زیر دریاییهای ایرانی در نزدیکی اسرائیل
گزارشها حاکی از آن است که زیر دریاییهای ایرانی به آبهای دریای سرخ وارد شدهاند و مقامات تهران تایید کرده اند که هدف از این اقدام جمعآوری اطلاعات در مورد دیگر کشورها و شناسایی ناوگان دریایی آنها بوده است. این در شرایطی است که مقامات تلآویو در مورد اقدام تهران در بهمن ماه واکنش ملایمی نشان دادند.
کشتیهای نظامی ایران در راه سوریه از کانال سوئز عبور کردند و با وجود اینکه این اقدام از انقلاب اسلامی 1357 تا کنون بیسابقه بود، اسرائیل تنها به تحریک آمیز خواندن این اقدام بسنده کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور نیز در نطقی تلویزیونی به این نکته اشاره کرد که تلآویو تحرکات ایران را زیر نظر دارد.
هرچند مقامات تهران هدف از این اقدام را بشردوستانه و صلحآمیز توصیف کردند اما منطقه مدیترانه و کانال سوئز به دنبال وقوع انقلابهای عربی از اهمیت استراتژیک بیشتری برای ایران برخوردار شده و رئیس جمهور نیز بر تمایل تهران برای بسط هژمونی در این منطقه تاکید کرده است. اما با گذشت 5 ماه از بهار عربی و وقوع تحولات شگرف در منطقه و با توجه به شرایط حساس سوریه اقدام تهران در جهت گسیل داشتن زیر دریایی ها به آبهای دریای سرخ نگرانی خاص تلآویو را برانگیخته میکند.
اکنون بار دیگر موضوع گزینه نظامی علیه ایران در اسرائیل داغ شده است و درعین حال اختلاف نظرها در این زمینه مشهود است. از سوی دیگر اخیرا وزارت امور خارجه آمریکا شرکت برادران افر اسرائیل را به فروش تانکر نفتی به ایران متهم کرده است.
همچنین 2 ماه قبل شبکه خبری پرس تی وی از آرایش نظامی نیروهای اسرائیلی در عراق به منظور مقابله با ایران خبر داد و مدتی بعد تلآویو تهران را به دست داشتن در حمایت از فلسطینیهای مهاجم به اسرائیل در روز نکبت محکوم کرد.
این عوامل در کنار روند صلح اعراب اسرائیل و بحران در سوریه و همچنین حمایت ایران از حزبالله، دشمن اسرائیل، موضوع عبور زیردریاییها از آبهای نزدیک به اسرائیل را مورد توجه قرار داده است. گزارشها حاکی از آن است که این زیردریاییها در کنار کشتیهای جنگی ناوگان هفدهم نیروی دریایی ایران حرکت میکنند و هم اکنون به آبهای دریای سرخ رسیدهاند.
هر چند در گزارش خبرگزاری فارس به تعداد و نوع این زیردریاییها اشاره نشده است اما جمهوری اسلامی در سال گذشته از افزایش تعداد زیردریاییهای 120 تنی قدیر به 11 ناو خبر داد که وظیفه آنها گشتزنی در خلیج فارس و دریای عمان خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، اقدام اخیر تهران در فرستادن زیردریاییها به دریای سرخ در جهت به رخ کشیدن نیروی دریایی ایران صورت میگیرد. به گزارش این خبرگزاری آمریکایی، این زیردریاییها از توانایی شلیک موشک و حرکت در آبهای بسیار عمیق برخوردار هستند.
نظر شما :