تازه ترین اظهارات مادر مظنونان حادثه بوستون

۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ | ۰۴:۱۳ کد : ۱۹۱۵۱۷۹ سرخط اخبار

مادر مظنونان انفجارهای بوستون که چچنی تبار هستند گفت پسر بزرگش به مدت دست کم سه سال زیر نظر پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) بوده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، زبیده تسارنایف در گفتگو با شبکه تلویزیونی انگلیس زبان راشاتودی گفت پسرش بیگناه و اتهامات مطرح شده علیه او ساختگی است.
تیمورلنگ تسارنایف (26 ساله) در تبادل آتش با نیروهای پلیس آمریکا کشته شد و برادر کوچکترش جوهر پس از یک روز جستجو و تعقیب بازداشت شد. مادر این دو نفر گفت، او (تیمورلنگ) به مدت سه یا پنج سال زیر نظر پلیس فدرال آمریکا بود.
وی در مصاحبه ای که در شهر مخاچ قلعه جمهوری داغستان روسیه ضبط شده است افزود، آنها می دانستند پسرم چه کار می کند و می دانستند او به کدام سایت ها در شبکه اینترنت سر می زند.
مادر این مظنونان نیز مانند پدر آنها تاکید کرد گمان می کند اتهامات علیه فرزندانش ساختگی است. این پدر و مادر در دو مصاحبه جداگانه گفتند پلیس فدرال آمریکا این واقعیت را پنهان نکرده است که دست کم یکی از دو برادر مظنون زیر نظر بودند.
انزور تسارنایف به شبکه یک روسیه گفته بود: «فکر نمی کنم که پسران من اقدامی تروریستی را طراحی و اجرا کرده باشند زیرا آنها می دانستند که دستگاه های امنیتی آمریکا آنها را زیر نظر دارند». وی افزود، آنها (نیروهای امنیتی) به فرزندم گفتند ما می دانیم چه می خوری و در اینترنت چه می خوانی.
انزور تسارنایف نگفت که چگونه افسران امنیتی با پسرش تماس گرفته اند.
مادر مظنونان نیز در مصاحبه با راشاتودی گفت افسران اف بی آی در زمانی که او در آمریکا زندگی می کرد به منزلش مراجعه کرده و به او گفته اند تیمورلنگ واقعا فرماندهی تندرو بوده است و از او می ترسند.
این مادر افزود، من به عنوان مادر چیزی جز این نمی توانم بگویم که صد درصد اطمینان دارم این اتهام ساختگی است.
وی همچنین به توجه دستگاه های امنیتی به سایت های اینترنتی که تیمورلنگ به آنها مراجعه می کرد اشاره کرد.
مسئولان دولتی در آمریکا می گویند دو برادر مظنون زیر نظر نبوده ند ولی اف بی آی روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد در سال 2011 به درخواست دولتی بیگانه از تیمورلنگ بازجویی کرده است. اف بی آی افزود این پرونده بسته شد زیرا بازجویی ها از تیمورلنگ و اعضای خانواده اش نشان دهنده هیچ گونه فعالیت تروریستی داخلی یا خارجی نبود. این بیانیه اف بی آی نخستین نشانه از این بود که خانواده تسارنایف بعد از مهاجرت به آمریکا از داغستان در ده سال پیش توجه مسئولان امنیتی را به خود جلب کرده بود. معلوم نیست چه زمانی انزور تسارنایف و همسرش آمریکا را ترک کرده اند.

کلید واژه ها: آمریکا تسارنایف مادر تیمورلنگ اف بی آی بی آی پلیس اف بی


نظر شما :