قالیباف: ایرانیان مقیم خارج از کشور باید در مجلس نماینده داشته باشند

۰۶ مهر ۱۴۰۲ | ۱۹:۲۶ کد : ۲۰۲۲۰۷۴ سرخط اخبار

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وقتی توقع داریم در هر شرایطی ایرانیان مقیم خارج از کشور تبادل اقتصادی داشته باشند، لازمه آن این است که نماینده آنها در مجلس حضور داشته باشد و موضوعات مربوط به آن‌ها را دنبال و حل کند گفت: همواره به دنبال موضوعات مرتبط با ایرانیان مقیم خارج از کشور بوده‌ایم و این موضوع را در جلسه با سفرای جمهوری اسلامی ایران نیز مطرح کرده‌ایم.‌

به گزارش ایسنا به نقل از خانه ملت، صبح امروز جمعی از فعالان اقتصادی ایرانی مقیم آفریقای جنوبی با رئیس مجلس شورای اسلامی در ژوهانسبورگ دیدار کردند.

در ابتدای این نشست تعدادی از فعالان اقتصادی مقیم آفریقای جنوبی که در حوزه‌های مختلف معدن، صنعت، طراحی داخلی، تجارت فرش و... فعالیت داشتند، نکته نظرات خودشان را پیرامون مسائل و مشکلات موجود بر سر راه فعالیت‌های اقتصادی و تجاری، محدویت‌های تحریمی، ضرورت استفاده از ظرفیت ایرانی‌های مقیم در جهت رشد و توسعه اقتصادی، موانع انتقال کالا از طریق مسیرهای دریایی و هوایی، مطرح کردند.

در ادامه محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: از سال اول شروع مجلس یازدهم همواره به دنبال موضوعات مرتبط با ایرانیان مقیم خارج از کشور بوده‌ایم و این موضوع را در جلسه با سفرای جمهوری اسلامی ایران نیز مطرح کرده‌ایم.‌

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: باید به این نکته توجه کنیم که ایرانی خوب و بد نداریم، نباید آنها را تقسیم بندی کنیم چرا که این کار منصفانه نیست. البته آنهایی که برای براندازی جمهوری اسلامی تلاش می‌کنند را در این مجموعه قرار نمی‌دهیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۵ نماینده از اقلیت‌های دینی در مجلس شورای اسلامی حضور دارند گفت: چرا نباید مطابق با قوانین و مقررات جمهوری اسلامی برای ایرانیان خارج از کشور، فرصتی فراهم شود که نمایندگانی در مجلس شورای اسلامی داشته باشند به گونه‌ای که مثلاً ایرانیان مقیم در آفریقای جنوبی یا سایر مناطق در یک کار ستادی، انتخابات برگزار کرده و نمایندگانی برای حضور در مجلس شورای اسلامی انتخاب کنند تا مسائل مرتبط با آنها را دنبال کنند.

وی عنوان کرد: وقتی توقع داریم در هر شرایطی ایرانیان مقیم خارج از کشور تبادل اقتصادی داشته باشند، لازمه آن این است که نماینده آنها در مجلس نیز حضور داشته باشد و موضوعات مربوط به آن‌ها را دنبال و حل کند.

وی با بیان اینکه فارغ از موضوع تحریم‌ها، فرهنگ تجارت در کشور به گونه‌ای است که صادرکننده بزرگ در بخش خصوصی نداریم و عمده صادر کننده‌های بزرگ در حوزه‌های پتروشیمی و فولاد به نوعی دولت زده هستند، عنوان کرد: البته در حوزه دانش‌بنیان در دهه اخیر به‌صورت مجزا کارهایی خوبی انجام شده و این امر به لحاظ حجم پولی، مالی و حجم صادرات متفاوت است، اما به‌ عنوان مثال در حوزه صادرات میوه و سیفی‌جات، بسته‌بندی، حمل و نقل و مباحث پولی و مالی حتی در زمانی که تحریم نبودیم، انسجام درستی نداشتیم و نمی‌توانستیم در بازار خارجی به صورت سیستماتیک وارد شویم.

رئیس قوه مقننه کشورمان اضافه کرد: نیازمندیم یک هاب لجستیکی و هاب پولی و مالی با حمایت دولت و مجلس در ایران و مدیریت و کارگزاری بخش خصوصی هستیم تا بتوانیم تجار خُرد را کمک کنیم.

وی در توضیح این موضوع تصریح کرد: بدین صورت که یک مجموعه مسئولیت پکینگ و انتقال محصولات به مقصد و مباحث مالی و پولی را برعهده داشته باشد و انتقال پول را گارانتی کند؛ لذا باید چنین تدارکی را برای تجار فراهم کنیم در غیر این صورت با وجود همه زحمات و تلاش‌ها، تجارت کوچک باقی خواهد ماند و ممکن است خسارت و ورشکستگی و دلزدگی برای تجار ایجاد کند.

قالیباف تاکید کرد: البته تاکید دارم این امر با حمایت دولت و مجلس ایجاد شود اما مدیریت آن بر عهده بخش خصوصی باشد تا پس از یک مدت هاب لجستیکی قوی برای تجارت در اختیار داشته باشیم.


( ۱ )

نظر شما :