در نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان شد:
کنعانی: خواهان تنش با هیچ طرفی نیستیم/۵ مهاجم به سفارت ایران در سوئد بازداشت شدهاند
سخنگوی وزارت خارجه گفت: انتظار مردم فلسطین و غزه از دولتها و ملتهای اسلامی این است که از ابزارهای خود از جمله تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی و استفاده از اهرم انرژی و تحریم انرژی رژیم صهیونیستی استفاده کنند و از این طریق به کمک مردم فلسطین بیایند. به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی در نشست خبری خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در ادامه افزود: مردم فلسطین انتظار دارند کشورهای اسلامی از این ابزارها در برابر رژیم صهیونیستی به عنوان ابزار بازدارنده استفاده کنند تا این رژیم کشتار مردم فلسطین و غزه را متوقف کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در این نشست خبری در واکنش به خبر حمله به نیروهای آمریکایی و ادعاهای مقامات آمریکایی در مورد دخالت ایران در این حمله و تهدیدهای مطرح شده از سوی آنها علیه ایران با قرائت بیانیه صبح امروز دستگاه دیپلماسی کشور در این ارتباط گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران جاری غزه، مکررا نسبت به خطر گسترش دامنه درگیری در منطقه به دلیل ادامه حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و نیز پشتیبانی همه جانبه ی آمریکا از نسلکُشی فلسطینیان در غزه و کرانه باختری هشدار داده و نقض پایدار و مکرر حاکمیت ملی عراق و سوریه توسط نیروهای آمریکایی و بمبارانها و انجام حملات علیه گروهها و مردم عراق، سوریه و یمن را تشدید کننده این چرخه بیثباتی میدانست.
پایان دادن به حملات رژیم صهیونیستی به غزه و آتشبس فوری، میتواند زمینهساز بازگشت آرامش به منطقه گردد
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با تاکید مجدد بر اهمیت حفظ صلح و ثبات و امنیت در منطقه، معتقد است جنگ در غزه راه حل نبوده و پایان دادن به حملات رژیم صهیونیستی به غزه و آتشبس فوری، میتواند زمینهساز بازگشت آرامش به منطقه گردد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: گروههای مقاومت در منطقه در تصمیمات و اقدامات خود از جمهوری اسلامی ایران دستور نمیگیرند و جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه از توسعه درگیری در منطقه استقبال نمی کند، اما در تصمیمات گروههای مقاومت برای نحوهی حمایت از ملت فلسطین و یا دفاع از خود و مردم کشورشان در برابر هر گونه تجاوز و اشغالگری دخالتی ندارد.
تکرار اتهام بیاساس به ایران، فرافکنی است
کنعانی تاکید کرد: تکرار اتهام بیاساس به ایران، فرافکنی و نیز توطئهی کسانی است که منافع خود را در کشیدن مجدد پای آمریکا به معرکهای تازه در منطقه و تحریک آن در گسترش و تشدید بحران میبینند تا از این طریق مشکلات خود را پوشش دهند.
ایران با آمادگی و هوشیاری تحولات در منطقه را زیر نظر دارد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ایران با آمادگی و هوشیاری تحولات در منطقه را زیر نظر دارد و مسئولیت عواقب اتهامات تحریک آمیز علیه ایران، بر عهده عاملان طرح چنین ادعاهای بی اساسی است.
سفر احمدیان به عراق نیز در چارچوب تداوم مشورتها و همکاریها بین دو کشور است
کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد سفر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور به عراق گفت: روابط ایران و عراق روابط گسترده ، دوستانه و برادرانه مبتنی بر احترام است.
وی با بیان این که خوشبختانه همواره گفتوگوهای منظم و مستمری در سطوح مختلف بین مقامات ایران و عراق در حوزههای مختلف در جریان است، گفت: سفر آقای احمدیان به عراق نیز در چارچوب تداوم مشورتها و همکاریها بین دو کشور از جمله در حوزه همکاریهای امنیتی و مبارزه با تروریسم انجام میشود.
برخی اتفاقات نمیتواند بر عمق و استحکام روابط میان دو کشور ایران و عراق تاثیر منفی و سلبی بگذارد
کنعانی با بیان اینکه در جریان این سفر به طور طبیعی در ارتباط با تحولات جاری و اخیر در روابط دو کشور نیز رایزنی و گفتوگو میشود، اظهار کرد: برخی از اتفاقات نمیتواند بر عمق و استحکام روابط میان دو کشور ایران و عراق تاثیر منفی و سلبی بگذارد و روابط ایران و عراق روابط ممتاز، ویژه و عمیق است.
دادگاه رسیدگی به اتهامات عامل حمله به سفارت آذربایجان در تهران برگزار شد
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین اعلام کرد: روز شنبه دادگاه رسیدگی به اتهامات عامل حمله به سفارت آذربایجان در تهران برگزار شد.
وی ادامه داد : این جلسه با حضور شخص متهم و وکلای وی و همچنین نمایندگان وزارت خارجه جمهوری آذربایجان و نمایندگان کنسولگری این کشور در تبریز برگزار شد.
کنعانی همچنین در بخش دیگر از صحبتهای خود در این ارتباط گفت: مقامات قضایی جمهوری اسلامی ایران از ابتدای این رخداد اطمینان داده بودند که در چارچوب قوانین و مقررات ایران به اتهامات متهم این پرونده رسیدگی میکنند.
به زودی رای متهم پرونده حمله به سفارت آذربایجان صادر میشود
وی با بیان اینکه این پرونده دارای ابعاد و ماهیت خاص خود بود، تصریح کرد: در همین چارچوب بخشی از روند تحقیقات میبایست در ایران و بخشی دیگر در آذربایجان انجام میشد، بنابراین بخشی از انجام این روند زمانبر بود و نیازمند اقدامات اجرایی بود که با همکاری مقامات قضایی دو کشور این روند طی شد، تحقیقات تکمیل شد و پرونده به دادگاه ارجاع شد.
کنعانی افزود: بر اساس اعلام قاضی این پرونده به زودی رای متهم این پرونده صادر میشود.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه حادثه رخ داده تلخ و زیانبار برای روابط دو کشور بود، تصریح کرد : با این وجود مسئولان دو کشور تلاش کردند که تاثیر آن بر روند روابط دو کشور را به حداقل برساند و در این چارچوب و نقشه راهی که دو کشور تعریف کرده بودند، اقدامات لازم انجام شد چنان که در بازه زمانی یک سال گذشته شاهد مبادله هیاتهای بلندپایه بین دو کشور در حوزههای مختلف بودیم.
وی افزود: دو کشور بر این باور هستند که نباید اجازه بدهیم بدخواهان و کسانی که علاقهمند به روابط دوستانه دو کشور ایران و آذربایجان نیستند از این حادثه سوء استفاده کنند .
کنعانی دامه داد: امیدواریم بر اساس اراده مقامات دو کشور و روند و تلاشهایی که انجام شده، شاهد ایجاد و شکلگیری شرایط نوین و در ادامه شاهد بازگشایی و آغاز مجدد فعالیت دیپلماتیک سفارت آذربایجان در ایران باشیم.
ایران و چین همواره به تعهد خود برای برقراری عدالت منطقهای بینالمللی و حل صلحآمیز منازعات تاکید دارند
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه اخیراً چین در ارتباط با تحولات اخیر در دریای سرخ به ایران هشدار داده است و آیا این خبر تایید میشود؟ گفت: من به همکاران رسانهای توصیه میکنم که در مباحثی از این دست به منابع رسمی و معتبر مراجعه کنند.
وی ادامه داد: چنین چیزی مطرح نیست و نمیدانم این خبر از کجا منشاء گرفته است.
کنعانی با بیان اینکه سخنگوی وزارت خارجه چین نیز در این زمینه موضع روشنی داشته است، اظهار کرد: دو کشور ایران و چین همواره به تعهد خود برای برقراری عدالت منطقهای بین المللی و حل صلحآمیز منازعات و مقابله با تنش آفرینی کشورهای فرامنطقه در منطقه تاکید و مواضع خود در این ارتباط را به صورت روشن اعلام کردهاند.
وی ادامه داد: ایران و چین دیدگاههای مشترکی در این زمینه دارند و در این مسیر همواره رایزنیهای مشترکی بین مقامات ایران و چین در جریان است.
دستگیری شهروند سوئدی در ایران ابعاد سیاسی ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با بازداشت یک شهروند سوئدی در ایران گفت: اطلاعات جدید از این شهروند دستگیر شده ندارم و آنچه که مطلع هستم این است که این موضوع ابعاد سیاسی ندارد و زمینههای حقوقی و قضایی دارد و اگر نیاز باشد قوه محترم قضاییه در این زمینه اطلاع رسانی میکند.
رخداد امنیتی در سراوان از سوی جهات ذیربط در کشور در حال بررسی و پیگیری است
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در مورد آخرین پیگیریها در ارتباط با اتفاق رخ داده در مورد تعدادی از شهروندان پاکستانی در سراوان گفت: این رخداد امنیتی از سوی جهات ذیربط در کشور در حال بررسی و پیگیری است. اطلاع جدیدی از این حادثه ندارم و دستگاههای ذیربط در زمان مقتضی در این زمینه اطلاع رسانی لازم را انجام میدهند.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که برخی از منابع خبری مدعی شدند که آمریکا پیش از حمله گروه تروریستی داعش به مردم کرمان به ایران در مورد این حمله هشدار داده بود، گفت: ما از هیچ منبع رسمی چنین چیزی را نشنیدهایم این ادعای منتشر شده در یک رسانه خبری آمریکایی که با اهداف و انگیزههای خاص برای بهرهبرداری سیاسی منتشر شده است و لازم نمیدانم که در این زمینه واکنش خاصی داشته باشم.
منطقه و جهان گنجایش تنش و درگیری دیگری را ندارد
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر اینکه ایران بر موضوع صلح و امنیت در منطقه تاکید دارد و به دنبال افزایش تنش نیست، گفت: ما همواره براین موضوع تاکید کردهایم که منطقه و جهان گنجایش تنش و درگیری دیگری را ندارد و از دیگر سو باید به ریشه بحران در منطقه توجه داشت که ریشه آن ۷۰ سال اشغالگری رژیم صهیونیستی است.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به تلاشهای دیپلماتیک خود برای کاهش سطح تنش و بحران در منطقه ادامه میدهد و از جامعه جهانی به خصوص کشورهایی که بر روی رژیم صهیونیستی تاثیر دارند میخواهد که تلاش کنند تا این رژیم را متقاعد کنند که جنگ تامینکننده منافع این رژیم نیست و باید هرچه بیشتر به کشتار خود پایان دهد.
صدور قرار موقت دیوان لاهه آغاز راهی است برای محکومیت قطعی و رسوایی رژیم اشغالگر اسرائیل
کنعانی همچنین در مورد رای روز جمعه دادگاه لاهه در ارتباط با شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به اتهام نسلکشی اظهار کرد: صدور قرار موقت دیوان، آغاز راهی است برای محکومیت قطعی و رسوایی رژیم اشغالگر اسرائیل و گام اول در مسیر مبارزه با بیکیفر ماندن جنایتهای این رژیم است.
سخنگوی وزارت خارجه اظهار کرد: ما انشاءالله شاهد گام تکمیلی، اثرگذار و ماندگار از سوی دیوان دادگستری لاهه علیه رژیمی باشیم که طی ۷۵ سال گذشته جنایتهای این رژیم علیه مردم مظلوم فلسطین با ادعاهای واهی یهودیستیزی از سوی کشورهای غربی مسکوت مانده و مورد غفلت واقع شده است.
از اقدام شجاعانه، درست و مسئولانه آفریقای جنوبی در اقامه دعوا علیه رژیم صهیونیستی تشکر و حمایت میکنیم
وی با بیان اینکه جا داشت کشورهای اسلامی در این زمینه اقدام جدیتری کنند، تصریح کرد: ما از اقدام شجاعانه، درست و مسئولانه آفریقای جنوبی در اقامه دعوا علیه رژیم صهیونیستی در چارچوب کنوانسیون نسلکشی تشکر میکنیم و حمایت سیاسی و حقوقی خود از این اقدام و تکمیل این روند را اعلام میکنیم.
جهانی که دو جنگ خانمانسوز را تجربه کرده است به هیچ جنگی نیاز ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از صحبتهای خود همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به افزایش تنشها در منطقه و همچنین تهدیدات اخیر مقامات آمریکایی برخی از تحلیلگران معتقد هستند که جهان در آستانه ورود به جنگ جهانی سوم است. نظر شما به عنوان یک کارشناس آگاه به مسائل بینالملل در این زمینه چیست، گفت: من از این جایگاه نمیتوانم تحلیلی در این ارتباط مطرح کنم.
وی ادامه داد: طبیعتا جهانی که دو جنگ خانمانسوز را تجربه کرده است به هیچ جنگی نیاز ندارد. دولتها و ملتها به صلح، امنیت، تعامل و همزیستی مسالمتآمیز نیاز دارند و امیدواریم جهان هیچ جنگ خانمانسوزی در سطح جهانی و غیرجهانی را تجربه نکند، چرا که جنگ، نه راهحل است و نه منافع اقدامکنندگان به راهکارهای نظامی را تامین میکند. ایران همواره به راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک به عنوان بهترین راهکار تاکید دارد.
منطقه به بحران جدیدی نیاز ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی از صحبتهای تهدید کننده و تحریک کننده مقامات صهیونیستی علیه لبنان تصریح کرد: جامعه جهانی و افکار عمومی کاملا به این موضوع توجه دارد که منطقه به بحران جدیدی نیاز ندارد و توسعه دامنه بحران منافع هیچ طرفی را تامین نخواهد کرد.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران گفت: لبنان یکی از کشورهای راهبردی در منطقه غرب آسیا و یکی از ارکانهای امنیت در منطقه است. البته واضح است که رژیم صهیونیستی به دنبال ماجراجوییهای جدیدی است و این رژیم سیاستاش دامنزدن و ایجاد بحرانهای جدید در منطقه است و در واقع حیات خود را در این چارچوب دنبال میکند.
روابط دیپلماتیک تهران و بغداد قوی و مبتنی بر پایههای محکم و خلل ناپذیر است
کنعانی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه با توجه به رایزنیها و گفتوگوهای مقامات ایران و عراق و همچنین سفری که قرار است دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به بغداد داشته باشد آیا ممکن است ما در آینده نزدیک شاهد بازگشت سفیر عراق به ایران باشیم، تصریح کرد: روابط دیپلماتیک تهران و بغداد قوی و مبتنی بر پایههای محکم و خلل ناپذیر است و خللی در مناسبات دیپلماتیک دو کشور وجود ندارد. اراده سیاسی جدی رهبران دو کشور، تداوم روابط سازنده و برادرانه بین دو کشور است و رایزنیها و تعاملات ایران و عراق در این چارچوب همواره برقرار بوده و ادامه دارد.
تایید نمیکنم که عراق به دنبال خروج از توافقنامه امنیتی با ایران است
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در واکنش به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه اخباری منتشر شده که احتمالا عراق بخواهد از توافقنامه امنیتی مشترک بین تهران و بغداد خارج شود، اظهار کرد: من تایید نمیکنم که عراق به دنبال خروج از این توافقنامه امنیتی است این توافقنامه امنیتی در راستای امنیت دو کشور است و همان طور که پیش از این اعلام کردهایم کمیته مشترکی بین دو کشور برای ارزیابی اجرای این توافقنامه وجود دارد و این کمیته فعال است.
وی اضافه کرد: در سفر آقای احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز در ارتباط با روند اجرای این توافقنامه امنیتی و گسترش همکاریهای امنیتی بین دو کشور مبتنی بر نیاز مشترک دو کشور رایزنی و گفتوگو میشود و همکاریهای امنیتی دو کشور ادامه دارد.
به سرعت از مسائل جدید حادث شده در روابط با عراق عبور میکنیم
کنعانی در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سوالی در ارتباط با روابط ایران و عراق اظهار کرد: ما همواره تاکید کردهایم که حاکمیت و تمامیت ارضی عراق مورد احترام و اهتمام جدی ایران است.
وی اضافه کرد: ما به سرعت از مسائل جدید حادث شده در روابط دو کشور عبور میکنیم و دو کشور روابط خود را در ریلهای ایجاد شده با جدیت و قوت ادامه میدهد.
پیامهای مختلفی را از مسیرهای مختلف از طرف آمریکایی دریافت کردیم/ پاسخ دادیم
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در مورد برخی از اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه آمریکاییها از طریق کشورهایی مثل عراق و افغانستان پیامهایی را به ایران منتقل کردهاند، اظهار کرد: همانطور که هفته پیش گفتم ما پیامهای مختلفی را از مسیرهای مختلف از طرف آمریکایی دریافت کردیم و پاسخهای لازم از مسیرهای دیپلماتیک یا طرفهای منتقلکننده پیام به طرف آمریکایی دادهایم.
منتظر پایان نشست امروز در کابل میمانیم
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار یک رسانه افغانستانی مبنی بر اینکه قرار است نشست ابتکار همکاریهای منطقهای افغانستان امروز در کابل با شرکت نمایندگان کشورهای همسایه از جمله ایران برگزار شود و گفته میشود قرار است ایران با توجه به پیشنهاد قبلی خود مبنی بر ایجاد گروه تماس در ارتباط با افغانستان در این نشست بسته جدیدی را ارائه کند، گفت: برای کسب جزییات مطرح شده در این نشست و مباحث آن میبایست منتظر پایان این نشست و گزارشی که طرفهای شرکتکننده میدهند و یا بیانیه مشترکی که صادر میشود بود ما منتظر میشویم که از جزییات این نشست در پایان نشست مطلع شویم.
کنعانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که کشورهای منطقه و همسایه بیش از هر طرف دیگری میتواند در جهت کمک به تحکیم ثبات در افغانستان و توسعه اقتصادی این کشور و کمک به تامین شرایط بهتر برای شهروندان افغانستانی ایفای نقش کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: ایران در چارچوب نگاه سازنده خود مبنی بر ضرورت مشارکت سازنده و کمک به بهبود و ارتقاء وضعیت مردم افغانستان ایدههایی را مطرح کرده و این ایدهها با استقبال همسایگان مواجه شده است.
وی تاکید کرد: سازوکارهای منطقهای با نقشآفرینی کشورهای همسایه و حمایت سازمان ملل میتواند به ایجاد شرایط بهتر برای مردم افغانستان کمک کند و تلاشها در این زمینه ادامه دارد.
پنج مهاجم به سفارت ایران در سوئد بازداشت شدهاند
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در ارتباط با پیگیری وزارت خارجه در ارتباط با تعرض صورت گرفته به سفارت ایران در سوئد و این که آیا ایران از ظرفیتهای دیپلماتیک خود در داخل کشور نیز در این ارتباط استفاده کرده یا فقط به پیگیریهای دولت سوئد اکتفا کرده است؟ گفت : اقدامات لازم سیاسی و حقوقی در سریعترین زمان ممکن از سوی دستگاه دیپلماسی کشور در مرکز و همچنین سفارت ایران در استکهلم انجام شد.
وی ادامه داد: پیگیری موضوع مورد اهتمام جدی ما قرار دارد و دولت سوئد قول دادهاند که موضوع را با جدیت دنبال کند. در همین چارچوب آنها اطلاع دادهاند که پنج نفر از افراد مهاجم بازداشت شدهاند.
کنعانی خاطرنشان کرد: انتظار ما از دولت سوئد این است که به تعهدات دیپلماتیک خود در چارچوب کنوانسیون وین برای ایجاد شرایط ایمن جهت فعالیت دیپلماتیک سفارتخانه جمهوری اسلامی ایران به صورت کامل عمل کند و این موضوع با جدیت مورد توجه دستگاه دیپلماسی ایران است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی با تاکید بر که بحران در منطقه نتیجه استمرار جنایات جنگی توسط رژیم صهیونیستی است، گفت: متاسفانه جامعه جهانی و شورای امنیت نتوانسته به خاطر اقدامات غیرسازنده آمریکا به وظیفه خود در پایان دادن به بحران در منطقه عمل کند.
وی با اشاره به نگاه ایران مبنی بر اهمیت خاتمه یافتن سریع جنگ در غزه و توقف کشتار مردم این منطقه از سوی رژیم صهیونسیتی در بخشی دیگر از صحبتهای خود در این ارتباط گفت: ثبات در منطقه به نفع همه طرفهاست. باید به این جنایت جنگی خاتمه داده شود، محاصره غزه پایان پیدا کند و به سیاست شرورانه کوچاندن مردم غزه پایان داده شود.
کنعانی با بیان این که مواضع ایران در این زمینه کاملا اصولی و منطقی است، ادامه داد: باید به ریشه بحران در منطقه توجه کرد. ما خواهان تنش با هیچ طرفی نیستیم. باید به قضایا در سطح منطقه واقعگرایانه نگریست.
روابط تهران و آنکارا گسترده در چارچوب افقهای تعیین شده میان دو کشور در حال پیشرفت است
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار اسپوتنیک در مورد تاثیر نتایج سفر رییسجمهور ایران به ترکیه بر گسترش روابط تهران و آنکارا گفت: روابط تهران و آنکارا گسترده، همه جانبه و رو به رشد است و در چارچوب افقهای تعیین شده میان دو کشور در حال پیشرفت است.
وی با بیان این که ریلگذاریهای موجود در روابط دو کشور ایران و ترکیه خوشبختانه قوی و مبتنی بر زیربنای محکمی است، گفت: اراده عالی رهبران دو کشور هم مکمل زیربنای ایجاد شده است.
کنعانی در بخشی دیگر از صحبت های خود در پاسخ به این پرسش، با بیان این که دو کشور در خصوص شرایط منطقه دیدگاه مشترکی دارند و بر ضرورت توقف جنایات رژیم صهیونسیتی تاکید مشترک دارند، افزود: در طول ماههای اخیر گفتوگوهای خوبی بین دو کشور انجام شده و دستیابی به هدفگذاریهای اقتصادی و رسیدن به عدد ۳۰ میلیارد دلار مورد تاکید رهبران دو کشور است.
انتهای پیام
نظر شما :