریاست جمهوری امریکا اختصاص داده و با عنوان بی نیازی از سیاست معمول پشت سر گذاشته شده، نوشته است، باراک اوباما هفته گذشته اعلام کرد، در کنار اصلاحات آموزشی ایستاده و از آن حمایت میکند. حتی اگر نیاز باشد واحدهای آموزشی و آموزگاران را از ابتدا تغییر داد. اوباما معتقد است آموزش نیازمند دانشآموزان امریکایی است که بتوانند میان سنت و دموکراسی پیوند ایجاد کنند و یک حرکت آموزشی جدیدی ارائه دهند.
روزنامه الشرق الاوسط نیز سرمقاله امروز خود را به انتخابات ریاست جمهوری امریکا اختصاص داده و با عنوان بهترین رنگ، نوشته است، به اعتقادی از کارشناسان مسائل اقتصادی و عراق مهمترین قضایای مطرح در انتخابات ریاست جمهوری امریکا است. موضوعاتی که تا کنون بحث و جدلهای بسیاری را در پی داشته و هر کدام از نامزدهای احزاب دموکرات و جمهوریخواه نظری درباره آن ارائه دادهاند. باراک اوباما روز پنج شنبه خود را در یک تنگنای سیاسی قرار داد. وی هنگامی که گفت، سیاستهای جورج بوش بسیار بد بوده و من میخواهم آن را تغییر دهم حتی اگر رنگ بدی را به خود گرفته باشد، یکی از حاضران از وی پرسید، خوک، خوک است حتی اگر بخواهی آن را به گونه دیگری رنگ کنی. سیاستهای بوش را چگونه میتوانی زیبا کنی. اوباما از پاسخ دادن عاجز ماند.
در ادامه این یادداشت آمده است، سیاستهای بوش از نگاه دموکراتها بسیار شوم و ناپسند است و برای امریکا گران تمام شده است، اما سئوالی که مطرح شده این است که جایگزین آن چیست؟ اوباما گفته است، تغییر اما تا کنون به طور شفاف و واضح نگفته است چه تغییری مد نظرش است و چه میخواهد بکند.
نظر شما :