مواظب باشیم فریب نخوریم

ترویج ترک هراسی در برنامه نظام سلطه

۲۸ دی ۱۴۰۳ | ۱۴:۰۰ کد : ۲۰۳۰۶۰۷ اخبار اصلی خاورمیانه
اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: اسرائیل و حامیانش، به‌ویژه آمریکا و انگلیس، همواره با تشدید اختلافات قومی و مذهبی تلاش می کنند دستیابی به اهدافشان را تسهیل کنند. آنها با استفاده از ترفندهای رسانه ای، از یک طرف ایده های تنش آفرین را در سطح یک کشور یا منطقه مطرح یا ترویج می کنند و از طرف دیگر علیه آن تبلیغ می کنند و با نفوذ در افکار عمومی و مراکز تصمیم گیری، طرف های ذینفع را تحریک و تشویق به واکنش می کنند. 
ترویج ترک هراسی در برنامه نظام سلطه

نویسنده: اکبر فیجانی، مدرس دانشگاه

دیپلماسی ایرانی: اقوام مختلف منطقه باید مواظب باشند در دام نیفتند. اکنون باید ترک هراسی را در کنار ایران هراسی، اسلام هراسی و غیره، به پدیده های آلت دست غرب اضافه کنیم. گرچه زیاده خواهی و خطاهای راهبردی ترکیه را نمی توان انکار کرد و بدیهی است که بعضی مقامات نژادپرست آن کشور در اندیشه تجدید امپراتوری عثمانی با جدا کردن بخش های ترک نشین از کشورهای منطقه و الحاق آنها به ترکیه هستند، اما به نظر می رسد که این ایده عمدتا بخشی از سیاست های تفرقه افکنانه غرب سلطه جوست و ریشه اصلی و عامل برجسته شدن آن در رسانه ها و افواه عموم در چند سال اخیر، سازمان های اطلاعاتی نظام سلطه، به‌ویژه موساد، سیا و ام آی سیکس است. همان طور که این دشمنان بشریت سال ها با تحریف آموزه های اسلام و تخریب مسلمانان، تصویری غلط و خشن از این دین و پیروانش در ذهن مردم جهان ترسیم کردند، با تبلیغ گسترده و سازمان یافته در حال ترویج خطر پان ترکیسم هستند. یعنی اکنون باید ترک هراسی را در کنار ایران هراسی، اسلام هراسی، شیعه هراسی و عرب هراسی، به پدیده های آلت دست غرب برای دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه و تشدید جنگ و بحران اضافه کنیم. 

اسرائیل و حامیانش، به‌ویژه آمریکا و انگلیس، همواره با تشدید اختلافات قومی و مذهبی تلاش می کنند دستیابی به اهدافشان را تسهیل کنند. آنها با استفاده از ترفندهای رسانه ای، از یک طرف ایده های تنش آفرین را در سطح یک کشور یا منطقه مطرح یا ترویج می کنند و از طرف دیگر علیه آن تبلیغ می کنند و با نفوذ در افکار عمومی و مراکز تصمیم گیری، طرف های ذینفع را تحریک و تشویق به واکنش می کنند. 

از آنجا که ترکیه کشوری قوی و در عین حال مسلمان است، علی رغم عضویت در ناتو، به‌طور بالقوه برای غرب تهدید محسوب می شود. بنابراین مسلم است که تضعیف یا جلوگیری از پیشرفت آن کشور در برنامه آمریکا و متحدانش است. عملکرد آنها در گذشته نشان می دهد که حتی به نزدیکترین همپیمانانشان در منطقه نیز اجازه استقلال و پیشرفت و توسعه نمی دهند. 

از طرف دیگر چون نظام سلطه ایران قوی و مستقل را مانعی بزرگ در راه تحقق اهداف استعماری خود می‌داند، دشمنی آنها با کشورمان امری واضح و ذاتی با پیشینه طولانی است. 

اکنون شواهد حاکی از آن است که، همزمان با پیگیری جدی راهبرد شکست ایران از درون به وسیله فشار اقتصادی و افزایش نارضایتی و فریب افکار عمومی، اسرائیل و حامیانش در تلاشند با هراس افکنی و تشدید اختلافات بین ایران و ترکیه و کاستن آستانه تحمل دو طرف، شرایط را برای جنگ فراهم کنند و با فریب مقامات ترکیه و دادن وعده حمایت از آنها در جنگ و پساجنگ، مثل صدام آنها را به حمله به ایران تشویق کنند. بدین طریق آنها با پیروی از اصل از بین بردن دشمن به دست دشمن دیگر، بدون نیاز به دخالت نظامی مستقیم، با درگیر کردن ترکیه و ایران در یک جنگ فرسایشی، تضعیف حداکثری دو کشور قوی و تاثیرگذار در معادلات منطقه راهبردی غرب آسیا را باعث شده و خطر دو رقیب قدرتمند را برطرف می کنند. و در صورت نیاز بعد از شروع جنگ و تضعیف ترکیه و ایران، اسرائیل با حمایت همراهان غربی می تواند به راحتی به این دو کشور حمله کند و با هزینه اندک اهدافش را تکمیل کند. 

البته صرف نظر از وقوع چنین جنگی بین ترکیه و ایران، احتمال دارد اسرائیل، با اطمینان از پشتیبانی آمریکا و انگلیس، به ترکیه و ایران حمله کند. زیرا منافع اسرائیل و ترکیه در غرب آسیا، مخصوصا در سوریه، و همچنین منافع غرب و ترکیه در منطقه، تداخل و در مواردی تضاد دارد و همان طور که پیشتر ذکر شد، دشمنی اسرائیل و حامیانش با ایران نیز ذاتی و اجتناب ناپذیر است. 

بر اساس آنچه گفته شد، در صورت عدم اقدام به موقع دولتمردان ایران، با فریب و تحریک ترکیه توسط اسرائیل و حامیان آن، ممکن است این دو کشور به جنگی ویرانگر درگیر شوند. ازاین رو، در شرایط بحرانی و خطرناک فعلی که نه تنها ایران بلکه تقریبا تمام ملت های منطقه هدف جنگ ترکیبی از جانب استعمارگران هستند، اهمیت هوشیاری و صبر دولتمردان و مردم این کشورها دو چندان است. 

لازم است مقامات ایران با دولتمردان و سایر شخصیت های پرنفوذ ترکیه رایزنی کنند و ضمن آگاه کردن آنها از نیات و اهداف پنهان قدرتمندان غربی، مواضع صلح آمیز ایران را به‌طور شفاف برای آنها تبین کنند. 

همچنین ضرورت دارد که با افزایش سواد رسانه ای و بصیرت سیاسی همواره مواظب باشیم در دام کاسبان اختلافات قومی و نژادی یا دینی و مذهبی نیفتیم و از نشر و بازنشر مطالب و اندیشه های تفرقه انگیز پرهیز کنیم. 

ما فارس ها باید باور داشته باشیم که هیچ گونه برتری نسبت به ترک ها نداریم و ترک ها نیز باید بپذیرند که از فارس ها برتر نیستند. و همه بدانیم که برای جلوگیری از جنگ و بی ثباتی و تضمین صلح و آرامش در منطقه و جهان، برابر دانستن و احترام به تمام نژادهای انسانی امری ضروری است. 

کلید واژه ها: ترکیه ایران و ترکیه ترک هراسی ایران هراسی اسلام هراسی جنگ جنگ با ایران ایران و ترکیه و اسرائیل ایران و اسرائیل ترکیه و اسرائیل ایران و ترکیه و امریکا نظام سلطه اکبر فیجانی پان ترکیسم اسرائیل


( ۳۵۳ )

نظر شما :