آن چه باید از مهمترین کنفرانس امنیتی جهان بدانید

سیر تا پیاز کنفرانس امنیتی مونیخ

۲۹ بهمن ۱۳۹۶ | ۲۰:۳۰ کد : ۱۹۷۵۱۰۲ اخبار اصلی اروپا
دانشگاه پنسیلوانیایی ایالات متحده امریکا کنفرانس امنیتی مونیخ را برای چهامین سال پیاپی مهمترین کنفرانس در نوع خود در جهان دانسته است.
سیر تا پیاز کنفرانس امنیتی مونیخ

دیپلماسی ایرانی: کنفرانس امنیتی مونیخ برای بار اول در سال 1963 برگزار شد. در آن موقع این کنفرانس «دیدارهای بین المللی برای علوم دفاعی» نامیده می شد. موسسان این نشست اوالد فون کلایست، یکی از طرفداران مقاومت علیه نازی های آدولف هیتلر در رایش سوم و ادوارد تیلر، فیزیکدان آلمانی بودند. این کنفرانس بعدا به «کنفرانس امنیتی مونیخ» تغییر نام داد.

این نشست یکی از مهمترین نشست های امنیتی در نوع خود در سطح جهان محسوب می شود که در خلال برگزاری آن درباره مهمترین قضایای امنیتی دنیا بحث و تبادل نظر می شود. همچنین به مدت سه روز به فعالان سیاسی و دیپلمات ها فرصت همکاری غیررسمی با یکدیگر می دهد. بعد از ترتیبات جدیدش دانشگاه پنسیلوانیایی ایالات متحده امریکا کنفرانس امنیتی مونیخ را برای چهامین سال پیاپی مهمترین کنفرانس در نوع خود در جهان دانسته است.

انتظار می رود در کنفرانس بین المللی امنیتی مونیخ که روز جمعه 16 فوریه 2018 آغاز به کار کرده است بیش از 500 نفر در سطح جهانی در آن شرکت کنند. از میان حاضران 21 رئیس جمهور و نخست وزیر از جمله ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، ادوارد فیلیپ، نخست وزیر فرانسه و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل شرکت کرده اند. نماینده دولت آلمان در این نشست خانم اورسولا فون دیر لاین است.

کنفرانس در مرز شهر مونیخ در هتل مجلل «بایریشر هوف» (Bayerischer Hof) برگزار می شود. این هتل 65 طبقه و 340 اتاق و 40 سالن کنفرانس دارد. بسیاری از کنفرانس های بین المللی در این هتل برگزار می شود. در این هتل 700 نفر مشغول به کار هستند که در خلال برگزاری این کنفرانس 250 نفر بر تعداد کارکنان آن افزوده می شود.

در خلال برگزاری این نشست تدابیر امنیتی تشدید می شود. به گونه ای که به کسی اجازه ورود به هتل داده نمی شود جز افرادی که اجازه ورود داشته باشند. در سال گذشته نزدیک به 4 هزار نفر نیروی پلیس در اطراف این هتل مستقر بودند تا امنیت کنفرانس را تامین کنند. انتظار می رود حداقل همین تعداد نیرو برای تامین امنیت امسال کنفرانس نیز مشغول به کار باشند.  

هر ساله در طول برگزاری کنفرانس تظاهراتی علیه آن برگزار شده است. در سال گذشته «جمعیت مخالف ناتو» تظاهراتی برگزار کرد که 4 هزار نفر در آن مشارکت داشتند. امسال نیز تظاهراتی با شعار «صلح به جای سلاح، نه به جنگ» نیز برگزار شده است.

گزارش این دوره کنفرانس امنیتی مونیخ عنوان «لبه پرتگاه، و بازگشت؟» را بر خود دارد و نبود امنیت در نظام جهانی محور آن محسوب می شود. این گزارش بر این اساس تهیه شده که ایالات متحده قصد دارد نقش محوری خود را در رهبری و تضمین نظام جهانی واگذار کند. همچنین طرح این پرسش که اروپا تا چه اندازه توانایی دارد امنیت خود را تضمین کند از نکات محوری این نشست است.

کنفرانس امنیتی مونیخ خود را یک سازمان مستقل معرفی می کند. با این وجود موسسان برگزاری این نشست کمک های دولتی بسیاری را برای برگزاری سالانه خود دریافت می کنند. بر اساس برآوردهای دولت آلمان کنفرانس امنیتی مونیخ در سال 2015 در حدود نیم میلیون یورو از دولت آلمان دریافت کرده، این جدای از 700 هزار یورویی است که صرف نیروهای امنیتی تامین کننده امنیت کنفرانس شده است. به کمک شرکت های بزرگ آلمانی و چند ملیتی کنفرانس امنیتی مونیخ توانسته است 2 میلیون یورو بودجه سالانه فراهم کند.

منبع: دویچه وله / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: مونیخ کنفرانس امنیتی کنفرانس امنیتی مونیخ


( ۴ )

نظر شما :