مجله هفته/ سالانه چند ایرانی در واشنگتن متولد می‌شود؟

۱۳ آبان ۱۳۹۰ | ۱۹:۲۷ کد : ۱۷۵۷۹ اخبار اصلی
اگرچه قرار شد به ایرانیان خارج از کشور کمک یارانه ای تعلق نگیرد و تمام توصیه‌های علما و مسئولین برای داشتن فرزند بیشتر نیز معطوف به هموطنان ساکن ایران بوده است، ولی خبرها حاکی از آن است که سالانه دو هزار ولادت ایرانی در نمایندگی واشنگتن ثبت احوال ثبت می‌شود.
مجله هفته/ سالانه چند ایرانی در واشنگتن متولد می‌شود؟
دیپلماسی ایرانی: این روزها بازهم برخی مسئولان کشور تاکید می‌کنند که نظریه "دو بچه کافی است" یا "فرزند کمتر زندگی بهتر" نظریه ای غربی است و دلیلی ندارد در ایران پیاده شود و خانواده‌ها بهتر است تا می‌توانند بچه دار شوند و پایه‌های زندگی شان را مستحکم کنند و خدا روزی رسان است. البته کسی نگفته که برخی اتفاقات نادری که فقط در نظام بانکی یا زمین‌های فوتبال ایران رخ می‌دهد نیز پدیده‌هایی وارداتی و غربی محسوب می‌شوند یا خیر و اگر بومی‌و داخلی نیستند چرا آنها را کنار نمی‌گذاریم؟

به تازگی یکی از مسئولان ثبت احوال کشور آماری از تولد در میان ایرانیان مقیم واشنگتن و شرحی از خدمات سازمان ثبت احوال به ایرانیان خارج نشین ارائه داده است که خواندن و مطلع شدن از آن خالی از لطف نیست.

مدیرکل امور هویتی ایرانیان خارج از کشور سازمان ثبت احوال کشور از ثبت سالانه دو هزار واقعه ولادت در نمایندگی واشنگتن ثبت احوال خبر داده و درباره نحوه ارائه خدمات شناسنامه ای و ملیت این فرزندان گفته است: در بند دوم و ششم ماده 976 قانون مدنی، فرزند پدر ایرانی، ایرانی محسوب می‌شود و فرقی نمی‌کند که در ایران یا کشور دیگری متولد شده باشد. اعلام کننده ثبت واقعه ولادت مانند داخل کشور، پدر یا مادر است که با ارائه گواهی ولادت، سند تنظیم می‌شود.

به گفته این مقام مسئول، از آنجا که ممکن است متولدان خارج از کشور، پس از رسیدن به سن بالای 18 سال قصد داشته باشند به عنوان فرد ایرانی شناخته شوند، اداره امور هویتی ایرانیان خارج از کشور از طریق همکاری با سفیر و دفاتر کنسولی ایران در خارج، استعلام‌های لازم را در این باره انجام می‌دهد.

وی با اشاره به وجود 120 دفتر نمایندگی اداره امور هویتی ایرانیان خارج از کشور در جهان گفته است: در این میان برخی دفاتر حجم کار بالاتری دارند، به طوری که به عنوان مثال، نمایندگی واشنگتن سالانه بالغ بر دو هزار تا دو هزار و200 سند ولادت تنظیم می‌کند.

مدیرکل امور هویتی ایرانیان خارج از کشور سازمان ثبت احوال درباره زنان خارجی که همسر ایرانی دارند نیز گفته است: بر اساس بند ششم ماده 976 قانون مدنی، این زنان به محض ثبت ازدواج، ایرانی محسوب می‌شوند و می‌توانند برای دریافت شناسنامه ایرانی، اقدام کنند.

همچنین ثبت ازدواج و طلاق در خارج از کشور بر عهده نمایندگی‌های کنسولی و برای این کار می‌بایست قوانین کشور میزبان نیز رعایت شود.

این مقام دولتی می‌افزاید: اگر فرد ایرانی بخواهد ازدواج یا طلاق خود را بر اساس قانون جمهوری اسلامی‌ایران ثبت کند،‌ باید به دفاتری که نمایندگی‌های ثبت احوال مشخص کرده‌اند مراجعه کرده و مراحل مقدماتی قانونی کشور میزبان را انجام دهند، سپس گواهی مکتوب مربوط به این امر را به نمایندگی ثبت احوال در خارج از کشور ارائه کند تا واقعه ازدواج یا طلاق وی ثبت شود.

گفتنی است کلیه اسناد ثبت وقایع حیاتی خارج از کشور به بانک‌های اطلاعاتی ثبت احوال ارسال می‌شود.

 

نظر شما :