جنگ علیه داعش بدون ایران هیچ شانسی ندارد
خبرگزاری الجزیره در یادداشتی تاکید کرد بدون حضور ایران هرگونه ترتیبات منطقه ای و راهبرد حمله برای از بین بردن گروه ها و عناصر خرابکار بدون تاثیر است.
به گزارش خبرگزاری فارس ، شبکه خبری «الجزیره » در پایگاه اینترنتی خود در آغاز این یادداشت نوشت: «حسن روحانی»، رییس جمهور ایران در اجلاس پیمان شانگهای در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان اعلام کرد؛ ساده انگاری است که بتوان تصور نمود با حمله هوایی مشکل بغرنج تروریست در منطقه از بین برده شود.
بدون شک روسای جمهور ایران، روسیه، و چین در زمینه سخنان اخیر باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا در 11 سپتامبر و وعده حمله هوایی به سوریه و علیه داعش به بحث پرداختند.
اوباما در سخنان خود گفته که نمی تواند بر حکومت بشار اسد تکیه کند اما وی قطعا نصایح کارشناسان ارشد نظامی چون «لرد ریچاردز»، وزیر دفاع سابق انگلیس را نادیده انگاشته است.
در همین رابطه وی عنوان داشته بود که شرایط استثنایی امنیت جهانی نیاز به یک نقشه بزرگ و راهبردی برای مقابله با خرابکاران دارد و ایران و روسیه تنها کشورهایی هستند که در سوریه و حکومت اسد نفوذ دارند.
در ادامه این یادداشت آمده است: از دیگر موارد مهم منطقه ای در مورد ایران و دلیل بر حضور این کشور در صحنه باید به کاسته شدن از تنش موجود بین ایران و عربستان اشاره داشت که به دلایل تهدید داعش در اشغال شهرهای مقدس چون نجف، کربلا، مکه و مدینه این 2 کشور فهمیده اند که ا یک دشمن مشترک دارند بنابر این مجبور به پذیرش همکاری محدود شده اند.
در بخش دیگر این یادداشت آمده است: هنوز فرصت وجود دارد تا همکاری محدودی هم در وین و هم طی 2 هفته باقی مانده تا مذاکرات هسته ای در نیویورک بین ایران و گروه 1+5 و نیز «کاترین آشتون»، رییس دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا در زمینه ترتیبات امنیتی منطقه صورت بگیرد.
باید گفت که با توجه به وضعیت اضطراری امنیتی منافع کشورهای خاورمیانه و کشورهای غربی با هم پیوند خورده است.
در انتهای این یادداشت آمده است: همگرایی منافع ملی و جهانی موجب بازنگری در ساختار و روش های همکاری های بین المللی خواهد شد ولی در سخنان اخیر اوباما در زمینه حمله علیه داعش هر چند که وی متعهد به اجرای حمله شد ولی این سخنان چیزی جز شکست نبوده خواه راهبرد او و شرکای فعلی او بتوانند به اوباما و تعهدش در نبرد علیه داعش پیش از اتمام سمتش کمک کنند و یا این که ه سئوالی مبهم را بر جا بگذارد.
نظر شما :