تمدید مذاکرات نشانه شکست اوباما است
واشنگتن پست در گزارشی نوشت که تمدید توافق موقت و تعهد به آزادسازی 8/2میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده ایران، نشان دهنده شکست اوباما در دنبال کردن راهکار دیپلماتیک و ضعیف نمودن اهرم تحریم و تهدید به حمله نظامی است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه آمریکایی واشنگتن پست، اعلام خبر تمدید مذاکرات هسته ای ایران، به همراه کاهش تحریم های نفتی و پتروشیمی علیه این کشور با انتقادات گسترده ای رو به رو شده است.
« میخائیل ماکوفسکی» مدیر عامل موسسه صهیونیستی امور امنیت ملی مدعی شده است که تمدید توافق موقت با ایران و تعهد به آزادسازی8/2میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده ایران، نشان دهنده شکست اوباما در دنبال کردن راهکار دیپلماتیک و ضعیف نمودن اهرم تحریم و تهدید به حمله نظامی علیه ایران است. وی معتقد است عملکرد اوباما با کاهش فشارها بر ایران، آمریکا را از هدف اصلی آن دور می کند. ماکوفسکی مدعی شده است که هم اکنون کنگره باید وارد عمل گشته و با افزایش تحریم ها علیه ایران از یک سوی و کمک به تقویت توانمندی نظامی رژیم صهیونیستی از سوی دیگر، ایران را تحت فشار قرار داده و نفوذ آمریکا را در جریان مذاکرات بالا ببرد.
واشنگتن پست اشاره کرده است که بسیاری دیگر از تحلیل گران نیز با این رویکرد موافقند. «الیوت آبرامز» مشاور سابق امنیت ملی اوباما نیز معتقد است که در زمان حساس کنونی کنگره باید وارد عمل شده و با افزایش تحریم ها علیه ایران، زمینه را برای دستیابی به توافق مطلوب در 4 ماه آتی فراهم کند.
«گری سامور» نماینده سابق اوباما در امور کنترل تسلیحات کشتار جمعی نیز منافع اقتصادی که هم اکنون ایران از آن بهره مند شده است را بیشتر از آن چیزی می داند که در توافق موقت مورد پذیرش واقع شده بود. وی مدعی شده است که شرایط اقتصادی ایران علی رغم وجود مشکلات، روند بهبود خود را آغاز کرد است و انزوای دیپلماتیک ایران شکسته است.
سامور مدعیست که تمدید مدت زمان مذاکرات نشان دهنده شکاف عمیقی است که در میان طرفین مذاکره در موضوعات اساسی ، نظیر تعداد سانتریفیوژهای ایران وجود دارد. اگر تعداد سانتریفیوژهای ایران در حد فعلی باقی بماند، مدت زمان گریز هسته ای ایران صرفا چند ماه خواهد بود. مقامات ایران نشان داده اند که حاضر نیستند توانمندی غنی سازی خود را محدود کنند و این نکته قابل قبول نیست. در صورت پافشاری ایران بر حفظ زیرساخت های هسته ای خود و حفظ برنامه هسته ای خود در سطح صنعتی، راهکار دیپلماتیک توان بالقوه خود را برای حل مشکل از دست می دهد.
وی از سران گروه 5+1 خواسته است که درهای ایران را به روی تجارت بین الملل همچنان بسته نگاه داشته و از اعمال کامل تحریم های موجود اطمینان حاصل نمایند.
این مهم که دو تن از مشاوران سابق رئیس جمهور هم اکنون عملکرد وی را در مواجهه با ایران زیر سوال برده و در کنار سایر منتقدین می ایستند، جای تامل دارد. کاخ سفید کسانی را که خواستار تشدید تحریم ها علیه ایران شده اند «دلالان جنگ» خوانده است. با این حال اوباما با متهم کردن منتقدان کاری از پیش نمی برد و باید سعی کند این نکته را درک نماید که عدم افزایش فشار بر ایران احتمال توافق را کمتر می کند.
بنظر می رسد اوباما به آنچه تحلیلگران، مشاوران سابق وی، سران عرب و ومقامات رژیم صهیونیستی می گویند توجهی ندارد. در دوران ریاست جمهوری اوباما بارها مشاهده شده است که اوباما در شرایط سخت مقاومت نمی کند.
تنها امیدی که باقی مانده است اینست که با به قدرت رسیدن اکثریت جمهوری خواهان در سنا و افزایش تحریم ها علیه ایران، توام با تهدیداتی که تل آویو علیه ایران اعمال خواهد کرد، بتوانیم جلو ایران را بگیریم.
نظر شما :