اصرارهای تل آویو ادامه دارد

حمله به ایران شرط آشتی با فلسطینی‌ها

۲۶ آذر ۱۳۹۰ | ۱۲:۳۸ کد : ۱۸۸۶۲ اخبار اصلی
این روزها اعراب از خود می پرسند که مواضع ایالات متحده امریکا پس از آن که مشخص شد اخوان المسلمین قدرتمندترین حزب در مصر است و حرف اول را در سیاست می زند، چیست؟
حمله به ایران شرط آشتی با فلسطینی‌ها
دیپلماسی ایرانی: این روزها اعراب از خود می پرسند که مواضع ایالات متحده امریکا پس از آن که مشخص شد اخوان المسلمین قدرتمندترین حزب در مصر است و حرف اول را در سیاست می زند، چیست؟

در پاسخ به این سوال یک کارشناس امریکایی که مواضع کشورش را در برابر جامعه عربی و مسلمانان به دقت پیگیری می کند، می گوید: ایالات متحده امریکا در موضع رهبری مصر نیست از این رو از نتایج مرحله اول انتخابات قانون گذاری در این کشور نیز شوکه نشده است.

او همچنین می گوید: حزب عدالت و توسعه ترکیه نقش واسطه را میان واشنگتن با اخوان ایفا کرد. بدین ترتیب که به طور مرتب میان جریان های سیاسی به طور مستقیم ارتباط برقرار کرد اگر چه در گذشته این نیز ارتباطات بوده و هیچ گاه قطع نشده است. البته برخی مواقع قطع شد یا بسیار کاهش یافت ولی این دوران هیچ گاه مستمر نبوده است.

این کارشناس همچنین می گوید: اخوان به واشنگتن از طریق آنکارا قضایای مختلفی را مطرح کرد و به اطلاع آنها رساند. اول از همه به آنها گفت که دولتی دینی در مصر مشابه جمهوری اسلامی ایران روی کار نخواهد آمد. ثانیا، مصر به معاهدات خود با جامعه جهانی احترام خواهد گذاشت و به همه التزامات بین المللی اش از جمله پیمان صلح با اسرائیل پایبند خواهد بود. ثالثا، اخوان آمادگی دارد جلوی پیشروی جریان های اسلامی تندرو را بگیرد به ویژه که در انتخابات اخیر مصر نیز توانستند رای بالایی کسب کنند. رابعا، شورای عالی نظامی نیروهای مسلح حاکم در مصر به اطلاع نیروهای امریکایی رسانده که با اخوان به همان توافقی رسیده که امریکا از طریق ترک ها با آنها رسیده است و از امریکایی ها خواسته که به هیچ وجه از چیزی بیم نداشته باشند. این توافق زمانی حاصل شد که اعتراض ها سراسر خیابان های مصر را در نوردید و اخوان تصمیم گرفت که از این تظاهرات خارج شود یا مشارکت در آن را همان طور که بعضی ها گفته اند، رد کند.

وی سپس می گوید: امریکا به طور کامل به اخوان المسلمین اعتماد ندارد. اما در حال حاضر بدیلی برای آنها نمی شناسد از این رو مجبور است که با آنها تعامل داشته باشد اما به شیوه کاملا محافظه کارانه و محتاطانه. به همین دلیل ایالات متحده امریکا از اسرائیل خواسته است که با رهبران فلسطینی با همان کسانی که فعلا در راس امور هستند به توافق برسد قبل از آن که اسلام گراهای افراطی جانشین آنها شوند. امریکا فقط به دعوت بسنده نکرده است بلکه دائما به دولت اسرائیل فشار می آورد که به دستاوردی در این زمینه برسد قبل از آن که کار به مرحله غیر ممکن برسد. برای همین است که رهبران اسرائیلی از نتایج دور اول انتخابات قانون گذاری مصر احساس نگرانی کردند. از سویی همچنان هم آمادگی ندارند که با رهبران فعلی فلسطینی به توافق صلحی برسند. بر عکس پافشاری می کنند که در برابر توافق صلح احتمالی با آنها به چیزی که مطلوبشان باشد، برسند، مثلا نظام جمهوری اسلامی ایران سرنگون شود یا حداقل حمله نظامی شدیدی به ایران صورت بگیرد به گونه ای که تاسیسات هسته ای و پایگاه های نظامی پیشرفته آن و دیگر ساختارهای مهم زیر بنایی اش از بین برود، پس از آن وارد راه صلح با فلسطینی ها شود.

حالا پرسشی که در این جا مطرح می شود این است که آیا دلیلی برای این مواضع سرسختانه اسرائیلی ها که از صعود اسلام گرایان به قدرت در مصر و جهان اسلام این قدر می ترسند، وجود دارد؟

امریکایی ها بر این باورند که رهبران اسرائیل منتظر هستند ببینند که معرکه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا در پاییز سال آینده به کجا خواهد رسید تا بفهمند آیا باراک اوباما، رئیس جمهوری فعلی برای بار دوم به قدرت خواهد رسید یا خیر. چرا که روابط آنها با او چندان حسنه نیست و نخست وزیرشان در وضعیت بدی به سر می برد. آنها از یک طرف واقعا با اوباما مشکل دارند ولی هم زمان اعتمادی هم به راست گرایان امریکایی به ویژه حزب چای که تازه از رحم حزب جمهوری خواه زاییده شده، ندارند.

به همین دلیل این کارشناس امریکایی که اوضاع منطقه و مواضع کشورش را به دقت زیر نظر دارد، می گوید که بهار آینده فصل بسیار سختی خواهد بود چرا که هنوز مشخص نیست قرار است چه کسی نماینده راست گرایان در انتخابات پیش رو باشد. پس از آن امکانات ایران هسته ای عنصر اساسی تنور داغ انتخابات ریاست جمهوری امریکا خواهد بود. در این صورت نتانیاهو به حزب جمهوریخواه و حزب چای گرایش پیدا خواهد کرد تا به واسطه آنها به باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا فشار بیاورد تا مواضع ایجابی برای حمله به ایران اتخاذ کند. البته بعید به نظر می رسد که نتانیاهو با اعمال این فشارها نیز بتواند راه به جایی ببرد چرا که اصولا اوباما با هر گونه ماجراجویی از این نوع مخالف است و می گوید که تحریم هایی که متوجه نظام ایران شده کفایت می کند و نتایج مطلوب را محقق خواهد کرد.

منبع: النهار

 

نظر شما :