عربستان در صدر لابیگران در واشنگتن
پایگاه آمریکایی اعلام کرد در پی برخی تعارضات ریاض با واشنگتن بر سر مسائلی همچون حملات 11 سپتامبر، بحران سوریه و یمن، هزینه لابیگری سعودی ها در آمریکا بیش از دو برابر شده است.
به گزارش فارس، پایگاه آمریکایی در گزارشی خبر داده است که هزینه لابیگری سال گذشته عربستان سعودی در آمریکا در قیاس با سال قبل از آن، بیش از دو برابر شده است.
پایگاه تحلیلی «المانیتور» در گزارشی مبسوط که می گوید حاصل مطالعه «صدها سند» مالی است، فهرستی را از مبالغی که رژیم صهیونیستی و کشورهای خاورمیانه صرف لابی گری در آمریکا کرده اند، منتشر کرده است.
آنطور که در این گزارش عنوان شده است، امارات متحده عربی و عربستان سعودی با به ترتیب 13.5 میلیون و 9.5 میلیون دلار هزینه، در سال 2015 در صدر لابی گران خاورمیانه ای در واشنگتن قرار داشته اند.
عربستان سال گذشته میلادی به منظور رفع چالش ها در روابطش با آمریکا، بیش از دو برابر سال قبل از آن، صرف لابی گری در ایالات متحده کرده و 5 شرکت جدید را برای این منظور در آمریکا به شرکت های وابسته به خود افزود.
در حالی که سال 2014 عربستان سعودی مبلغ 4.1 میلیون دلار صرف لابیگری در آمریکا کرده بود، این مبلغ در سال 2015 به 9.5 میلیون دلار افزایش یافته است.
المانیتور نوشته است: «به نظر می رسد که تقویت لابیگری، سبب شده که روابط دوجانبه سرد قبلی به سطح عادی برگشته است».
در گزارش آمده است: «کاخ سفید و ریاض هماهنگ با هم کار کرده اند تا از عواقب برگرفته از تلاشها برای نسبت دادن حملات 11 سپتامبر به عربستان سعودی بکاهند؛ حملاتی که توسط 15 شهروند سعودی و چهار تن دیگر انجام شد».
به گفته پایگاه آمریکایی، شرکت کورویس(Qorvis) که اکنون نامش ام اس ال جی آر او یو پی(MSLGROUP) است، رهبری عملیات گسترده لابیگری عربستان سعودی در آمریکا طی 14 سال گذشته را برعهده داشته است.
گفته می شود این شرکت نقش مهمی در لابی ها برای کاهش و از بین بردن هرگونه تعارض بین آمریکا و عربستان سعودی در قضیه «گزارش 28 صفحه» نقش ریاض در حملات 11 سپتامبر برعهده داشته است.
در ادامه این گزارش می خوانیم: «تنش ها با آمریکا بر سر یمن، تازه ترین نگرانی های عربستان سعودی از این موضوع را برانگیخته که واشنگتن درصدد آشتی با تهران پس از توافق هسته ای سال گذشته است. پاسخ رهبران جدید پادشاهی، روشی تهاجمی برای تاکید بر ادعای رهبری شان در منطقه بوده است».
المانیتور در بخش دیگری از گزارشی به برخی اختلافات عربستان سعودی با آمریکا در سوریه می پردازد. به گفته این پایگاه، ریاض خواستار آن است که کناره گیری بشار اسد باید پیش شرط هرگونه راه حل سیاسی در سوریه باشد.
نظر شما :