انتقاد وزیر امور خارجه مصر از جامعه جهانی

تمرکز بیش از اندازه بر بشار سوریه را نابود کرد

۲۲ بهمن ۱۳۹۴ | ۱۲:۳۰ کد : ۱۹۵۶۳۵۲ اخبار اصلی خاورمیانه
سامح شکری از نگاه‌های جامعه جهانی به سوریه انتقاد کرد و گفت که وضعیت آشفته فعلی سوریه به دلیل تمرکز بیش از اندازه جامعه جهانی به کنار زدن بشار اسد از قدرت به وجود آمده است.
تمرکز بیش از اندازه بر بشار سوریه را نابود کرد

دیپلماسی ایرانی: سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر که به واشنگتن سفر کرده است در گفت وگو با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه واشنگتن پست که از او درباره رویکرد مصر در برابر بحران سوریه پرسیده بود، از نگاه های جامعه جهانی به سوریه انتقاد کرد و گفت که وضعیت آشفته فعلی سوریه به دلیل تمرکز بیش از اندازه جامعه جهانی به کنار زدن بشار اسد از قدرت به وجود آمده است.

به گزارش روزنامه الاهرام، چاپ قاهره وی همچنین تاکید کرد که کار مبارزه با داعش در لیبی نباید با دخالت خارجی صورت بگیرد و قبل از هر چیز باید دولت وحدت ملی در این کشور تشکیل شود تا ضمن رهبری کشور به کار مبارزه با داعش بپردازد. شکری تصریح کرد، تنها در این صورت و با حمایت از دولت وحدت ملی لیبی است که جامعه جهانی می تواند با داعش مبارزه کند. وی همچنین گفت: «لازم است که ملت لیبی تصمیم های قاطعی را علیه تروریسم اتخاذ کنند تا بتوانند کمک های مطلوب را علیه تروریسم به دست آورند. بدیهی است که عملیات مبارزه با داعش را باید خود مردم لیبی رهبری کنند و خود چگونگی مبارزه با آن را تعریف و دنبال کنند.»

وی در خصوص اوضاع سوریه نیز گفت: «ما با دوستانمان همیشه مشورت می کنیم تا بتوانیم کار صحیح را انجام دهیم. این که این همه سال روی بشار اسد تمرکز کرده اند، هیچ دستاوردی برای ما نداشته است. پنج سال گذشته دائما بر بشار اسد تمرکز کردند و این مساله سبب شد تا سوریه به وضعیت فعلی اش برسد و تروریسم رشد کند و دامنه آن به همه جا برسد. این وضعیت قابل قبول نیست، اکنون باید بر تروریسم و مبارزه با آن تمرکز کنیم.»

اظهارات شکری در تناقض کامل با اظهارات عربستانی ها به ویژه همتای عربستانی اش عادل الجبیر است. عربستان همچنان بر کنار رفتن بشار اسد از قدرت تاکید می کند و حتی طرح حمله نظامی به سوریه به بهانه مبارزه با داعش را مطرح کرده است در حالی که مصر چندان تمایلی به ورود به چنین ماجراجویی هایی ندارد. حتی گفته می شود ارتباطاتی میان سازمان امنیت مصر با سازمان امنیت سوریه به وجود آمده و تماس هایی میان دو طرف در سطح روسای جمهور برقرار است که به هیچ وجه باب میل عربستان سعودی نیست. عربستان هفته گذشته از ورود نظامی نیروهایش به سوریه به بهانه مبارزه با داعش نیز صحبت کرد و حتی پیشنهاد داد ارتشی عربی – غربی متشکل از 150 هزار نیروی نظامی تشکیل شود تا در سوریه کار مبارزه با داعش را بر عهده بگیرد. عربستان همچنین ادعا کرد که این ارتش می تواند در عراق نیز وارد شود و به مبارزه با داعش بپردازد. در طرح پیشنهادی عربستان شمار قابل توجهی سرباز به مصر اختصاص داده شده است. ریاض در حالی این پیشنهادها را مطرح می کند که جامعه غربی و بسیاری از کشورهای عربی به هیچ وجه به دخالت نظامی در بحران سوریه تمایل ندارند و این اقدامات را ماجراجویی هایی می دانند که می تواند خاورمیانه را بیش از پیش ملتهب کند و بحران سوریه را به شدت پیچیده تر کند. در عین حال مقامات مختلف غربی و عربی به ریاض هشدار می دهند هر گونه دخالت نظامی در سوریه از جانب عربستان به مثابه بازی با آتش است چرا که نه تنها مجبور به رویارویی با نیروهای بشار اسد خواهد شد بلکه می تواند به رویارویی با ایران و روسیه نیز منجر شود.

شکری در بخش دیگری از مصاحبه خود انتقادهای جامعه غربی درباره وضعیت حقوق بشر در مصر را ناعادلانه خواند و گفت: «این انتقادها در حالی از قاهره بیان می شود که مصر از حمایت لازم برای مبارزه با تروریسم برخوردار نیست.»

وی در بخش دیگری از صحبت های خود به اقدام مجمع بین المللی اقتصاد، داووس، نیز پرداخت و از این که این مجمع نشست مقرر خود در شرم الشیخ که بنا بود در اواخر سال جاری برگزار شود را لغو کرد، به شدت انتقاد کرد.

 

تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: مبارزه با داعش


نظر شما :