جنگ روانی غرب ادامه دارد

برگزاری مانور مین روبی آمریکا و 20 متحد بین المللی

۲۹ تیر ۱۳۹۱ | ۰۰:۰۹ کد : ۱۹۰۴۳۱۳ اخبار اصلی
در حالی که تنش آفرینی های غرب در منطقه بر سر برنامه های هسته ای ایران رو به افزایش است، آمریکا و 20 متحدش قصد دارند در ماه سپتامبر یک مانور مین روبی در خاورمیانه برگزار کنند.
برگزاری مانور مین روبی آمریکا و 20 متحد بین المللی
دیپلماسی ایرانی: در حالی که تنش آفرینی های غرب  در منطقه بر سر برنامه های هسته ای ایران رو به افزایش است، آمریکا و 20 متحدش قصد دارند در ماه سپتامبر یک مانور مین روبی در خاورمیانه برگزار کنند. طرح های این مانور هفته گذشته تکمیل شده و هدف از آن حذف تهدید مین ها در آب های استراتژیک بین المللی در خاورمیانه، دریای سرخ، خلیج عدن ، خلیج عمان و خلیج فارس است.

این در حالی است که مقامات ایرانی اخیرا بارها تهدید بستن تنگه هرمز را مطرح کرده اند. تنگه ای که یک پنجم نفت صادراتی جهان از آن عبور می کند.به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، هدف از این مانور نظامی آمریکا و متحدانش مقابله با درگیری نظامی احتمالی بین رژیم صهیونیستی و ایران است. این در حالی است که میت را منی و باراک اوباما، که برای انتخابات ریاست جمهوری 6 نوامبر در آمریکا کاندید هستند بر سر حمایت از مواضع رژیم اسرائیل ، متحد قدیمی آمریکا دچار اختلاف نظر هستند. همچنین رامنی در تاریخ 29 جولای به اورشلیم سفر خواهد کرد.

جیمز ماتیس، فرمانده ستاد مرکزی در فلوریدا می گوید از 40 مانور نظامی دو جانبه و چند جانبه ای که در سال جاری برگزار می شود، این مانور مین روبی یک همکاری گسترده است که بین شرکای بین المللی در خارج و داخل منطقه با منافع اقتصادی و امنیتی مشترک ، انجام می شود. وی در ادامه خاطرنشان کرد این مانور نظامی با تقویت بیشتر روابط شرکای بین المللی خاتمه می یابد.

این در حالی است که مین های موجود در بستر تنگه هرمز می توانند در ترافیک تانکری این منطقه اختلال ایجاد کند مگر اینکه این مواد منفجره از بستر دریا حذف شوند. از سوی دیگر این مین ها می توانند هزینه شرکت های بیمه برای ارائه خدمات بیمه به تانکر های نفتی را افزایش دهد که در نهایت به افزایش بهای نفت می انجامد.

مقامات آمریکایی ادعا می کنند  تعداد مین هایی که ایران تا سال 2008 در بستر تنگه هرمز کارگذاشته به 5 هزار عدد می رسد. این در حالی است که تعداد این مین ها در سال های 1980 و جنگ ایران و عراق حدود هزار عدد بود.

به گزارش بلومبرگ، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین، در 23 ژوئن 4 دستگاه مین روب دیگر را به ناوگان مین روب های خود در خلیج فارس اضافه کرده است. از سوی دیگر برخی تجهیزات شناسایی مین نیز در اختیار ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا قرار گرفته است. تجهیزات شناسایی لیزری، حسگر های زیر آب و هواپیماهای جاسوسی بدون سرنشین از دیگر تجهیزاتی است که در اختیار نیرو های آمریکایی مستقر در منطقه قرار گرفته است.

ترجمه: دیپلماسی ایرانی/ 10

 

 


نظر شما :