روحانی: تصمیم گیری آمریکا برای ایران و جهان پذیرفتنی نیست
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی شامگاه دوشنبه در دیدار صمیمی با جمعی از اساتید و پزشکان با اشاره به اینکه امروز وضعیتی داریم که باید به هم بیشتر از قبل کمک کنیم، افزود: ما سال گذشته با هم عهد کردیم که به عقب بازنگردیم و به عقب هم بازنگشتیم، اما امروز در آمریکا حکومتی روی کار آمده که یک شبه این کشور را به حدود 15 سال قبل بازگردانده و حرف های سال های 2003 و 2004 را تکرار می کنند.
روحانی اظهار داشت: آمریکایی ها حرف هایی که در دوران بوش پسر زده می شد را تجربه کرده و به اشتباه بودن آن پی برده بودند و قدم هایی برای اصلاح آن برداشته بودند، اما دوباره عده ای آمده اند و آن حرف ها را تکرار می کنند. مگر دنیا می پذیرد که آمریکا بخواهد برای همه کشورها تصمیم بگیرد.
رئیس جمهوری تصریح کرد: همه کشورهای دنیا خواهان استقلال در تصمیم هستند و شاید آمریکایی ها بتوانند با فشار در بعضی جاها کاری به پیش ببرند، اما منطق نمی پذیرد که آنها بخواهند برای دنیا تصمیم بگیرند.
روحانی خاطر نشان کرد: اینکه آقایی که سال ها در یک مرکز جاسوسی مشغول فعالیت بوده، حالا بخواهد از جایگاه وزیر خارجه آمریکا برای ایران و دیگر کشورها تعیین تکلیف کند به هیچ وجه پذیرفتنی نیست. شما چه کاره اید که می خواهید برای ایران و جهان تصمیم بگیرد و بگویید ایران در زمینه فناوری هسته ای چه بکند و چه نکند.
رئیس جمهوری افزود: اینها از جنس همان حرف هایی است که قبل تر هم آمریکایی ها گفته اند و مردم ایران نسبت به آنها بی اعتنا بوده اند و حالا هم نسبت به آن بی اعتنا بوده و در کنار یکدیگر به راهشان ادامه خواهند داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از اقدامات انجام شده در دو بخش علم و بهداشت سلامت جامعه، گفت: از 40 سال پیش تا به امروز جمعیت کشور، حدود 2 برابر افزایش داشته است و اگر مقایسه کوتاهی داشته باشیم روند عادی چنین است که تعداد دانشجویان، اعضای علمی، پزشکان و متخصصین و تخت های بیمارستانی کشورمان هم حدود 2 برابر افزایش داشته باشد، اما اقداماتی که در زمینه توسعه انسانی و رشد علم و دانش انجام شده بسیار بالاتر از این رقم است.
رئیس جمهوری افزود: سال 57 حدود 200 هزار نفر دانشجو داشتیم و امروز بیش از 4 میلیون دانشجو داریم یعنی تعداد دانشجویان 20 برابر شده است. در آن دوران حدود 7 هزار هیأت علمی وجود داشت و امروز این رقم بیش از 10 برابر شده است و در دولت یازدهم و دوازدهم حدود 24 پارک علم و فناوری به پارک های علم و فناوری کشور اضافه شده است و در این مسیر فعالیت های اصلی را شما اساتید و دانشجویان پرنشاط جامعه انجام داده اید.
روحانی با بیان اینکه از لحاظ علمی و در زمینه کمی و کیفی پیشرفت های بسیار خوبی در کشور بوجود آمده است، گفت: در زمینه ارایه مقالات علمی به مراکز علمی دنیا در ردیف شانزدهم دنیا قرار داریم و در منطقه و حتی در دنیای اسلام، در ردیف اول و دوم هستیم.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه در بخش سلامت و پزشکی هم از پیشرفت های چشمگیری برخوردار بوده ایم، خاطر نشان کرد: امروز اگر کسی دچار بیماری شود، بسیار بعید است که در آرزوی شفا و درمان در خارج از کشور باشد و با تلاش پزشکان کشور درمان و شفای انواع بیماری ها در داخل کشور انجام می شود، ضمن اینکه بسیاری از ایرانیان خارج از کشور نیز برای عمل جراحی بخاطر اعتمادی که به پزشکان ایرانی دارند، به کشورمان مراجعه می کنند.
روحانی ادامه داد: در دولت یازدهم تخت های بیمارستانی نسبت به کل دوره های گذشته 20 درصد اضافه شده است و دولت در این زمینه اهتمام ویژه ای داشته است.
رئیس جمهوری با اشاره به سخنان یکی از اساتید دانشگاه مبنی بر اینکه دانشگاه ها را آزاد بگذارید و به آنها استقلال بدهید، اظهار داشت: دادن استقلال عمل به اساتید و بزرگان دانشگاه حرف درستی است و اصولاً چه کسی بهتر از اساتید دانشگاه و دانشگاهیان می توانند و صلاحیت دارند که برای دانشگاه تصمیم بگیرند؟ هیچ گاه معتقد نبودم که تصمیماتی که با حضور جمعی در جلسه گرفته می شود از تصمیمات بزرگان و اساتید دانشگاه، صائب تر باشد.
روحانی با اشاره به اینکه اساتید کشورمان به دنبال استقلال و دانشجویان عزیز خواهان آزادی هستند، گفت: اگر این دو را به دانشگاهیان عزیزمان بدهیم، بسیاری از مسایل برطرف می شود و بی تردید اساتید و دانشگاهیان بهتر می توانند گزینش ها و صلاحیت های لازم را تشخیص دهند و جوانان و دانشجویان نیز خودشان دلسوز و آگاه هستند و مسایل را به خوبی تشخیص می دهند.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: دانشگاه های ما در سال های گذشته در حوزه کمیت رشد خوبی داشتند، اما از همه مسئولان، رؤسا و اساتید دانشگاه ها می خواهم که از این پس توجه و تمرکز خود را صرف ارتقاء کیفیت در دانشگاه ها کنند. رشته هایی که در سال های گذشته در آنها دانشجو جذب کرده ایم، خیلی با محاسبات دقیق انجام نگرفته و برخی از این رشته ها نه تنها برای کشور ضرورت نداشته اند، امروز نیز نمی توانند برای فارغ التحصیلان خود اشتغالی فراهم کنند.
روحانی در ادامه طرح آمایش اجرا شده در برخی از رشته های دانشگاهی از جمله رشته های علوم پزشکی را مطلوب دانست و گفت: خوب است در راستای ارتقاء کیفیت آموزشی در دانشگاه ها اجرای این طرح تداوم یابد.
رئیس جمهوری اولویت یافتن علم در دانشگاه ها را ضروری برشمرد و اظهار داشت: اگر در دانشگاهی اولویت اول سیاست بود، آن دانشگاه دیگر دانشگاه نیست. دانشگاه ها باید از اول به علم توجه کنند و در کنار آن توجه به فرهنگ، سیاست، اشتغال، مهارت آموزی و کارورزی را مد نظر قرار دهند.
روحانی تصریح کرد: این سخن بدین معنا نیست که دانشگاه ها سیاست گریز باشند، اما نباید اجازه دهیم که دانشگاه های ما سیاست زده شوند، دانشگاه در وهله اول محل علم آموزی و دانش ورزی است و سیاست مثل نمک غذا است که اگر زیاد شود، حتما زیان می رساند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه دانشگاه ها باید از سیاست زدگی فاصله بگیرند و رابطه خود با بازار و فناوری و مهارت آموزی دانشجویان را تقویت کنند، خاطر نشان کرد: همان طور که دانشگاهیان بحق خواستار آن هستند که دولت با همه توان از دانشگاه و دانشجو حمایت کند، دولت نیز توقع دارد دانشگاهیان در مسیر حل مشکلات کشور، دولت را یاری کنند. دولت سال گذشته با وجود همه مشکلات مالی، بودجه دانشگاه ها را به صورت صددرصدی پرداخت کرد که این نشان از حمایت دولت از دانشگاه ها دارد و در عوض توقع دارد، دانشگاهیان حل مشکلات کشور را در مرکز توجهات خود قرار دهند.
روحانی با اشاره به اینکه کشور امروز با مشکلات اقتصادی مواجه بوده و کم آبی نیز به معضلی جدی تبدیل شده است، گفت: دانشگاهیان خیلی جاها از جمله در حل مشکلات کم آبی دریاچه ارومیه و برخی مناطق خوزستان، مشغول فعالیت هستند، اما امروز چند رساله دکتری در رشته اقتصاد داریم که به عنوان رئیس جمهوری یا اعضای ستاد اقتصادی دولت با خواندن آن بتوانند راه حل جدیدی برای حل مشکلات اقتصادی کشور بیابند.
وی با بیان اینکه دولت دانشگاهیان را بزرگترین یار و کمک خود می داند، اظهار داشت: امروز حدود 20 درصد از جمعیت کشور ما یا در حال درس خواندن هستند و یا در حال تدریس و این وضعیت خوبی را در حال حاضر و در آینده پیش روی کشور قرار داده است. دولت روی کمک دانشگاهیان در اداره مسایل حوزه های سیاست خارجی، اقتصاد، محیط زیست، مشکلات اقلیمی و دیگر زمینه ها حساب می کند و دانشگاهیان را بزرگترین کمک خود و ملت ایران می داند.
نظر شما :