یک بام و دو هوای امارات در قبال ایران
روزنامه شرق با انتخاب یادداشتی به قلم آزاده بابایی نژاد می نویسد: در همین راستا انور قرقاش، وزیر خارجه امارات، گفت: «تلاش های متحد و یکپارچه، مسیر درستی است که به ایران پوچی اقدامات توسعه طلبانه و تهاجمی اش را نشان می دهد».
وزارت خارجه بحرین نیز اعلام کرد این کشور در رویارویی با تهدیدهای ایران، خود را در یک موضع واحد با آمریکا می بیند. در مقابل هم 60 نماینده مجلس ایران در نامه ای سرگشاده به حسن روحانی، رئیس جمهوری، خواستار تجدیدنظر دستگاه دیپلماسی کشور در ادامه روابط دیپلماتیک با امارات شدند.
به نظر می رسد موضع گیری های از این دست، فقط از تیرگی روابط سیاسی حکایت دارد، چراکه روابط اقتصادی دوجانبه در بهترین حالت ممکن است و حجم صادرات دوجانبه از 12 میلیارد دلار سال 2007 به 16 میلیارد دلار در سال 2016 رسیده که سهم امارات از این میزان، 12 میلیارد و سهم ایران چهار میلیارد دلار بوده، به این ترتیب ایران چهارمین شریک اقتصادی امارات بوده و امارات دومین شریک تجاری ایران پس از چین به شمار می آید. درحال حاضر بیش از 800 هزار دانشجو و بازرگان ایرانی در امارات به تحصیل و فعالیت های اقتصادی مشغول اند، بنا به گزارش هواپیمایی ایران به طور متوسط هفته ای 200 پرواز بین دو کشور انجام می شود که 50 مورد از آنها به شهر دوبی اختصاص دارد.
به باور آگاهان سیاسی، خط مشی اقتصادی و سیاسی دولت های عرب حاشیه خلیج فارس کاملا از هم جداست و طبق گفته رئیس دولت امارات، تجارت هیچ ارتباطی با سیاست ندارد، با استناد به این رویکرد می توان دوگانگی را در سیاست امارات یافت.
این کشور یکی از مقاصد اصلی گردشگران ایرانی محسوب می شود که موجب درآمد درخور توجه امارات از سفر گردشگران ایرانی می شود، اما با آغاز دهه دوم قرن بیست و یکم میزان بازدید گردشگران ایرانی از این کشور، افت حدود 32 درصدی را تجربه کرده، بااین حال میزان دارایی 500 هزار ایرانی ساکن این کشور حدود 300 میلیارد دلار برآورد می شود.
نظر شما :