نگاهی به سرمقالههای مطبوعات جهان- ۳۰ آگوست
موضوع انتخابات ریاست جمهوری امریکا و مجمع حزب دموکرات در ایالت دنور که در آن بیل کلینتون رئیس جمهوری سابق امریکا، هیلاری کلینتون نامزد سابق ریاست جمهوری 2008، باراک اوباما نامزد اصلی ریاست جمهوری امریکا و جو یابدن معاون وی حضور داشتند و به سخنرانی پرداختند، همچنین انتخاب خانم سارا پیلین به عنوان معاون ریاست جمهوری جان مککین نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری، مهمترین موضوعات در سرمقالههای امروز مطبوعات جهان بودند.
روزنامه بریتانیایی فایننشالتایمز جاپ لندن در سرمقاله امروز خود با عنوان «رقابت همپیمانان» نوشت، دموکراتها هفته خوبی را پشت سر گذاشتند. پس از آن که باراک اوباما توانست با عبور از همحزبیهایش برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری امریکا آنها را به زیر سایه خود بیاورد، در نهایت توانست پیروزی بسیار خوبی برای خود رقم بزند. گرچه این پیروزی با حمایتهای بالا و پس از یک مدت طولانی به دست آمد اما در نهایت برای اوباما ماندگار شد.
یادداشت نویس این روزنامه در ادامه مینویسد، اما همپیمانان جمهوریخواه نیز بیکار ننشستند و سریعا همانند همیشه برگ برنده خود را رو کردند. آنها در یک اقدام کاملا شوک آور و غیر قابل پیشبینی در حالی که همگان پیشبینی میکردند، جان مککین نامزد این حزب افرادی از میان دیگر رقیبان همحزبیش را به عنوان معاون خود در رقابتهای ریاست جمهوری امریکا برگزیند، خانم سارا پیلین فرماندار آلاسکا را انتخاب کرد تا ضمن وارد آوردن شوکی به کارزار رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا تا حدودی در پیشبینیهای این رقابت تنگاتنگ نیز شوکی وارد آورده باشد.
روزنامه لسآنجلس تایمز نیز در یادداشتی به قلم تیم روتن، تحت عنوان خطرات یپلین نوشت، جان مککین با انتخاب سارا پیلین توانست ضمن بازگرداندن افکار عمومی به مسائل اجتماعی و اقتصادی افکار عمومی را از مسائل جنگ عراق و افغانستان دور کند.
وی در ادامه مینویسد، مککین با انتخاب خانم پیلین 44 ساله توانست این کارت برنده دموکراتها و باراک اوباما که تلاش بسیاری میکردند هیلاری کلینتون را به عنوان نامزد اصلی یا حداقل معاون رئیس جمهوری وارد کارزار انتخاباتی امریکا بکنند، برباید و خود را نخستین فردی در تاریخ امریکا کند که معاون خود را یک زن انتخاب کرده است. به اعتقاد روتن، این کار مککین توانست به راحتی 18 میلیون رای را به نفع وی جمع کند.
روزنامه شیکاگو تریبون، سرمقاله امروز خود را به کمپ دموکراتها در دنور و سخنرانیهایی که در آن انجام شد، اختصاص داده است. در این یادداشت آمده است، هنگامی که نوبت بیل کلینتون رسید تا سخنرانی خود را در جمع هوادارن دموکرات انجام دهد، وی با کمال اطمینان گفت، ما پیروز انتخابات هستیم چون بهترین رقیب این انتخابات از آن ماست. به اعتقاد کلینتون باراک اوباما از چنان نطق و سخنرانی برخوردار است که میتواند بیشترین تاثیر را بر رایدهندگان امریکایی بگذارد.
وی در ادامه مینویسد، اوباما از واژههایی و کلماتی استفاده میکند که کمتر مورد توجه مککین و حتی جورج بوش بوده است. با وجود این که هر دوی این افراد نیاز شدیدی به استفاده از این گونه واژهها دارند تا بتوانند آرای رایدهندگان را به سمت خود جذب کنند.
یادداشتنویس این روزنامه در نهایت مینویسد، شاید با تمام این احوال اوباما برنده نشود چون هیچ کدام از دموکراتها ذوب در عشق اوباما نشدهاند. از این رو من از نمایندگان دموکرات میپرسم آیا صرف برخورداری از قوه ناطقه و زیبایی بیان برای برنده شدن اوباما کافی است؟
در این میان روزنامه الحیات چاپ لندن به موضوع نشست شواری عالی همکاری خلیج فارس که قرار است سه شنبه این هفته در عمان برگزار شود، اهمیت داده است. این روزنامه در سرمقاله امروز خود که به قلم دکتر عید بن مسعود الجهنی متفکر عربستانی نوشته شده، آورده است که کشورهای مهم نفتی جهان عضو شورای همکاری خلیج ]فارس[ هستند. کشورهایی که از سال 1973 با همکاری مستمر و مداوم با یکدیگر اجازه دادهاند بیشترین منفعت از عایدات نفتی نصیب مردم کشورهاشان شود. این شورا با همکاری بسیار خوب خود اجازه داده که رشد سریع اقتصادی در منطقه خلیج ]فارس[ به وجود آید و با تشکیل یک خانواده منسجم نبض حیات دنیای صنعتی را در دست بگیرد.
وی در ادامه یادداشت خود از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس خواسته ضمن حفط این وحدت و همبستگی فکری به تداوم این راه کمک کرده و در رشد اقتصادی منطقه که 20 درصد منابع انرژی دنیای صنعتی را تامین میکند، کوشا باشند.
نظر شما :