صادرات نفت و گاز قطر مختل می‌شود؟

۱۶ خرداد ۱۳۹۶ | ۱۸:۰۷ کد : ۱۹۶۹۳۷۶ سرخط اخبار

بنادر عربستان سعودی و امارات متحده عربی به دنبال قطع روابط دیپلماتیک دو کشور با دوحه، ورود کشتی های حامل پرچم قطر را ممنوع کرده و نگرانی هایی را نسبت به مختل شدن صادرات نفت و گاز از این کشور عضو اوپک برانگیختند.

به گزارش ایسنا، سازمان بنادر سعودی به ماموران کشتیرانی اطلاع داد کشتی هایی که حامل پرچم قطر هستند یا کشتی هایی که تحت مالکیت شرکت ها یا اشخاص قطری قرار دارند، نباید پذیرفته شوند.

همچنین این سازمان در حساب توییتری خود اعلام کرد تخلیه کالاهای قطری در بنادر سعودی ممنوع است.

مقامات در فجیره، یک امیرنشین در امارات متحده عربی و هاب بانکرینگ منطقه ای، اعلام کردند که کشتی های حامل پرچم قطر یا کشتی هایی که عازم بنادر قطر هستند یا مبدا آنها از بنادر این کشور بوده، اجازه ورود به بندر فجیره را نخواهند داشت.

عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و بحرین روز دوشنبه همه روابط خود از جمله لینک های حمل و نقل با قطر را قطع کرده و این کشور را به حمایت از تروریسم متهم کردند.

قطر که عضو اوپک و بزرگ ترین فروشنده گاز طبیعی مایع (LNG) به شمار می رود، حدود ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز تولید می کند و صادرکننده نفت بزرگی نیست اما این کشور صادرکننده بزرگ میعانات و همچنین گاز نفتی مایع (LPG) بوده و تحت قراردادهای تامین بلندمدت، عمده این دو سوخت که به ژاپن و کره جنوبی صادر می شوند را تامین می کند.

 معامله گران می گویند این ممنوعیت کشتیرانی، لجستیک خرید نفت و میعانات قطر را دشوارتر خواهد کرد.

به گفته یک منبع بازرگانی در یک شرکت اروپایی در سنگاپور، معمولا محموله های الشاهین ابتدا به عربستان و سپس به سمت شرق می روند.

گریدهای قطر مانند نفت الشاهین معمولا در لات های ۶۰۰ هزار بشکه فروخته می شود در حالی که میعانات گازی (DFC) در محموله هایی بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون بشکه به فروش می رود.

معامله گران که از تحولات سریع اخیر مبهوت شده اند، هر گونه اختلال در عرضه گاز طبیعی از قطر به امارات و عمان را به دقت زیر نظر دارند.

دو منبع صنعتی اوایل روز دوشنبه به رویترز اظهار کردند خط لوله دلفین فعالیت معمول دارد اما منابع صنعتی و معامله گران در صورت تعطیلی این خط لوله که باعث اختلال بزرگی در سیستم گاز امارات خواهد شد، آماده همه نوع احتمالاتی هستند.

بر اساس گزارش رویترز، خط لوله گازی دلفین میدان شمال بزرگ قطر را به امارات متحده عربی و عمان متصل می کند و نخستین پروژه گازی فرامرزی در منطقه خلیج فارس به شمار می رود. این خط لوله حدود دو میلیارد فوت مکعب گاز در روز به امارات می رساند.

کلید واژه ها: قطر امارات متحده عربی


نظر شما :