احتمال استراداد
واکنش ها تا کجا ادامه دارد؟
حسین فاطمی، روزنامه نگار
دیپلماسی ایرانی: واکنش ها به تکرار آتش زدن قرآن در سوئد هم چنان ادامه دارد. در تازه ترین مورد منابع خبری از راهاندازی کمپینی برای تحریم شرکتها و کالاهای تولید این کشور (سوئد) در کشورهای اسلامی درپی اهانت به قرآن کریم در این کشور خبر دادند. وبسایت عربی۲۱ در این باره اعلام کرد که فعالان در شبکههای اجتماعی در اعتراض به قرآن سوزی در کشور سوئد، کمپینی را برای تحریم کالاهای این کشور در کشورهای عربی و اسلامی راه اندازی کردهاند.
طبق این گزارش، این کمپین درپی درخواست الأزهر مصر برای تحریم کالاهای ساخت سوئد و اتخاذ موضع جدی و یکپارچه توسط کشورهای اسلامی در قبال تکرار قرآن سوزی در این کشور راه اندازی شده است. الازهر در بیانیهای اعلام کرده بود که دعوت به تحریم کالاهای سوئدی به عنوان حمایت از قرآن کریم، کتاب مقدس خداوند پس از نقض مکرر غیرقابل قبول و تحریکات دائمی تودههای مسلمانان در سراسر جهان تحت پرچم دروغین آزادی عقیده و بیان است. الازهر همچنین از دولتهای کشورهای اسلامی و عربی خواست تا مواضع جدی و واحدی در قبال این تخلفات اتخاذ کنند که به هیچ وجه قابل پذیرش نیست. در این بیانیه تاکید شده است که اجازه مقامات سوئدی به تروریستهای افراطی برای سوزاندن و پاره کردن قرآن در عید مسلمانان، فراخوانی صریح برای خصومت، خشونت و شعله ور شدن درگیری است.
- درخواست مفتی اعظم عمان
در راستای واکنش الازهر، شیخ احمد بن حمد الخلیلی، مفتی اعظم عمان هم از مسلمانان خواست تا با جنایت آتش زدن قرآن کریم در سوئد که با حمایت پلیس این کشور انجام شد، مقابله کنند. وی در بیانیهای تاکید کرد که مسلمانان شرق و غرب کره زمین باید با این جنایت مقابله کنند و کمترین کاری که باید در قبال این جنایت بزرگ انجام شود تحریم کامل با خودداری از خرید کالاهای تولید سوئد است.
الخلیلی همچنین از نهادهای اسلامی، اعم از دولتها، مؤسسهها و یا یک فرد مسلمان خواست تا تمام معاملات مالی موجود میان خود و سوئد را لغو کنند. وی در ادامه این بیانیه با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر جدا کردن اجباری کودکان مهاجر مسلمان از والدینشان در سوئد، گفت که سوئد به جنایاتش علیه اسلام بسنده نکرده است.
درخواستها برای تحریم کالاهای ساخت سوئد پس از آن بالا گرفته است که عصر روز چهارشنبه، یک فرد افراطی سوئدی با تابعیت عراقی به نام «سلوان مومیکا» (۳۷ ساله) در استکهلم، در نخستین روز تعطیلات عید قربان، یک نسخه از قرآن را پاره کرد و آن را در مسجد مرکزی این شهر به آتش کشید. وی پس از آنکه پلیس این کشور مجوزی برای برگزاری تظاهرات ضداسلامی صادر کرد، این جنایت را مرتکب شد.
- دیگر واکنش ها
به دبمال تکرار آتش زده قرآن در سوئد، نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی برای بررسی این حادثه دیروز یکشنبه در جده برگزار شد. به گزارش روسیا الیوم، این نشست به دعوت عربستان، رئیس نشست در دوره کنونی و رئیس کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی برگزار شد. در این نشست اقدامات برای پاسخ به این اقدامات پست و بیان موضع یکپارچه علیه بیحرمتی به قرآن کریم بررسی شد.
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه نیز روز شنبه تلفنی با فیصل بن فرحان، همتای سعودی خود درباره آمادگی برای نشست فوق العاده کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی که یکشنبه برگزار شد، گفتوگو کرد. خبرگزاری آناتولی ترکیه گزارش داد که در نشست امروز درباره حادثه سوزاندن قرآن کریم در استکهلم پایتخت سوئد در اولین روز عید قربان و مبارزه با اسلام ستیزی و همکاری در مسائل منطقهای بحث و تبادل نظر خواهد شد.
- احتمال استراداد سلوان مومیکا
وزیر مهاجرت عراق تاکید کرد که عراق با دولت سوئد برای استرداد عامل آتش زدن قرآن و تضمین عدم تکرار آن هماهنگی خواهد کرد. آنگونه که میدل ایست نیوز به نقل از خبرگزاری رسمی عراق گزارش داده است، ایوان فائق جابرو، وزیر مهاجرت عراق در مراسم محکوم کردن تکرار حادثه آتش زدن قرآن کریم در کلیسای سیده النجاة در بغداد شرکت کرد و تاکید داشت که در پشت تکرار حادثه آتش زدن قرآن طرفهایی هستند که خیر و صلح بشریت را نمیخواهند، همه ادیان و کتب آسمان، کاملا قابل احترام هستند و تعرض به آنها از سوی هر شخص جائز نیست.
فائق جابرو از دولت سوئد خواست مرتکب این اقدام شنیع را با شدیدترین مجازات محاکمه کند و اجازه تکرار این اهانت را ندهد.وی تلاشهای شورای عالی قضایی و فائق زیدان، رئیس آن برای صدور حکم بازداشت این شخص و درخواست از دولت سوئد برای تحویل آن به عراق را تحسین کرد.
نظر شما :