ناگفته های هفته از زبان دیپلماسی ایرانی:

از توافق قرن ترامپ تا پیشنهاد ایجاد پیمان بزرگ از سوی مکرون به چین

۲۱ دی ۱۳۹۶ | ۱۵:۳۰ کد : ۱۹۷۴۳۰۷ اخبار اصلی خاورمیانه
توافق قرن ترامپ، پیشنهاد ایجاد پیمان برزگ از سوی مکرون به چین، تصویب قانون خدمت سربازی در کویت، انتقال دفتر الحیات از لندن و بیروت به دبی و قصد اردن به خرید کلان تسلیحاتی از روسیه از جمله ناگفته های این هفته دیپلماسی ایرانی هستند.
از توافق قرن ترامپ تا پیشنهاد ایجاد پیمان بزرگ از سوی مکرون به چین

دیپلماسی ایرانی: "ناگفته های هفته" مجموعه ای است که در آن مجموعه اخباری که عموما در مقاله ها، یادداشت ها، منابع خبری، روزنامه ها و پایگاه های خبری جهان منتشر می شوند و از چشم بسیاری از خبرگزاری ها و منابع خبری دور می مانند، استخراج شده و در اختیار خوانندگان قرار می گیرد:

توافق قرن ترامپ

سازمان امنیت اردن به اطلاع عبدالله دوم، شاه این کشور رسانده است که به جزئیات تازه ای از طرح صلح دونالد ترامپ رسیده است که به موجب آن غزه به مصر و 40 درصد از کرانه باختری به اردن ملحق شود و به این ترتیب اردن به عنوان سرزمین فلسطینی معرفی شود. دولت امریکا این طرح خود را توافق قرن نامیده است.

به گزارش روزنامه لبنانی الدیار سازمان امنیت اردن در گزارش خود به پادشاه این کشور هشدار داده است که به موجب این طرح امریکایی ها قصد دارند حاکمیت اردن را مورد تهدید قرار دهند و اهمیتی نمی دهند که نظام حاکم بر این کشور متزلزل شود و سقوط کند.

به گفته این روزنامه گزارش سازمان امنیت اردن حاکی از آن است که کشورهای عربستان سعودی و مصر که آنها را رهبران جهان عرب می دانند تلویحا با طرح دونالد ترامپ موافقت و همراهی کرده اند.

 

چاووش اوغلو: با اسرائیل منافع مشترک داریم

روزنامه الاهرام چاپ قاهره گزارش داد که مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در اظهاراتی تامل برانگیز و خلاف اظهارات رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، گفته است که آنکارا منافع مشترک با تل آویو دارد و به رغم روابط تنش آمیز حاکم بر روابط دو کشور نمی تواند روابط خود را با اسرائیل متوقف کند.

این در حالی است که بعد از اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ترکیه گفته بود که این مساله برای ترکیه خط قرمز است و ما نمی توانیم این اقدام امریکا را بپذیریم و چه بسا اقدام به قطع روابط با امریکا و اسرائیل کنیم.

به نوشته الاهرام اظهارات چاووش اوغلو چرخشی 180 درجه ای در مقایسه با مواضع اردوغان آن هم ظرف یک هفته محسوب می شود.

 

اردن قصد دارد سلاح های سنگین از روسیه بخرد

روزنامه لبنانی الدیار گزارش داد که عبدالله دوم، شاه اردن قصد دارد به زودی سفری به روسیه داشته باشد و در این سفر قراردادهای کلان نظامی با طرف روسی به امضا برساند.

بنا به این گزارش اردن تصمیم دارد از روسیه سلاح های پیشرفته به خصوص سامانه دفاع موشکی اس – 400، جنگنده های سوخو، تانک های تی 90، زرهی ام و موشک های زمین به زمین به صورت وام و اقساط 20 ساله خریداری کند.

 

دست رد اردن به سینه محمد بن سلمان

روزنامه لبنانی الدیار گزارش داد که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان که فرماندهی جنگ در یمن را بر عهده دارد از اردن خواسته 10 هزر نیروی نظامی برای جنگ در یمن اعزام کند اما پادشاه اردن با این تقاضا مخالفت کرده است.

به نوشته الدیار جنگ یمن بیش از اندازه طولانی شده و عربستان انتظار دارد دوستان نزدیکش که به آنها کمک های مالی سنگین می کند، برای پیروزی در این جنگ به آن یاری رسانند اما تا کنون هیچ کدام حاضر به همراهی با عربستان در این زمینه نشده اند.

الدیار همچنین می نویسد که تقاضای مشابهی را امارات متحده عربی از اردن کرده که آن پیشنهاد نیز با مخالفت شاه این کشور مواجه شده است.

ملک عبدالله به اطلاع محمد بن سلمان و محمد بن زاید، دو ولیعهد عربستان و امارات رسانده که یمن کشوری عربی است و اردنی ها نسبت به آنها حس برادری دارند و برای همین حاضر به جنگیدن در آن کشور نیست.

 

بازگشت دوره سربازی اجباری در کویت

دولت کویت قانونی را به تصویب رساند که به موجب آن خدمت سربازی در این کشور اجباری می شود.

به گزارش شبکه تلویزیونی ام بی سی، تازه ترین برآوردها نشان می دهد که نیروی داوطلب برای گذراندن دوره های نظامی در کویت به زیر 2 درصد رسیده است، در حالی که این کشور کوچک در حاشیه خلیج فارس نیاز شدیدی به نیروی نظامی برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی خود دارد، به همین دلیل دولت کویت قانونی را به تصویب رسانده که به موجب آن جوانان بالای 18 سال در این کشور به خدمت سربازی اجباری فرا خوانده می شوند.

در قانونی که به تصویب دولت کویت رسیده است، دوره خدمت سربازی یک سال در نظر گرفته شده است.

 

مخالفت اسلام آباد با پیشنهاد معامله محمد بن سلمان

وبسایت خبری اسکای پرس گزارش داد که دولت اسلام آباد با پیشنهاد محمد بن سلمان برای میانجی گری میان اسلام آباد و واشنگتن مخالفت کرده است.

بنا به این گزارش محمد بن سلمان به دولت پاکستان پیشنهاد داده است که در ازای پذیرفتن پاکستان در اعزام نیرو به یمن برای جنگ با حوثی ها و همکاری نظامی در این جنگ با ائتلاف به رهبری عربستان، میان اسلام آباد با واشنگتن میانجی گری کند تا دولت امریکا از تصمیماتی که قصد دارد به زودی علیه پاکستان اتخاذ کند، صرف نظر کند. گفته می شود دولت امریکا قصد دارد کمک های مالی خود را به پاکستان قطع کند. دولت پاکستان با این پیشنهاد عربستان مخالفت کرده و گفته است که ورود به جنگ یمن را به ضرر امنیت ملی خود می داند.

 

پیشنهاد پیمان بزرگ مکرون به چین

روزنامه العرب، چاپ لندن، گزارش داد که امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در سفر مهم خود به چین به این کشور پیشنهاد داده است که پاریس و پکن پیمان بزرگ اقتصادی – امنیتی منعقد کنند.

به نوشته العرب این پیمان می تواند جای خالی پیمان اروپایی – امریکایی که این روزها به واسطه سیاست های ترامپ در قبال اتحادیه اروپا متزلزل شده است را بگیرد.

مکرون گفته است که زمینه های همکاری های کلان اقتصادی و امنیتی میان اروپا و چین بسیار بالاست و فرانسه آمادگی دارد در جهت گسترش روابط میان چین با پاریس و اروپا تلاش کند تا پیمانی بزرگ به وجود آید که می تواند بسیاری از مشکلات در سطح جهانی را حل و فصل کند.

 

انتقال دفتر روزنامه الحیات به دبی

مسئولان روزنامه الحیات تصمیم گرفته اند که دفتر این روزنامه را به طور کامل از لندن و بیروت به دبی منتقل کنند.

به گزارش روزنامه الحیات این تصمیم بعد از توافق سهام داران اصلی این روزنامه اتخاذ شده است.

بیش از 50 درصد سهام روزنامه الحیات توسط سلمان بن عبدالعزیز و محمد بن سلمان خریداری شده و تصمیم های هیئت حاکمه عربستان تاثیر مستقیمی در سیاست های آن دارد. در تازه ترین تصمیم آنها مصمم شده اند که دفتر روزنامه را از لندن به دبی منتقل کنند.

تحریریه دیپلماسی ایرانی/11 

کلید واژه ها: کویت روزنامه الحیات عربستان اردن


نظر شما :