هدف قاهره از رابطه با تهران چیست؟

درآمد 250 میلیون دلاری از 200 هزار گردشگر ایرانی

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۲ | ۲۱:۴۱ کد : ۱۹۱۵۸۳۷ اخبار اصلی اقتصاد و انرژی خاورمیانه
مصر باید سهمی از این منبع درآمد داشته باشد. البته سایت های گردشگری شیعیان در برنامه سفر گردشگران ایرانی قرار نخواهد داشت. ما در مورد توریسم مذهبی ایرانیان در مصر صحبت نمی کنیم. بلکه موضوع بازدید ایرانیایان از اهرام ثلاثه و سواحل شرم الشیخ است.
درآمد 250 میلیون دلاری از 200 هزار گردشگر ایرانی

دیپلماسی ایرانی: هنوز یک ماه از مخالفت قاهره با حضور گردشگران ایرانی در مصر نگذشته که وزیر گردشگری این کشور می گوید منتظر 200 هزار ایرانی است که با سفر توریستی به مصر درآمدی 250 میلیون دلاری نصیب دولت محمد مرسی کنند.

مخالفت قاهره با سفر گردشگران ایرانی یک ماه پیش و به دنبال اعتراض گروه های سلفی انجام شد. هرچند که هم هشام زعزوع و هم مرسی صدور دستوری مبنی بر جلوگیری از سفر ایرانیان به مصر را تکذیب می کنند اما بنا بر قانونی که هنوز به طور رسمی مشخص نشده چه نهاد یا مقامی آن را نوشته، گردشگران ایرانی نمی توانند تا اواخر خرداد به مصر بروند. این در حالی است که گردشگران ایرانی برای نخستین بار اوایل سال جاری، پس از 34 سال تعلیق روابط و به دنبال ابراز تمایل مکرر تهران برای احیای روابط با قاهره، به مصر سفر کردند. این سفر در شرایطی انجام شد که ایران اعلام کرد به طور یکجانبه قانون لغو روادید را در مورد مصری ها اجرا می کند.

وزیر گردشگری این کشور می گوید منتظر 200 هزار ایرانی است که با سفر توریستی به مصر درآمدی 250 میلیون دلاری نصیب دولت محمد مرسی کنند.

به هر ترتیب با نهایی شدن سفر گروهی از گردشگران ایرانی به مصر، گروه های سلفی علیه آن واکنش نشان دادند و در نهایت همزمان با سفر این گروه به مصر، به دفتر حافظ منافع ایران در قاهره حمله کردند. به دنبال این اقدام منابع خبری اعلام کردند فعلا سفر گردشگران ایرانی به حال تعلیق درمی آید تا بررسی های دوباره ای انجام شود.

گزارش ها حاکی از آن است که گروه های تندرو و سلفی از نفوذ تفکر شیعه در مصر ابراز نگرانی کرده و ادعا می کنند ایرانیان می توانند با سفر به مصر این روند را شتاب ببخشند.

این در حالی است که هشام زعزوع، وزیر گردشگری مصر در جریان یک کنفرانس خبری در دوبی که در حاشیه برگزاری نمایشگاه بازار سفر عربی، گفت: ما می خواهیم 200 هزار گردشگر ایرانی را جذب کنیم و از این راه درآمدی چند صد میلیون دلاری داشته باشیم.

زعزوع در حالی این اظهارات را مطرح کرد که در امارات متحده عربی حضور داشت. کشوری که به همراه عربستان سعودی، آشکارا نسبت به از سرگیری روابط تهران – قاهره ابراز نگرانی می کند. در همین راستا، محمد مرسی، رئیس جمهور مصر بارها به دوستان عرب خود اطمینان داده که رابطه با ایران علیه هیچ کشوری نیست، اما همسایگان عرب مصر همچنان علیه گام برداشتن مرسی به سوی جمهوری اسلامی موضع گیری می کنند.

به گزارش گلف نیوز، وزیر گردشگری مصر در مورد طرحی که برای سفر گردشگران ایرانی دارد، گفت: مصر باید سهمی از این منبع درآمد داشته باشد. البته سایت های گردشگری شیعیان در برنامه سفر گردشگران ایرانی قرار نخواهد داشت. ما در مورد توریسم مذهبی ایرانیان در مصر صحبت نمی کنیم. بلکه موضوع بازدید ایرانیایان از اهرام ثلاثه و سواحل شرم الشیخ است.

به این ترتیب به نظر می رسد مصر نیز می خواهد مانند دوبی از منافع همکاری اقتصادی با ایران بهره ببرد اما این همکاری اقتصادی لزوما به معنی عادی سازی یا نزدیکی روابط دیپلماتیک نخواهد بود.حال باید دید که زعزوع و همفکرانش چگونه می توانند صداهای مخالف رابطه گردشگری با ایران را قانع کنند. زعزوع در این زمینه اظهار داشت: پرونده گردشگران ایرانی بسته نشده و ما ارتباط ها را ادامه می دهیم.

تحریریه دیپلماسی ایرانی / 10

کلید واژه ها: مصر گردشگران ایرانی روابط ایران و مصر


نظر شما :