ورود به دوره جدیدی از روابط ایران و تاجیکستان
وزیر نیرو کشورمان اعلام کرد باتوجه به اینکه حدود ۱۵ درصد ظرفیت کل نیروگاههای برقآبی دنیا در تاجیکستان قرار دارد، ایران آمادگی دارد راه ترانزیت انرژی را در اختیار تاجیکستان قرار دهد و وزیر خارجه تاجیکستان نیز در این راستا گفت که این کشور درصدد است از امکانات بندر چابهار برای حل مشکلات ترانزیتی و اقتصادی بیشتر استفاده کند.
به گزارش ایسنا، رضا اردکانیان در دیداری که شب گذشته با سراجالدین مهرالدین - وزیر امور خارجه تاجیکستان - داشت، با تاکید بر ضرورت توسعه روابط میان ایران و تاجیکستان، گفت: روابط دو کشور دارای ارتباطی راهبردی و توسعه، ترقی، آسایش و آرامش هر دو کشور به یکدیگر وابسته است.
وی با اشاره به سفر وزیر امور خارجه تاجیکستان به ایران اظهار کرد: این سفر نقش مهمی در سرعت بخشیدن به همکاریهای اقتصادی دو طرف خواهد داشت. با توجه به اراده سیاسی رهبران دو کشور و ظرفیت مناسب شرکتهای ایرانی در اجرای برنامههای توسعهای دولت تاجیکستان انتظار میرود دستگاههای اجرایی ایران و تاجیکستان هر چه زودتر همه ظرفیت خود را برای توسعه همکاریهای دو جانبه بکار گیرد.
ظرفیت بالا برای همکاری در بخش آب و برق با کشورهای همسایه
اردکانیان در ادامه با بیان اینکه ظرفیت بسیار بالایی برای همکاری در بخش آب و برق با همه کشورهای همسایه وجود دارد، گفت: در حال حاضر ایران با همه کشورهای دارای مرز زمینی تبادل انرژی دارد و درصددیم سیستم برق ایران را از طریق آذربایجان یا ارمنستان و گرجستان به روسیه سنکرون کنیم.
وزیر نیرو ادامه داد: در حال حاضر مسئولیت کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری تاجیکستان، روسیه، افغانستان، ارمنستان و غیره برعهده وزارت نیرو است و این وزارتخانه نه تنها در بخش آب و برق، بلکه در سایر فعالیتهای دستگاههای اجرایی ارتباط مستقیم با همسایگان دارد.
وی با بیان اینکه حدود ۱۵ درصد ظرفیت کل نیروگاههای برق آبی دنیا در تاجیکستان واقع شده است، اظهار کرد: اگر این ظرفیت عملیاتی شود نقش مهمی در توسعه منطقه خواهد داشت. از این رو ایران آمادگی دارد راه ترانزیت انرژی را در اختیار تاجیکستان قرار دهد و زیرساخت اصلی فعالیتهای اقتصادی در منطقه را فراهم کند.
تصمیم تاجیکستان برای استفاده از امکانات بندر چابهار برای رفع مشکلات ترانزیتی
در ادامه این دیدار، سراجالدین مهرالدین با تاکید بر لزوم تحکیم و گسترش همکاریهای دو کشور، گفت: ایران را مانند کشور دوم خود میدانیم و هیچگاه رشته روابط میان این دو کشور قطع نخواهد شد. هماکنون شرکتهای مهم ایرانی سهم مناسبی در حوزه انرژی تاجیکستان دارند و بر اساس برنامهریزی صورت گرفته همکاریهای بخش انرژی دو کشور تقویت خواهد شد.
وزیر امور خارجه تاجیکستان در ادامه از برگزاری سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و تاجیکستان در تهران خبر داد و اظهار امیدواری کرد این نشست در جهت توسعه بیش از پیش همکاریهای دو جانبه اثرگذار باشد.
بر اساس این گزارش به نقل از وزارت نیرو مهرالدین تاکید کرد: بخش عمدهای از مشکلات ترانزیتی و اقتصادی تاجیکستان به علت دسترسی نداشتن به دریا است، به همین دلیل قصد داریم از امکانات بندر چابهار برای رفع مشکلات موجود در این بخش استفاده کنیم.
نظر شما :