ايران و آمريکا در سه جبهه
آمريکا مىکوشد از طريق سرازير کردن موج اسلحه به خاورميانه و محاصره نظامى ايران، رابطه تهران با کشورهاى عربى را بيش از پيش کاهش داده و ايران را از لحاظ ديپلماتيک محاصره کند.
اين اقدام سياستى کمابيش سنتى از سوى آمريکاست که به طريقى با برهم زدن ناامنى در منطقه به ويژه خليجفارس، مازاد درآمدهاى نفتى آن را خارج کند.
فروش سلاح به کشورهاى عربى در جهت منافع اقتصادى آمريکا و فعال سازى کمپانىهاى اسلحهسازى و سياستهاى نومحافظه کاران و جمهورى خواهان حاکم است. اين اقدام آمريکا، رابطه مستقيمى با افزايش سطح تشنج در منطقه به ويژه خليجفارس و بالا گرفتن تشنج ميان تهران و واشنگتن برسر برنامه هستهيى ايران دارد و از سوى ديگر بازتابى است از افزايش شديد در آمدهاى کشورهاى خليجفاس به صورت هزينههاى مصرفانه.
ايران بايد با فاصله گرفتن از سياست تشنج زدايى براى بهبود روابط دوستانه و همکارىها با کشورهاى عربى منطقه تلاش کند چرا که اين امر گامى است مغاير با سياست هاى آمريکا در منطقه .
کشورهاى منطقه نيز تمايل زيادى بر خريد سلاح از آمريکا ندارند بلکه تنها فکر مىکنند خريد سلاح آنهارا به امنيت نزديک مىکند. ما بايد به آنها ثابت کنيم که تهران تهديدى براى منطقه خليجفارس نيست و علاقهاى به ايجاد تشنج در منطقه نيز ندارد و همواره خواستار گفتوگو و مفاهمه است.
اين اقدام آمريکا حتما بر روند مذاکرات ايران و آمريکا درباره عراق تاثيرگذار است. آمريکا تلاش مى کند ايران را در سه جبهه نظامى، ديپلماتيک و اقتصادى محاصره کند با تصور اينکه اين محاصره ژئوپلتيک منجر به منزوى شدن ايران شده و باعث شود سياست خشنتر و تهاجمى ترى را در پيش بگيرد.
از آنجايى که اين امر از رفتار آمريکا نشات مىگيرد جامعه جهانى مسووليت دارد که جلوى تکميل اين حلقه محاصره را بگيرد.
آمريکايىها مىکوشند از طريق محاصره نظامى ايران و سرازير کردن موج اسلحه به خاورميانه، رابطه تهران با کشورهاى عربى منطقه را هر روز کمتر از گذشته کرده و ايران را از لحاظ ديپلماتيک منزوى کند.
بنابراين مهمترين راه حل اين است که با گسترش روابط با کشورهاى حاشيه خليجفارس و نشان دادن علاقمندى خود براى تشنج زدايى اجازه ندهيم که آمريکايىها دراجرايى کردن اهدافشان موفق شوند.
نظر شما :