بازدید از مراکز نظامی ممنوع شد
رئیس کمیته هسته ای مجلس با بیان اینکه در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای نسبت به لغو تحریم ها در روز اجرای توافق تاکید شده است گفت: دسترسی به اماکن نظامی و امنیتی حساس و غیرهسته ای، اسناد و دانشمندان ممنوع است.
ابراهیم کارخانه ای نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به تایید طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای توسط شورای نگهبان، گفت: فوریت این طرح ابتدا در اسفند ماه 93 برای مقابله با تهدیدات آمریکایی ها نسبت به تشدید تحریم ها علیه ایران با 173 رای نمایندگان به تصویب رسید.
وی افزود: در این طرح به صراحت اعلام شده بود که تمام تحریم ها باید در روز توافق لغو شود.
رئیس کمیته هسته ای مجلس ادامه داد: بعد از توافق لوزان که زیاده خواهی های آمریکایی ها بیشتر شد و در نهایت می خواستند فکت شیت ظالمانه خود را تثبیت کنند، این طرح مجددا در دستور کار کمیسیون امنیت ملی قرار گرفت و به دلیل آنکه در نظر داشتیم تمام نمایندگان و فراکسیون ها نسبت به ارائه این طرح اجماع نظر داشته باشند تهیه، تدوین و ارائه این طرح به طول انجامید و در نهایت در 26 خرداد ماه اولویت طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای با 185 رای نمایندگان تصویب شد.
کارخانه ای با بیان اینکه کلیات طرح مذکور با 199 رای نمایندگان در 31 خرداد ماه به تصویب رسید گفت: جزئیات طرح الزام دولت به حفظ دستاورد هسته ای در روز سه شنبه 2 تیرماه با 213 رای نمایندگان به تصویب رسید و شورای نگهبان هم در جلسه اخیر خود این طرح را به تایید نهایی و به قانون تبدیل کرد.
وی با اشاره به بند اول این قانون نسبت به لغو تحریم ها اظهار داشت: در بند نخست این قانون به صراحت آمده است که باید لغو تحریم ها جزء توافق باشد نه نتیجه توافق نهایی و همچنین صراحتا در این بند نسبت به لغو تمام تحریم ها در روز آغاز اجرای توافق تاکید شده است.
رئیس کمیته هسته ای مجلس با اشاره به بخش نخست بند 2 این قانون گفت: آژانس می تواند در چارچوب توافق پادمان از تاسیسات هسته ای ایران بازدید داشته باشد که این گونه بازدیدها جزو بازدیدهای متعارفی است که وجود دارد و در این بند نیز نسبت به بازدیدهای غیرمتعارف حساسیت نشان داده و آن را غیرقانونی ذکر کرده است.
کارخانه ای ادامه داد: یکی دیگر از موضوعاتی که در این بند به آن اشاره شده دسترسی به اماکن نظامی و امنیتی است که صراحتا بازرسی و دسترسی به این اماکن حساس و غیرهسته ای و دسترسی به اسناد و دانشمندان را ممنوع کرده است.
رئیس کمیته هسته ای مجلس با بیان اینکه در همین بند نسبت به رعایت شدن مصوبات شورای عالی امنیت ملی تاکید شده است، گفت: مصوبات شورای عالی امنیت ملی پس از تایید مقام معظم رهبری لازم الاجرا است.
کارخانه ای همچنین با اشاره به بند سوم از این قانون که مربوط به تحقیق و توسعه در فناوری هسته ای می شود اظهار داشت: تحقیق و توسعه ای که محدودیت زمانی برای آن وجود داشته باشد دیگر تحقیق و توسعه محسوب نمی شود بر همین اساس در این قانون هر نوع اعمال محدودیت در تحقیق و توسعه قابل پذیرش نیست.
وی با اشاره به زیاده خواهی های آمریکایی ها در جریان مذاکرات و لزوم حمایت گسترده تر از تیم مذاکره کننده ایرانی گفت: طرف غربی و به خصوص آمریکایی ها در سه محور تحریم ها، بازرسی ها و تحقیق و توسعه تیم مذاکره کننده ایرانی را تحت فشار قرار می دادند که مجلس شورای اسلامی با تبدیل قانونی کردن این سه محور به دنبال این بود تا تیم مذاکره کننده بتواند در مقابل زیاده خواهی های طرف مقابل با پشتوانه محکم تری ایستادگی کنند.
رئیس کمیته هسته ای مجلس با بیان اینکه هدف تیم مذاکره کننده ایرانی مجلس و دولت حفظ منافع جمهوری اسلامی ایران است گفت: این قانون یک نوع حمایت از تیم مذاکره کننده و برای مقابله با زیاده خواهی های آمریکایی ها است.
نظر شما :