وزرای خارجه ایران و گرجستان در مونیخ گفتوگو کردند
وزرای خارجه ایران و گرجستان در حاشیه پنجاه و چهارمین کنفرانس امنیتی مونیخ به گفت وگو نشستند.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف و «میخائیل جانلیدزه» همتای گرجستانی وی در حاشیه پنجاه و چهارمین کنفرانس امنیتی مونیخ دیدار و گفت وگو کردند.
دو وزیر درباره مسائل دوجانبه و تحولات منطقه ای و بین المللی به رایزنی پرداختند.
ظریف پیش از این نیز با ادوارد نعلبندیان همتای ارمنستانی خود دیدار و گفت وگو کرده بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران به منظور شرکت و سخنرانی در این کنفرانس صبح امروز وارد شهر مونیخ شد.
پنجاه و چهارمین کنفرانس امنیتی مونیخ از روز جمعه 27 بهمن ماه به مدت سه روز (16 تا 18 فوریه) در مونیخ مرکز ایالت بایرن آلمان در حال برگزاری است.
نقش آینده اتحادیه اروپا به عنوان بازیگر جهانی و روابطش با روسیه و آمریکا، گسترش تهدید علیه نظم جهانی، کشمکش ها در خاورمیانه به خصوص روابط متشنج بین کشورهای حاشیه خلیج فارس و تحولات سیاسی در آفریقا از جمله موضوعاتی است که این کنفرانس قرار است به آن بپردازد. کنترل تسلیحات و به ویژه برنامه هسته ای کره شمالی نیز در دستورکار این کنفرانس سه روزه قرار دارد.
کنفرانس امنیتی مونیخ مهمترین مجمع برای تبادل نظر درباره مسائل امنیتی در سطح جهان محسوب می شود و هر ساله سیاستمداران برای پیگیری مسائل موجود و یا آغاز پرداختن به مسئله ای جدید در این نشست شرکت می کنند.در کنفرانس امسال 600 مهمان از سراسر جهان حضور دارند و مسائل مربوط به امنیت جهانی مانند جنگ، تروریسم و بحران پناهجویان در دستور کار بررسی شرکت کنندگان قرار خواهد داشت.
کنفرانس مزبور نخستین بار در سال 1963 آغاز به کار کرد و فردی به نام «اوالد هاینریش فون کلایست اشمنسین» این کنفرانس را بنیان نهاد وی تا سال 1997 ریاست کنفرانس را بر عهده داشت پس از او «هورست تلتشیک» تا سال 2008 این مقام بر عهده گرفت و از آن سال تاکنون هم ایشینگر مسئول برگزاری کنفرانس مونیخ است.
به غیر از سال 1991 که سال جنگ خلیج فارس بود و سال 1997 که ریاست کنفرانس تعویض شد، همه ساله کنفرانس مونیخ برگزار می شود. سی و نهمین دوره برگزاری کنفرانس که در سال 2003 برگزار شد، به یادماندنی ترین دوره برگزاری این کنفرانس بود. در آن سال «یوشکا فیشر» وزیر خارجه وقت آلمان گفت: «من را ببخشید. من متقاعد نشده ام.» اشاره وی به تصمیم دولت وقت آمریکا برای حمله به عراق بود.
به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان 29 بهمن 1395 نیز در سفر به آلمان در پنجاه و سومین اجلاس کنفرانس امنیتی مونیخ حضور یافت و ضمن ایراد سخنرانی در حاشیه این نشست رایزنی هایی را با برخی مقامات شرکت کننده داشت.
نظر شما :