در سایه تداوم جنگ غزه

پیام قراردادهای جدید امریکا و اسرائیل چیست؟

۰۴ شهریور ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰ کد : ۲۰۲۷۸۹۰ اخبار اصلی خاورمیانه
یکی از مسائل بحث برانگیز درخصوص قرارداد تسلیحاتی جدید امریکا و رژیم صهیونیستی، زمان آن است، چرا که انتخاب این مقطع زمان تردیدهایی درخصوص قصد امریکا برای طولانی کردن جنگ در غزه ایجاد می‌کند.
پیام قراردادهای جدید امریکا و اسرائیل چیست؟

دیپلماسی ایرانی: با تداوم جنگ در نوار غزه، امریکا به حمایت خود از رژیم صهیونیستی در سطوح مختلف از جمله نظامی و اقتصادی ادامه می‌دهد؛ آخرین این حمایت‌ها، عقد قرارداد تسلیحاتی جدید امریکا با رژیم صهیونیستی بود.

این حمایت‌ها به عنوان پایه‌های اساسی سیاست خارجی امریکا در خاورمیانه برای تضمین برتری نظامی رژیم صهیونیستی انجام می‌شود؛ رژیمی که امریکا آن را شریک استراتژیک اصلی خود در منطقه‌ای پر از درگیری و تنش می‌داند.

این برتری نظامی تنها با هدف حفاظت از رژیم صهیونیستی در برابر تهدیدهای خارجی محقق نمی‌شود بلکه برای تضمین جایگاه امریکا برای ایفای نقش در منطقه است.

جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، در 13 اوت با قرارداد تسلیحاتی جدیدی با تل آویو موافقت کرد و این در حالی است که سازمان‌های حقوقی خواستار توقف صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی در سایه افزایش شمار قربانیان در غزه بودند.

وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا، موافقت خود با فروش این تجهیزات نظامی به رژیم صهیونیستی به ارزش بیش از 20 میلیارد دلار را اعلام کرد.

در این میان بایدن، رژیم صهیونیستی و جنبش حماس را به دستیابی به توافقی برای آتش‌بس پس از ماه‌ها جنگ فرا می‌خواند.

وزارت خارجه امریکا در نامه‌ای به کنگره، موافقت خود با فروش 100 جنگنده اف 15 به ارزش 18.82 میلیارد دلار، گلوله توپخانه 120 میلی متری به ارزش 774.1 میلیون دلار و موشک‌های هوا به هوای پیشرفته میان برد به ارزش 102.5 میلیون دلار را اعلام کرد.

این قرارداد همچنین شامل 33 هزار گلوله تانک، 50 هزار خمپاره و کامیون‌های نظامی است و قرار است جنگنده‌ها از 2029 به رژیم صهیونیستی تحویل داده شوند.

قرارداد مذکور همچنین شامل تجهیزات دیگری نظیر رادارها و تجهیزات ارتباطی امن و خودروهای تاکتیکی به ارزش 583 میلیون دلار می‌شود.

امریکا در رابطه با گلوله‌های تانک توضیح داد که این گلوله‌ها، توانایی رژیم صهیونیستی در مقابله با تهدیدهای دشمن کنونی و آتی و پدافند آن را تقویت خواهد کرد و عاملی برای بازدارندگی تهدیدهای منطقه‌ای است.

روزنامه واشنگتن پست امریکا در ماه مارس نوشت که واشنگتن، بیش از 100 قرارداد فروش سلاح به رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ در غزه در اکتبر 2023 امضا کرده است.

بایدن در ماه آوریل نیز با حمایت مالی از رژیم صهیونیستی به ارزش 26 میلیارد دلار که حدود 14 میلیارد دلار آن برای حمایت نظامی است، موافقت کرد.

یکی از مسائل بحث برانگیز درخصوص قرارداد تسلیحاتی جدید، زمان آن است، این زمان، تردیدهایی درخصوص قصد امریکا برای طولانی کردن جنگ در غزه ایجاد کرده، به خصوص با توجه به اینکه تحویل برخی از جنگنده‌ها، سال‌ها به طول می‌انجامد.

برخی از تحلیلگران اشاره کردند که زمان این قرارداد ممکن است با تمایل واشنگتن برای از بین بردن دشمنان منطقه‌ای رژیم صهیونیستی از طریق یک درگیری بلندمدت مرتبط باشد؛ مساله‌ای که موجب تضعیف توانایی‌های دشمنان رژیم صهیونیستی و تقویت موضع نظامی و سیاسی تل آویو در منطقه می‌شود.

در همین رابطه قحطان الشرقی، نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی گفت که این قرارداد در چارچوب حمایت پی در پی امریکا از رژیم صهیونیستی به نتیجه می‌رسد و می‌خواهد نشان دهد واشنگتن هم پیمان قوی تل آویو است و از حمایت از رژیم صهیونیستی چه در این جنگ یا در جنگ‌های دیگر دست نخواهد کشید.

وی گفت که زمان این قرارداد پس از تشدید تنش میان رژیم صهیونیستی و ایران، حزب الله و انصار الله است و ثابت می‌کند که واشنگتن همواره از برتری تل آویو در منطقه حمایت می‌کند و اجازه نخواهد داد این طرف‌ها به تل آویو آسیب بزنند.

الشرقی اشاره کرد که رژیم صهیونیستی به بهانه اینکه مورد تهدید حماس، حزب الله و ایران است، شروط خود را از طریق دریافت این تسلیحات تحمیل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه موضع دولت امریکا به جنگ غزه هنوز دچار تردید است و این مساله به طولانی شدن جنگ انجامیده، گفت که رژیم صهیونیستی پس از شکست در تحقق اهداف بزرگ جنگ، به اهداف دیگر روی آورد و این جنگ به جنگی سازمان‌یافته علیه ملت فلسطین در غزه تبدیل شد که دولت امریکا با آن موافق بود و ثابت کرد که موضع متزلزلی دارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی توضیح داد که موضع امریکا با مواضع بین المللی و بشردوستانه یا با مواضعی که خواهان توقف جنگ است، انسجام ندارد چرا که واشنگتن تا به امروز به طور صریح خواستار توقف جنگ نشده بلکه فقط از دستیابی به توافق از طریق مذاکرات در قاهره یا دوحه حمایت می‌کند.

وی بیان کرد که اوضاع در منطقه به سمت تشدید تنش نه فقط در غزه بلکه شاید در سایر کشورهای منطقه پیش می‌رود.

الشرقی گفت که معیارهای دوگانه، بخشی از سیاست دولت امریکا چه دولت بایدن یا سایر دولت‌ها است و در همین راستا، بعید است رژیم صهیونیستی در حال حاضر با یک توافق برای توقف جنگ موافقت کند چرا که موضع امریکا و غرب را با سیاست‌های خود همراه می‌بیند علاوه بر اینکه اهداف بزرگ جنگ در غزه را محقق نکرده است.

منبع: الخلیج آنلاین / تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱

کلید واژه ها: امریکا اسرائیل تسلیحات امریکا امریکا و اسرائیل جنگ غزه حمله اسرائیل به غزه امریکا و فلسطین امریکا و فلسطین و اسرائیل


( ۷ )

نظر شما :