افشای اسراری از نقش مبلّغ سعودی در حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر

۳۰ خرداد ۱۳۹۵ | ۰۱:۳۰ کد : ۱۹۶۰۲۱۵ سرخط اخبار

یک روزنامه آمریکایی با قراردادن شواهد کنار یکدیگر استدلال کرد که مبلغ سعودی در یکی از مساجد آمریکا به احتمال خیلی زیاد در پرونده حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به طور غیرمستقیم نقش داشته است.

به گزارش فارس، در فوریه 2004، بازرسان آمریکایی فردی به نام «فهد الثمیری» یک مقام کنسولی عربستان در لس آنجلس را مورد بازجویی قرار دادند، زیرا بر این باور بودند که ممکن است این فرد آن ها را به پاسخ هایی درباره اسرار مربوط به حملات 11 سپتامبر 2001 برساند.

الثمیری همچنین مبلغ مسجدی بود که دو هواپیماربای حملات 11 سپتامبر به آنجا رفته بودند. علیرغم بازجویی هایی که صورت گرفت، الثمیری هرگونه ارتباط با هواپیماربایان را انکار کرد.

با اینحال، اطلاعات مربوط به تماس های تلفنی این مبلغ مسجد لس آنجلس با اظهاراتش در تضاد بود ولی وقتی پیشینه تماس های تلفنی اش به او ارائه شد، ضمن انکار آن گفت که برخی تلاش دارند اعتبار او را لکه دار کنند.

آن زمان بازرسان آمریکایی گزارشی را تهیه کردند و به مافوق های خود گفتند که معتقدند که الثمیری احتمالاً دروغ می گوید، اما شواهدی یافت نشد که نشان دهد الثمیری یا دیگر مقامات رسمی سعودی به توطئه حمله 11 سپتامبر کمک کرده باشند.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز سپس با اشاره به این مقدمه ادامه داد، اکنون تقریباً 15 سال از حملات نیویورک و واشنگتن گذشته است و مسئله ارتباط سعودی ها با حملات 11 سپتامبر مطرح شده است و تقاضاها برای انتشار بخش محرمانه تحقیقات 2002 کنگره درباره این حملات افزایش یافته است و این بخش که به «28 صفحه» معروف است، احتمالاً به نقش سعودی ها در این حملات اشاره کرده است.

طبق این گزارش، مقامات آمریکایی که این 28 صفحه را مطالعه کرده اند، می گویند که سوالات بی پاسخ درباره الثمیری و دو هواپیماربا همچنان جالب توجه است. اگر به اعتقاد برخی، دولت عربستان در حملات 11 سپتامبر نقش داشته است، به احتمال خیلی زیاد این نقش از طریق الثمیری بوده است.

«جان برنان» رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) اخیرا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «العربیه» تصریح کرد که گرچه از انتشار اسناد «28 صفحه» حمایت می کند، اما افراد نباید این اسناد را به عنوان شواهدی مبنی بر همدستی سعودی ها در حملات 11 سپتامبر در نظر بگیرند.

به گفته وی نتایج تحقیقات آمریکا درباره حملات 11 سپتامبر حاکی از آن است که این حملات توسط القاعده و «بن لادن» سرکرده وقت القاعده و افرادی از خانواده او انجام شده است.

نیویورک تایمز نوشت، معما از آنجایی آغاز می شود که در 15 ژانویه 2000، دو فرد سعودی وارد فرودگاه بین المللی لس آنجلس می شوند. حدود یک سال و نیم بعد، این دو نفر در میان هواپیماربایانی بودند که پرواز 77 خطوط هوایی آمریکا را به ساختمان پنتاگون کوبیدند.

طبق این گزارش، این دو نفر به جز داشتن تفکرات افراطی، هیچ مشخصه مناسب دیگری برای انجام حمله در آمریکا را نداشتند. آن ها نه زبان انگلیسی می دانستند و نه زندگی روزمره در آمریکا را تجربه کرده بودند. 

بعد از حمله 11 سپتامبر، بازرسان موفق نشدند شواهدی پیدا کنند که نشان دهد دو هواپیماربای سعودی در اولین دو هفته ای که در آمریکا بودند، در کدام منطقه اقامت داشتند و چگونه این دوران را گذرانده اند. برخی بررسی ها نشان می دهد که آن ها در مسجد ملک فهد در منطقه «کالور سیتی» به عبادت می پرداختند. این مسجد همان محلی بود که الثمیری مبلغ آن بود و احتمال می رود که این دو نفر در آپارتمانی در آن نزدیکی که در اجاره مسجد بود، مستقر شده بودند.

یک سند 2012 اف بی آی نشان می دهد که الثمیری خیلی فوری فردی را منصوب کرده بود تا از دو هواپیما ربا به نام های «الحزمی» و «المظهر» در حین اقامت در حومه لس آنجلس، مراقبت کنند و آن ها را تحت حفاظت داشته باشد.

طبق این گزارش، این دو هواپیماربا در رستورانی در نزدیکی مسجد ملک فهد غذا خورده بودند و همچنین با «عمر البیومی» روبرو شده بودند. البیومی فردی سعودی است که در لیست حقوق بگیران دولت عربستان بود و وظیفه او تحت نظر داشتن مخالفان دولت عربستان در کالیفرنیا بوده است.

با اینحال، بیومی به اف بی آی گفته بود که این دیدار کاملاً تصادفی بوده است. اما دفتر تحقیقات فدرال (اف بی آی) معتقد است که البیومی درست قبل از دیدار با هواپیماربایان در رستوران مذکور، با الثمیری در مسجد ملک فهد دیدار داشته و بازرسان احتمال می دهند که ممکن است الثمیری این دیدار را ترتیب داده باشد.

طبق این گزارش، در آن زمان الثمیری بخشی از شبکه نمایندگان وزارت امور اسلامی عربستان بود که وظیفه تأمین بودجه ساخت مساجد، آموزش روحانیون و جذب افراد به وهابیت را برعهده داشت.

بازجویی های بازرسان آمریکایی در سال 2004 از الثمیری نشان می دهد که ظاهراً این مبلغ مسجد سعودی ها درباره ارتباطاتی که با بیومی داشته است، دروغ گفته است. او هرگونه ارتباط با بیومی را رد کرده، این در حالی است که اطلاعات مربوط به تماس های تلفنی اش نشان می دهد که ظرف دو سال 21 تماس تلفنی با یکدیگر داشته اند.

نیویورک تایمز نوشت، بیومی که در آن زمان 42 سال داشت، به دو هواپیماربای سعودی کمک کرده بود تا در «سن دیگو» اسکان داشته باشند. این دو نفر در ساختمان آپارتمانی که خودش زندگی می کرد، اسکان داشتند. البیومی قرارداد اجاره را امضا کرد و مبلغ سپرده امنیتی و اجاره ماه اول آنها را پرداخت کرد.

«ریچارد لمبرت» یکی از مقامات سابق اف بی آی در سن دیگو اعلام کرده است که بعید می داند که کمک به این دو هواپیماربا کاملاً به صورت تصادفی بوده باشد.

وی در اینباره توضیح داد: «مجبورم که به این مسئله باور داشته باشم که اقداماتی برای محافظت و تغذیه این افراد بعد از ورود (به آمریکا) ترتیب داده شده بود. آن ها چندان حرفه ای نبودند. آنها نمی توانستند به زبان انگلیسی صحبت کنند. آن ها برای اسکان و آمادگی های لازم به کمک نیاز داشتند».

طبق گزارش نیویورک تایمز، ارتباط میان الثمیری و بیومی مسئله ای است که بازرسان بسیار به آن مظنون هستند و به صورت اسرارآمیز باقی مانده است.

سنا آمریکا ماه گذشته میلادی، به اتفاق آراء لایحه ای را به تصویب درآورد که پیگرد دولت عربستان برای هرگونه نقش در حملات تروریستی را ساده تر می کرد و مجلس نمایندگان آمریکا نیز احتمالاً هفته آینده، لایحه مشابهی را به تصویب درآورد.

طبق این گزارش، در بیانیه ای در ماه آوریل، «توماس اس کان» و «لی همیلتون»، رؤسای مشترک کمیسیون 11 سپتامبر، تأکید کردند که تمامی مسائل مربوط به نقش احتمالی عربستان در حمله 11 سپتامبر را جدی می گیرند و در نتیجه آن اسناد 28 صفحه تهیه شد.

این دو نفر اعلام کردند، در حالیکه کمیسیون 11 سپتامبر هیچ شواهدی مبنی بر کمک الثمیری به هواپیماربایان پیدا نکردند، اما الثمیری همچنان «فردی است که در این پرونده بسیار مورد توجه است».

گزارش نهایی این کمیسیون اعلام کرد: «ما هیچ شواهدی پیدا نکردیم که نشان دهد دولت عربستان بعنوان یک نهاد یا یک مقام رسمی عربستان شخصاً بودجه القاعده را تأمین کرده است»

اما امروز، برخی کارکنان و اعضای کمیسیون اشاره کرده اند که لحن این گزارش احتمال کمک مقامات پایین رتبه تر سعودی به هواپیماربایان را رد نکرده و ضمنا در زمان نوشتن گزارش آن ها تحت فشار زمان قرار داشته اند. 

طبق این گزارش، روادید الثمیری در سال 2003، لغو شد زیرا مقامات آمریکایی معتقد بودند که او یک مبلغ افراطی است. وقتی قصد داشت از سفری که به عربستان داشت به لس آنجلس بازگردد، به مدت دو روز بازداشت و به عربستان بازگردانده شد. با اینحال آن شب در سال 2004 به بازجویان گفته بود که هرگز آگاهانه به تروریست ها کمک نکرده است.

دو بازپرس کمیسیون 11 سپتامبر که الثمیری را مورد بازجویی قرار دادند، در گزارش خود از این بازجویی اعلام کردند: «او گفته است که همیشه و به ویژه از 11 سپتامبر (2001) پیام صلح را هم در آمریکا و هم در عربستان رواج می داده است. او گفت که خواستار همکاری با آمریکا و دولت عربستان است زیرا تروریسم به همه آسیب وارد می کند».

کلید واژه ها: الثمیری 11 سپتامبر دولت عربستان حملات 11 سپتامبر بیومی لس آنجلس هواپیماربایان


نظر شما :