جدال برجامی اولیانوف با یک خبرنگار آمریکایی
پس از توییت میخاییل اولیانوف نماینده روسیه در وین درباره اینکه آمریکا و تروئیکای اروپا میخواهند برجام را که دستاورد مهم عدم اشاعه هستهای بوده و هست منحل کنند، این توییت با واکنش خبرنگار وال استریت و جدال لفظی میان او با نماینده روسیه مواجه شد.
به گزارش ایسنا، میخاییل اولیانوف نماینده روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی روز شنبه در توییتی نوشت: به نظر میرسد آمریکا و تروئیکای اروپایی میخواهند برجام را که دستاورد مهم عدم اشاعه هسته ای بوده و هست منحل کنند.
وی ادامه داد: هر روز تاخیر آنها در از سرگیری مذاکرات وین ما را به مرحله بدون بازگشت نزدیکتر میکند.
پس از این توییت لارنس نورمن خبرنگار وال استریت ژورنال در پاسخ به توییت وی نوشت: سفیری که کشورش به دلیل حمله وحشیانه خود به اوکراین و استفاده از تجهیزات نظامی ایران در تخطی از برجام این توافق را قفل کرده و هرگونه امیدی برای احیای دیپلماسی را از بین برده است چنین می گوید. نفاق را ضرب در یک میلیون کنید.
میخائیل اولیانوف نیز در پاسخ به نورمن نوشت: رونامه نگاری که نمی تواند برای ادعای خود مدرکی ارائه کند و با تمام وجود از تلاش های مقامات خود برای اینکه موضوع عدم اشاعه هسته ای را با ادعاهای مربوط به موضوعات دیگر مخلوط کند حمایت میکند چنین حرفی می زند! این درست است. چرا که نه؟ او انجام صادقانه وظایف حرفای خود را اینگونه میبیند.
به گزارش ایسنا، مذاکرات وین با هدف احیای توافق 2015 در روزهای پایانی سال 1400 به گامهای نهایی خود رسیده بود که پافشاری آمریکا بر سر چند موضوع و تعلل و تاخیرهای این کشور توافق را به تاخیر می انداخت و در نهایت با شروع جنگ روسیه و اوکراین در عمل موضوع مذاکرات برجامی به حاشیه رفت.
اغلب تحلیلگران بر این تصور بودند که جنگ روسیه و اوکراین کوتاه مدت است اما این جنگ بیش از یک سال است که ادامه دارد و تقابل روسیه و آمریکا بر سر اوکراین عمیقتر و گستردهتر از گذشته شده است. تقابل کشورهای اروپایی و آمریکا با روسیه به گونهای در یک سال گذشته پیش رفته است که دیپلماتهای دو طرف حاضر به حضور در یک میز مذاکره درباره موضوعات بینالمللی نیستند و مقامات آمریکایی و غربی از مواجهه با مقامات روسی یا حضور بینالمللی آنها به طور جدی خودداری می کنند.
با توجه به اینکه در سال هشتم اجرای برجام در 2023 قرار داریم بسیاری از تحلیلگران بر این نظرند که ممکن است آمریکا و کشورهای اروپایی تحت تاثیر مساله اوکراین مکانیسم ماشه را علیه ایران در شورای امنیت فعال کنند یا به نوعی با استفاده از اهرم آژانس بینالمللی انرژی اتمی ایران را مجدد در دستور کار شورای امنیت سازمان ملل قرار دهند.
شایان ذکر است مذاکرات فنی و حقوقی ایران و آژانس برای همکاری و تعامل بیشتر در راستای شفافسازی و اعتماد سازی میان دو طرف از مدتها قبل در جریان است.
نظر شما :