مایکل کوریلا، فرمانده نیروهای امریکایی در اسرائیل
مقام ارشد امریکایی که غیر از ایران به همه کشورهای منطقه سفر کرده است
دیپلماسی ایرانی: اولین باری که مایکل کوریلا به اسرائیل آمد در ۲۰ سالگی بود، زمانی که او به عنوان یک افسر جوان ارتش ایالات متحده آمریکا یک ماه در اسرائیل فعالیت میکرد. از آن زمان تا کنون، او ده ها بار به اسرائیل سفر کرده است. او بیش از ۱۵ بار در دو سال گذشته به عنوان ژنرال فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) از اسرائیل بازدید کرده است. او کاملا مسلط به خاورمیانه است و در هر زمینهای در منطقه صاحب نظر است. کوریلا ۵۸ سال پیش در مینهسوتا در ایالات متحده آمریکا به دنیا آمد و در آغاز فعالیت نظامی خود در هنگهای پیاده نظام آمریکا خدمت کرد. او از جمله در تهاجم آمریکاییها به پاناما، جنگ در کره جنوبی و بوسنی و هرزگوین حضور داشته است.
وی در سال ۲۰۰۳ به فرماندهی گردان اول تیپ پیاده عراق منصوب شد و بر اساس گزارش های میدانی آن زمان در حین خدمت در کنار سربازان خود در شهر موصل بسیار مورد توجه قرار گرفت. او در یکی از عملیاتها در عراق مجروح شد. کوریلا مسئولیت تعقیب و گریز با تروریستها را در خیابان های موصل بر عهده داشت. وی به خاطر عملکردش در جنگ نشان نظامی دریافت کرد.
کوریلا عرصه فعالیت سنتکام را به خوبی می شناسد، او حدود نیمی از وقت خود را در مقر فرماندهی در تامپا، فلوریدا و بقیه زمان را به بازدید از کشورهای منطقهای که فرماندهی مسئولیت آن را بر عهده دارد، می گذراند. وی تا کنون صدها بار در ۲۰ کشور از ۲۱ کشور در حوزه فرماندهیاش حضور داشته و تنها کشوری که به آن سفر نکرده ایران است.
کوریلا دومین افسری است که از زمانی که اسرائیل از بخش فرماندهی اروپایی سنتکام به فرماندهی مرکزی منتقل شد، در حال انجام وظیفه است.
یک مقام ارشد اسرائیلی گفت: «واقعا دوست ندارم تصور کنم اگر ما زیر نظر بخش اروپایی سنتکام که اکنون مشغول جنگ اوکراین است بودیم، در زمان حمله ایران چه اتفاقی میافتاد.» فرمانده فعلی فرماندهی مرکزی، گامهای رو به جلو و مهمی برای ایجاد منطقهای آرامی بین اسرائیل و همسایگان سنی میانهرو برداشته است. اوج این اقدامات در شب حمله ایران بروز داشت که به گفته نشریات خارجی، عربستان و اردن نیز در کشف و رهگیری موشک ها و پهپادهای ایرانی به اسرائیل کمک کردند.
روش کوریلا بر خلاف روندها در ناتو ساده است. اتحادی آشکار و رسمی که در آن همه دوست هم هستند و موظفند در مواقع ضروری کمک کنند، و تمامی اطلاعات و تواناییها را زیر یک سقف یعنی سنتکام متمرکز میشود. بنابراین، فرماندهی بخش مرکزی مسئولیت توزیع توانمندی ها به کشورهای مربوطه را بر عهده دارد. به عبارت دیگر، یک رادار اماراتی یا پدافند آمریکایی مستقر در قطر می تواند در برابر حمله به یک پایگاه مصری در سینا یا به اردوگاه نباتیم در نقب کمک کند. ارتش اسرائیل این چتر دفاعی را چتر کوریلا مینامد و آن را یک سایبان دفاعی برای همه کشورهای تحت فرماندهی سنتکام میداند؛ اما سوال اصلی که هنوز مشخص نشده این است که این همکاری در زمینه تهاجمی چگونه خواهد بود؟
کوریلا به صورت عملی وظایفی را بین نیروهای خاورمیانه برای کنترل شبه نظامیان وفادار به ایران در عراق و یمن و سوریه و... تقسیم کرده است. کوریلا همراه با تجربه گسترده خود به عنوان یک فرمانده عملیاتی، به فناوری نیز معتقد است.
نهادهای امنیتی معتقدند که همکاری بسیار قوی بین اسرائیل و ارتش آمریکا به لطف کوریلا و سایر عناصر تحت فرمان او در سنتکام انجام میشود. کوریلا کسی است که پس از 7 اکتبر شروع به ارسال ناوهای هواپیمابر عظیم آمریکایی به عنوان سپر دفاعی برای اسرائیل کرد.
او هرگز با نیروهای اسرائیلی تحقیرآمیز برخورد نکرد و به گفته اکثر مقامات امنیتی اسرائیلی، او از 3 نفر برتری است که در ارتش آمریکا خدمت کرده و سطح همکاری بالایی با اسرائیل دارد.
منبع: وای نت / تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱
نظر شما :