تحلیل‌های خارجی از موضع تهران در قبال اشغال سفارت

۱۳ آذر ۱۳۹۰ | ۱۸:۱۴ کد : ۱۸۵۶۰ اخبار اصلی
با گذشت 5 روز از اشغال سفارت انگلیس در تهران، ‌رسانه‌های خارجی همچنان این موضوع را در سر خط اخبار خود نگهداشته و تحلیل‌های تازه ای به آن اضافه می‌کنند.
تحلیل‌های خارجی از موضع تهران در قبال اشغال سفارت
 دیپلماسی ایرانی: با گذشت 5 روز از اشغال سفارت انگلیس در تهران، ‌رسانه‌های خارجی همچنان این موضوع را در سر خط اخبار خود نگهداشته و تحلیل‌های تازه ای به آن اضافه می‌کنند.

خبرگزاری فرانسه در تازه ترین تحلیل خود به بررسی موضع ایران در قبال اشغال سفارت پرداخته و یادآور شده است که با وجود اینکه مقامات تهران در چند روز اخیر موضوع حمله به سفارت را به افرادی خودسر ربط دادند که در اعتراض به تحریم‌های انگلیس وارد عمل شده‌اند،‌اما آیت‌الله احمد خاتمی به شدت این اقدام را محکوم کرده است.

این در حالی است که وی معمولا به ارائه نطق‌های آتشین و تند در نماز جمعه شهرت دارد.

بنابراین گزارش، احمد خاتمی به طور جدی از حمله به سفارت انتقاد کرده و آن را غیر قانونی خوانده است. وی همچنین اظهار داشته که به طور کلی با حمله به سفارت و اشغال آن مخالف است.

وی که یکی از روحانیون بسیار نزدیک به رهبری است یادآور شده که حمله به سفارت ، حمله به یک کشور است و غیرقانونی محسوب می‌شود.

با این حال  خاتمی تاکید کرده است که نباید اشغال سفارت انگلیس را با اشغال سفارت آمریکا در سال 1979 مقایسه کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه،‌اظهارات احمد خاتمی یکی از تند‌ترین موضع‌گیری‌هایی است که تا کنون علیه حمله به سفارت انگلیس و باغ قلهک از سوی چهره‌های ایرانی مطرح شده است.

از سوی دیگر آیت‌الله عظمی ناصر مکارم شیرازی نیز در اظهاراتی که اخیرا در رسانه های داخلی بازتاب داشته خاطرنشان کرده است که این امکان وجود دارد که برخی نفوذی‌ها معترضان را تحریک کرده‌اند تا در مقابل ایران بحران ایجاد کنند.

وی همچنین پیش بینی کرده است که کشور بهای سنگینی را بابت این اقدام پرداخت خواهد کرد.

این در حالی است که سفیر انگلیس در تهران و دیگر اعضای سفارت که هم اکنون به انگلیس بازگشته‌اند مدعی شده اند که موضوع حمله به سفارت با آگاهی و حمایت دولت صورت گرفته است.  

دومینیک چیلکات مدعی شده است که پلیس در شرایط حمله به سفارت و باغ قلهک غیر فعال بوده است .

به گزارش این خبرگزاری فرانسوی این اظهارات در حالی مطرح می شود که رویکرد رژیم ایران در قبال حمله به سفارت ترکیبی از رویکرد تقابلی و دفاعی بوده است.

به طور مشخص علی لاریجانی، ‌رئیس مجلس از معترضان به سفارت حمایت کرده و گفته است که با توجه به سیاست بریتانیا در قبال ایران ،‌اقدام آنها قابل درک است.

این  در شرایطی است که دیپلمات‌های فرانسوی اعلام کرده اند که شمار پرسنل در سفارت فرانسه در تهران کاهش خواهد یافت زیرا نگرانی‌های امنیتی به دنبال اشغال سفارت انگلیس در تهران افزایش یافته است.

از سوی دیگر سفرای فرانسه، آلمان و ایتالیا نیز برای انجام مشاوره‌هایی در مورد اشغال سفارت انگلیس به کشور‌هایشان فراخوانده شده اند .

همچنین شورای امنیت و ایالات متحده و اتحادیه اروپا نیز موضوع حمله به سفارت انگلیس در تهران را محکوم کرده و از ایران خواسته‌اند هر چه سریعتر عاملان این ماجرا را دستگیر و محاکمه کند. انگلیس نیز به ایران هشدار داده در صورتی که این اقدام را به عمل نیاورد،‌ با مجازات‌های جدی روبرو خواهد شد.

بنا بر اعتقاد برخی کارشناسان،‌شکایت از ایران در سازمان ملل به دلیل نقض قوانین بین المللی در حفاظت از دیپلمات های خارجی یکی از اقداماتی است که لندن به دنبال تعطیل کردن سفارت ایران در انگلیس و اخراج دیپلمات‌های ایرانی می‌تواند انجام دهد . 


نظر شما :