ناوهای جنگی انگلیس در گرمای خلیج فارس کارایی ندارند

۲۴ خرداد ۱۳۹۵ | ۲۰:۵۹ کد : ۱۹۵۹۹۴۹ سرخط اخبار

از کار افتادن سامانه های تولید نیرو و برق ناوهای گران قیمت انگلیس در خلیج فارس باعث بحث های گسترده پیرامون کارایی این جنگ افزارهای پرهزینه شده است.

به گزارش فارس، وبگاه شبکه خبری «سی ان ان» نوشت: کشتی های جنگی انگلیس که 1.4 میلیارد دلار  قیمت دارند به خاطر گرمای آب های خلیج فارس قدرت خود را از دست داده و نمی توانند از پس گرمای منطقه برآیند و دچار نقص فنی شده اند.

بنابر گزارش ها ،6 ناو شکن نمونه «45 » انگلیس به خاطر برودت بالای هوا، با قطعی برق مواجه شده و این موجب شده تا خدمه کشتی  در تاریکی کامل بشر ببرند.

به نوشته سی ان ان این نقصان موجب سرگرفتن مباحث و انتقادهایی نسبت به کارایی این ناوها از یک سو و توجیه سازندگان آن شده است.

 در همین زمینه یک سخنگوی وزارت دفاع انگلیس در گفت وگو با سی. ان .ان گفت ضمن رد ضمنی این مسئله گفت: «ناو شکن نوع 45 برای عملیات در تمامی جهان از محیط های نیمه قطبی تا مناطق بسیار گرم طراحی شده و به طور موثر قادر به انجام عملیات در خلیج  و اقیانوس اطلس جنوبی در تمام سال است.»

نمایی از ناو شکن انگلیس

اما «داگلاس چپمن »نماینده حزب «اسکاتیش پارتی» مجلس انگلیس با شگفتی در این زمینه گفت: « کاملا گیج و مبهوت شده ام.  این ناو سرمایه 1 میلیارد پوندی است که شما در منطقه جنگی قرار داده ا ید و اینک با وجود مشکل ایجاد شده در سامانه  قدرت این ناو نمی توانید نسبت به زنده بودن خدمه آن اطمینان حاصل کنید. من کاملا گیج شده ام.»

سی ان ان نوشت: شرکای غربی انگلیس بدین کشور در زمینه تاخیر ایجاد شده برای مشارکت در ماموریت های نظامی هشدار داده اند و گفته اند که انگلیس را در انجام وظایف محوله در وضعیت به شدت نامساعد خواهد گذاشت.

ناو شکن نمونه 45انگلیس که در خلیج فارس حضور دارد ، گرانقیمت ترین جنگ افزار دریایی انگلیس به حساب می آید.

انگلیس همچنین کار ساخت یک پایگاه دریایی را از اول نوامبر سال جاری در بحرین آغاز کرده که قرار است نخستین پایگاه نظامی دائم این کشور غرب آسیا در چهار دهه اخیر باشد. هدف از ساخت این پایگاه از سوی انگلیس تاثیرگذاری بیشتر در تحولات خلیج فارس، افزایش همکاری با متحدان برای حفظ ثبات و امنیت منطقه اعلام شده است.

در عین حال روزنامه انگلیسی «گاردین» به طور ضمنی ترس از پیروزی قیام مردمی بحرین را دلیل انعقاد این قرارداد نظامی ـ امنیتی بین دو پادشاهی انگلیس و بحرین اعلام کرد و به نوعی برنامه محرمانه میان پنتاگون و کاخ سفید صحه گذاشت.

گاردین یک روز پس از انعقاد قرارداد مزبور نوشته بود: هراس از ایران و ناآرامی های منطقه دلایل اصلی اتخاذ تصمیم ساخت پایگاه دریایی جدید در بحرین است.

کلید واژه ها: بحرین


( ۱ )

نظر شما :