نشست فوقالعاده اتحادیه عرب بر سر سوریه
معاون دبیرکل اتحادیه عرب اعلام کرد که این اتحادیه امروز (یکشنبه) به منظور بررسی پرونده آوارگان سوری در کشورهای همجوار، نشست فوق العاده ای را در سطح وزیران خارجه برگزار می کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، احمد بن حلی، معاون دبیرکل اتحادیه عرب اعلام کرد که این اتحادیه امروز نشستی فوق العاده را در قاهره، پایتخت مصر برگزار می کند.
وی افزود: در این نشست که در سطح وزیران خارجه کشورهای عربی برگزار خواهد شد حاضران در خصوص اوضاع آوارگان سوری در کشورهای همجوار سوریه از جمله لبنان، اردن، عراق و ترکیه گفت وگو خواهند کرد.
بنا به گزارش خبرگزاری آناتولی، نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب نیز وزیران خارجه کشورهای عرب را در جریان اوضاع بحرانی سوریه و آخرین تحولات این کشور به ویژه تلاش های اخضر الابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب و ارتباطاتی که العربی با گروه های ذی ربط در سطح منطقه ای و بین المللی انجام داده، قرار خواهد داد.
این نشست بنا به درخواست لبنان برای بررسی وضعیت آوارگان و راه های کمک رسانی به آوارگان سوری در لبنان برگزار می شود.
این در حالی است که بنا به گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل در امور آوارگان تعداد آوارگان سوری که وارد کشورهای همجوار سوریه شده اند به 612 هزار تن رسیده که بخش اعظم این تعداد در لبنان به سر می برند.
همچنین دولت روسیه نیز با صدور بیانیه ای آغاز روند انتقال سیاسی در سوریه را خواستار شد.
در این بیانیه که پس از توافق آمریکا و روسیه درباره روند انتقالی سوریه و دولتی انتقالی با بهره مندی از اختیارات کامل صادر شد، وزارت خارجه روسیه با تاکید بر مخالفتش با هرگونه مداخله کشورهای خارجی در امور داخلی سوریه بر لزوم آغاز روند انتقال سیاسی در سوریه تاکید کرد.
این وزارتخانه در بیانیه خود اعلام کرد: به عقیده ما اولویت اصلی در سوریه متوقف کردن فوری اقدامات خشونت آمیز و خونریزی ها و اعزام کمک های انسانی به مردم سوریه از جمله آوارگان سوری است.
این وزارتخانه همچنین تاکید کرد: ما خواهان آغاز روند انتقال سیاسی در سوریه بدون مداخله کشورهای خارجی هستیم.
همچنین در این بیانیه که توسط سایت شبکه خبری روسیه الیوم منتشر شد، دولت روسیه حمایت کامل خود از اخضر الابراهیمی را اعلام کرده است.
در این بیانیه تاکید شده که روسیه با برکناری بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه از قدرت به عنوان پیش شرط توافق برای خروج از بحران سوریه مخالف است.
در این بیانیه تاکید شده ما معتقدیم بیانیه نشست ژنو که حاضران بر آن توافق کردند همچنان به عنوان اساس راهکاری برای خروج از بحران سوریه مطلوب است و هیچ جایگزین دیگری برای آن وجود ندارد چرا که به عقیده ما اولویت اصلی پایان دادن فوری خشونت ها و ارسال کمک های انسانی به آوارگان سوری است.
وزارت خارجه روسیه در این بیانیه تاکید کرد: ما همچنان بر این مساله پافشاری می کنیم که ملت سوریه خودشان باید درباره آینده سوریه و بدون دخالت کشورهای خارجی یا تحمیل طرح های آماده به دست کشورهای خارجی تصمیم گیری کنند.
این وزارتخانه همچنین خاطرنشان کرد: روسیه حمایت کامل خود را از الابراهیمی و ماموریتش در سوریه اعلام می کند.
در همین حال ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تاکید بر نگرانی کشورش درباره گزارش های موجود از دستیابی سوریه به مقادیری از اورانیوم گفت: ما می دانیم چنین گزارش های وجود دارد و همکاری خود را با آژانس بین المللی انرژی اتمی را ادامه خواهیم داد و نظام سوریه را مسئول در اختیار داشتن چنین زرادخانه هایی می دانیم.
همزمان با این مساله وزارت خارجه سوئیس نیز رسما اعلام کرد: سوئیس فردا نامه ای را به شورای امنیت ارسال خواهد کرد که در این نامه 52 کشور جهان با امضای خود، خواهان ارجاع پرونده سوریه به دادگاه کیفری بین المللی شده اند.
از سوی دیگر، عفو بین الملل نیز اعلام کرد، هر دولت انتقالی در سوریه باید مساله حمایت از اقلیت ها را در اولویت خود قرار دهد.
این سازمان در بیانیه خود که در پایان نشستی بین المللی در انگلیس و تحت عنوان "برنامه ریزی برای دوران بعد از بشار اسد" صادر شد، اعلام کرد: رهبران مخالف و کارشناسان امور سوریه از سراسر جهان که مذاکراتی را درباره سوریه انجام داده اند بر قرار دادن مساله حقوق بشر جزو اولویت های همه طرح هایشان در آینده سوریه تاکید کردند.
این سازمان در ادامه خاطرنشان کرد: اقلیت های سوریه هر روز با خطر روز افزون اقدامات ناقض حقوق بشر از طریق نیروهای مخالف مسلح در سوریه روبه رو هستند.
آن هاریسون، معاون مدیر برنامه های خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بین الملل گفت: زمانی که درگیری ها در سوریه به پایان برسد باید کسانی که قدرت را در دوره انتقالی بر عهده می گیرند قوانین حقوق بشر را جزو اولویت های سیاست هایشان قرار دهند و از اقلیت ها و امنیت آنها حمایت کنند.
وی تاکید کرد: برای پایان دادن به درگیری های طایفه ای و حمایت از اقلیت ها در آینده سوریه باید اقدامی بین المللی و فوری صورت گیرد.
علاوه بر این وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد که این کشور طی سال 2012 میلادی بالغ بر 210 میلیون دلار به سوریه کمک انسانی کرده است.
این وزارتخانه در بیانیه خود تاکید کرد: این کمک ها شامل کمک های غذایی، پزشکی و امدادرسانی در فصل زمستان به میلیون ها تن در نواحی مختلف سوریه است.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز در گزارشی اعلام کرد: 855 فلسطینی به دلیل درگیری های سوریه جان خود را از دست داده اند.
در این گزارش که توسط خبرگزاری شینهوا چین، منتشر شد، آمده است: بیش از 20 هزار تن از آوارگان فلسطینی از آغاز درگیری های سوریه به لبنان گریخته اند.
در این گزارش همچنین تاکید شده: اردوگاه های آوارگان فلسطینی در سوریه تا ماه ژوئیه سال 2012 از درگیری های سوریه دور نگه داشته شد اما به رغم این مساله و پس از 16 ماه درگیری تعداد کشته شدگان فلسطینی در این ماه ها به 81 تن رسید.
بر اساس این گزارش پس از حملات هوایی اخیر به اردوگاه آوارگان یرموک در جنوب دمشق تعداد کشته شدگان فلسطینی طی شش ماه به 855 تن رسیده است.
در سوریه حدود 10 اردوگاه برای آوارگان فلسطینی وجود دارد که بزرگترین آنها اردوگاه الیرموک در جنوب دمشق است.
از سوی دیگر یکی از جریان های مخالف سوری موسوم به جریان تغییر ملی از اخضر الابراهیمی خواست تا از سمت خود استعفا دهد.
این گروه مخالف با بیان اینکه ماموریت الابراهیمی هیچ نتیجه و فایده ای را برای سوریه به دنبال نداشته، وی را به استعفا از ماموریتش فراخواند.
این گروه مخالف همچنین تاکید کرد: باید گفت ماموریت الابراهیمی نه تنها نتیجه ای برای سوریه نداشته بلکه زمینه را برای نظام سوریه فراهم کرده است. هیچ امیدی به روند سیاسی که الابراهیمی برای آن تلاش می کند، نیست چراکه این طرح مرده به دنیا آمد و امکان مشارکت نظام سوریه در روند سیاسی غیرممکن است.
نظر شما :