بان کی مون در گفت وگو با تایم:
رهبر کره شمالی از خودپرستی ترامپ نهایت استفاده را کرد
دیپلماسی ایرانی: بان کیمون، دبیر کل پیشین سازمان ملل در گفت وگویی با مجله تایم گفت که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در سه دیدار رودررو با رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در سالهای 2018 و 2019 "حس خودپرستی و اشتیاق وافر ترامپ برای خودنمایی" را به بازی گرفت و به نظر میرسد که رهبر کره شمالی "در به دست آوردن وضعیت دوفاکتوی هستهای موفق شده است."
بان کیمون با تاکید بر این که آزمایشهای موشکی در کره شمالی او را "بسیار نگران" کرده، گفت ایالات متحده موضعش در برابر رفتار قابل قبول کره شمالی را دگرش داده است. وی همچنین گفت: "ترامپ گفته است که آزمایش برخی موشکهای کوتاه برد توسط کره شمالی مشکلی ندارد چرا که این موشکها نمیتوانند به قاره آمریکا برسند. در حالی که اینجا فقط مساله امنیت و ایمنی قاره آمریکا مطرح نیست. این تهدیدی علیه ایمنی و امنیت کل بشریت است."
دبیرکل پیشین سازمان ملل با اشاره به سه دیدار بین رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی گفت: "ترامپ توانایی خوبی برای ایجاد تعامل دارد اما این بار، متاسفانه، رهبر کره شمالی با برگزاری سه دیدار رودرو احتمالا توانسته احساس خودپرستی و اشتیاق وافر ترامپ برای خودنمایی را به بازی بگیرد و به نظر میرسد که کیم جونگ اون در به دست آوردن وضعیت دوفاکتوی هستهای موفق شده است."
بان کی مون که به پرسشهای گوناگون از چگونگی پاسخ کره جنوبی به همهگیری کروناویروس و خیزش پوپولیسم و ناسیونالیسم (ملیگرایی) پاسخ میگفت، خاطرنشان کرد: "اکنون، با شرمساری، شاهدیم که از زمان شروع به کار دولت دونالد ترامپ، رهبری آمریکا در برخی زمینهها ناپدید شده است. ایالات متحده زمانی از یاری رساندن به مسائل جهانی عقب نشینی کرد که "جهان بیش از هر زمان دیگری به رهبری آمریکا نیاز دارد."
وی همچنین با اشاره به "رهبران فرصت طلب" در آمریکا، برزیل و به ویژه جنوب شرقی آسیا، پوپولیسم را محکوم کرد و گفت که برخی شخصیتها از خشم علیه نابرابریهای اجتماعی برای نشان دادن جهانیگرایی (و سازمان ملل) به عنوان دشمن ارزشهای ملی بهرهبرداری کردند. بان کیمون، تاکید کرد که به دنبال خیزش پوپولیسم، سطح بیگانههراسی، نژادپرستی، یهودستیزی و تبعیض جنسیتی نیز در گستره جهان افزایش یافته است.
بان کی مون با اشاره به خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل، یونسکو و توافق دگرشهای اقلیمی از کشورهای توانمند خواست که در راستای غلبه بر چالشهای جهانی همکاری کنند. دبیرکل سابق سازمان ملل گفت: "از زمان انتخاب ترامپ در سال 2016 من نگرانم که سیاست "نخست آمریکا" به انزوای بیشتر ایالات متحده در صحنه جهانی انجامیده باشد." وی تاکید کرد، "همکاری بینالمللی همانند زنجیری است که تمام کشورها را به هم پیوند میزند. ملیگرایی و حمایتگرایی (protectionism) حمایت از تولیدات داخلی برای رسیدن به خودکفایی جایگزینهای مناسبی برای همکاری و مشارکت نیستند."
بان کی مون که در اوایل دوران حرفهای خود، وزیر امور خارجه کره جنوبی بود با اشاره به تجربههای کشورش در زمینه همهگیریهای سارس و مرس این آموزهها را در آمادگی کره جنوبی برای مقابله با کروناویروس مفید دانست. وی با تاکید دوباره بر همکاریهای بینالمللی گفت که کره جنوبی آماده به اشتراک گذاشتن تجربههای موفقیتآمیز و همچنین همکاری با سازمان ملل و سازمان بهداشت جهانی است.
منبع: تایم / تحریریه دیپلماسی ایرانی
نظر شما :