در نشست هفتگی سخنگوی وزارت امور خارجه با خبرنگاران
کنعانی: عراق با اجرای کامل توافقنامه امنیتی می تواند نگرانی های ایران را رفع کند
دیپلماسی ایرانی: کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران به پرسش های آنان پاسخ داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ابتدای نشست خبری خود شهادت پنج مستشار ایرانی در سوریه را تبریک و تسلیت گفت.
وی با اشاره به ادامه جنایتهای رژیم صهیونیستی و حامیانش در غزه و ارائه آماری از تعداد کشتهشدگان و مجروحان ناشی از این جنایتها گفت: این اعداد و ارقام تکان دهنده، منعکس کننده جهانبینی سران جنایتکار رژیم صهیونیستی و حامیان آن است. امیدوارم محاکم بینالمللی به شکایتهای مطرح شده علیه این رژیم به خاطر اعمال جنایت جنگی علیه مردم غزه هرچه زودتر رسیدگی کنند.
کنعانی در پاسخ به سوالی گفت: روابط ایران و عراق، روابطی قوی و مستحکم است و دو کشور دارای همکاریهای همه جانبه در زمینههای مختلف مورد علاقه و مورد اهتمام دو کشور هستند. در حوزه اقلیم کردستان عراق علی رغم همکاریهایی که وجود دارد در طول سالیان متمادی، متاسفانه از این حوزه جغرافیایی تهدیدات عینی متوجه امنیت ملی ایران و شهروندان ایرانی شده است. ایران نمیتوانند نسبت به امنیت ملی خود بیتفاوت باشد. اقدام اخیر ایران در منطقه اقلیم کردستان علیه تهدیدات و دشمنان خود، اقدام علیه عراق و اقلیم کردستان عراق نبوده است.
کنعانی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد اقدام اخیر ایران علیه گروههای تروریستی در نواحی مرزی پاکستان گفت: آنچه انجام شد حمله به پایگاه تروریستی، جریان تروریستی جیش الظلم در منطقه موسوم به کوه سبز از یک ضرورت آنی برای مقابله با تروریستهای آماده عملیات در ایران ناشی بود، این تروریستها حدود نیم ساعت با مرز مشترک فاصله داشتند و آماده حمله تروریستی به مرز ایران، پایگاههای کشور و چه بسا شهروندان ایرانی بودند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: روابط ایران و پاکستان روابط مستحکم و دوستانه و دارای پیوندهای عمیقی است.
کنعانی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عربستان سعودی در جریان تحولات اخیر در منطقه بین ایران و آمریکا به تبادل پیام پرداخته است، گفت: من لزوما نمیتوانم این خبر را تایید کنم، آمریکا مسیرهای مختلفی را برای ارسال پیام به ایران استفاده میکند و این امری مرسوم بوده است. روابط ایران و عربستان روابط حسنه و رو به پیشرفت است و اهتمام جدی بین مقامات دو کشور برای توسعه مناسبات وجود دارد.
گفتوگوهای مستمری بین مقامات دو کشور از جمله وزیران امور خارجه ایران و عربستان وجود دارد.»
سخگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبتهای خود گفت: رژیم صهیونسیتی مایل است که برای نجات خود از شرایطی که در آن گرفتار شده است، منطقه را به آتش بکشد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره دیدارهای آقای علی باقری با انریکه مورا در ژنو برای از سر گیری گفت وگوهای مربوط به مذاکرات هسته ای گفت: آقای باقری همواره گفت وگوها و تماس هایی با طرف های اروپایی داشته اند، کما اینکه میان وزیر امور خارجه کشورمان با آقای بورل نیز تماس ها برقرار است. گفت وگوها در ژنو بین دکتر باقری و آقای مورا صورت گرفته، آخرین مذاکرات درباره رفع تحریم ها انجام شده است و آقای باقری دیدگاه های خود را به روشنی بیان کرده و گفت وگوها در این زمینه ادامه دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات رافائل گروسی درباره برنامه هسته ای ایران گفت: «ما پیش از این مواضع خود را نسبت به اظهارات رییس سازمان انرژی اتمی به روشنی بیان کرده ایم و از او خواسته ایم که به دور از فشارهای سیاسی و سیاسی کاری اعلام مواضع کند. جمهوری اسلامی ایران همواره با آژانس همکاری داشته و این همکاری ها همچنان به قوت خود باقی است و ادامه دارد.»
وی در پاسخ به تهدیدهای اخیر بنیامین نتانیاهو مبنی بر آمادگی اسرائیل برای حمله به ایران نیز گفت: «از رژیم تروریستی و کودک کش اسرائیل که همواره در انجام عملیات تروریستی و جنایت فرصتی را از دست نداده بیان چنین اظهاراتی دور از انتظار نیست. نتانیاهو بهتر است قبل از آن که بخواهد کشورهای دیگر را تهدید کند خود را از منجلابی که در آن گرفتار شده است نجات دهد. رژیم صهیونیستی جنگی را آغاز کرده پیروز خارج نخواهد شد و هر کشوری که از آن حمایت کند نیز شریک جنایات آن خواهد بود و تبعات شکست رژیم صهیونیستی متوجه آن نیز خواهد بود.: رژیم صهیونیستی میخواهد آمریکا را به صورت مستقیم وارد جنگ با طرفهای مقاومت در منطقه کند و آمریکا را نیز وارد باتلاقی کند که خود در آن گرفتار شده است.»
کنعانی در پاسخ به پرسشی درباره ادعاهای مطرح شده مبنی بر کشته شدن یک تبعه هلندی در حمله موشکی انجام شده به اقلیم کردستان عراق گفت: «آقای وزیر با همتای هلندی خود تماس داشته اند. اما تا کنون اطلاعات تایید شده ای که نشان دهد تبعه ای از کشور هلند جان خود را در این حمله از دست داده باشد نداریم.»
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهاراتی که مقامات عراقی علیه ایران بعد از حمله موشکی به اربیل در اقلیم کردستان انجام دادند، گغت: «روابط ما با دولت عراق روابط قوی، دوستانه، برادرانه و مستحکمی است. تماس های ما با دولت عراق مستمر و حتی روزانه برقرار بوده است. اظهارات مقامات دولت عراق را شنیدیم و دیدگاه های خود را نیز، هم به صورت رسانه ای و هم تماس های دوجانبه، مطرح کرده ایم. روابط ما با دولت عراق در چارچوب روابط دو جانبه پیش خواهد رفت. ما بر ضرورت اجرای کامل توافقنامه امنیتی میان دو کشور و تامین نیازها برای رفع نگرانی های امنیتی جمهوری اسلامی ایران تاکید داریم. این دیدگاه روشن ماست و می تواند با اجرای جزئیات تواقفنامه نگرانی ها رفع شوند.»
وی درباره احتمال سفر وزیر امور خارجه کشورمان به پاکستان بعد از تنشی که در روابط دو کشور به وجود آمد نیز گفت: «وزرای امور خارجه دو کشور با یکدیگر تماس تلفنی داشته اند. سفرهای دوجانبه برای گسترش روابط میان دو کشور از جمله اهدافی است که همواره میان دو کشور انجام شده است و احتمال اینکه چنین سفری در آینده انجام شود وجود دارد اما در حال حاضر برنامه مشخصی برای انجام این سفر برنامه ریزی نشده است.»
او در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر خط قرمز ایران نسبت به تجاوزات اسرائیل نیز گفت: «متاسفانه رژیم صهیونیستی به رویارویی با ملت های منطقه وارد شده است. اقدامات رژیم صهیونیستی به عنوان ناقض صلح و امنیت منطقه ای باید مورد توجه همه کشورهای منطقه باشد. متاسفانه شورای امنیت نیز بر اثر اقدامات غیرضروری، مفرط و سوال برانگیز امریکا از حق وتو در جهت حمایت از رژیم صهیونیستی از اهداف خودش باز مانده است. آنچه رژیم صهیونیستی در حال ارتکاب است تهدیدی برای صلح بین المللی است. مسئولیت سازمان ملل متحد و شورای امنیت مسئولیت تک تک اعضای سازمان ملل و شورای امنیت است و جمهوری اسلامی ایران نیز از همه ظرفیت های خود برای توقف این جنایات استفاده خواهد کرد و از بازداراندگی های خود بهره خواهد برد.»
نظر شما :